The Vampire Diaries (2009-2017)

Ιουλίου 12, 2015
Γεια σε όλους τους αναγνώστες! Με λένε Χρυσή και μόλις έγινα μέλος των writers αυτού του blog. Έχω αναλάβει τις σειρές φαντασίας. Αυτό είναι το πρώτο άρθρο που έχω γράψει ποτέ σε blog, οπότε με συγχωρείτε αν κάνω κάποια λαθάκια. Εύχομαι να σας αρέσουν τα άρθρα μου και να περάσουμε υπέροχα μαζί.


Λοιπόν, η πρώτη σειρά που θα σας μιλήσω αποφάσισα να είναι η πολύ γνωστή σειρά The Vampire Diaries, μιας και είναι η πρώτη σειρά που άρχισα.


Περίληψη



Η σειρά λαμβάνει χώρα στην πόλη Mystic Falls, όπου η 17χρονη Elena Gilbert (Nina Dobrev)  ζει, μαζί με τον μικρότερο αδερφό της, Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen) και την θεία τους Jenna Sommers (Sara Canning), λίγο καιρό μετά από το φρικτό δυστύχημα των γονιών της, Grayson Gilbert και Miranda Sommers, των οποίων το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα στο ποτάμι, μαζί με την νεαρή Elena, η οποία, ανεξηγήτως, ήταν η μόνη που επέζησε.
Ωστόσο, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και η Elena προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, αγωνίζοντας να ξεχάσει το παρελθόν και να προχωρήσει παρακάτω.
Την πρώτη μέρα του σχολείου, ένας καινούριος μαθητής κάνει την εμφάνισή του στο Mystic Falls High. Ο νεαρός και όμορφος Stefan Salvatore (Paul Wesley) δείχνει από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον για την Elena, αφού δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Η γνωριμία της με τον Stefan θα δώσει στην Elena την ευκαιρία για μια καινούρια αρχή που ήθελε. 
Τι θα συμβεί όμως όταν ο μυστηριώδης και θανάσιμα όμορφος αδερφός του Stefan, Damon (Ian Somerhalder) θα έρθει επίσης στο Mystic Falls, ακολουθώντας τον αδερφό του; Και γιατί από την στιγμή που τα αδέρφια πάτησαν το πόδι τους στην πόλη, διάφοροι φόνοι και ατυχήματα άρχισαν να συμβαίνουν; Μήπως οι Salvatores κρύβουν κάποιο μυστικό; Θα καταφέρει η Elena να το μάθει και πόσο επικίνδυνο θα είναι για την ίδια;


Είναι η "μεταφορά" στην μικρή οθόνη της σειράς βιβλίων "The Vampire Diaries" της L.J Smith


Προσωπική εμπειρία



Όπως ανέφερα και πιο πάνω, αυτή είναι η πρώτη σειρά που άρχισα. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το λάτρεψα και βλέπω την σειρά από τότε. Προσωπικά λάτρεψα το υπερφυσικό στοιχείο της σειράς και παράλληλα την ικανότητα των σεναριογράφων να "μπλέξουν" αυτό το στοιχείο με νεανικούς έρωτες και φιλίες. Τέλος, εγώ προσωπικά αγάπησα τη σχέση του Stefan και της Elena και την θεωρώ μια από τις ωραιότερες σχέσεις ανάμεσα σε χαρακτήρες σειρών.


Αξιολόγηση


Πολύ ωραία σειρά. Η πλοκή είναι απρόβλεπτη και, επομένως, έχει πάρα πολύ σασπένς και κάνει αυτόν που τη βλέπει να λαχταρά με αγωνία το επόμενο λεπτό. Επίσης, οι σεναριογράφοι έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά με το "κτίσιμο" των χαρακτήρων, καθώς ο κάθε χαρακτήρας έχει και θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία, κάνοντάς τον ταυτόχρονα αρεστό και μισητό στους θεατές.
Ωστόσο, στους τελευταίους κύκλους η σειρά έχει αρχίσει να παίρνει την "κάτω βόλτα", καθώς έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κενά στο σενάριο και δεν υπάρχει βασικό storyline, όπως υπήρχε στους υπόλοιπους 4, αλλά λίγο από "αυτό το θέμα" και λίγο από το άλλο... Παρόλα αυτά, αν θέλετε να αρχίσετε μία σειρά τέτοιου είδους, σας την προτείνω.

Βαθμολογία: ★★/★★★★★ (3/5 αστεράκια)


So, αυτό ήταν για σήμερα. Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου. Θα σήμαινε πολλά αν συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το blog, να το διαδώσετε και σε άλλους και να συνεχίζετε να στηρίζετε την δουλειά εμένα και όλων των ατόμων που γράφουν αυτό το blog. 
Μέχρι την επόμενη φορά, να περνάτε καλά και να προσέχετε. Α, και να θυμάστε, ένα βιβλίο, μια ταινία και μια σειρά κάποιες φορές μπορούν να σας διδάξουν περισσότερα για την ζωή από ό,τι νομίζετε!

Περιμένω σχόλιά σας.
See ya guys ;)

-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.