Anime: Another

Ιουλίου 17, 2015
Γεια σας! Είμαι η Κάλι και σε αυτή την ανάρτηση θα σας μιλήσω για ένα από τα αγαπημένα μου anime, το Another.

Είδος: Horror, Mystery, School, Supernatural, Thriller

Περιγραφή


To 1972, σε ένα σχολείο φοιτούσε μια μαθήτρια που την έλεγαν Μισάκι στο τμήμα 3 της Γ' γυμνασίου. Η Μισάκι ήταν ένα δημοφιλές κορίτσι, καλή μαθήτρια και αθλήτρια αλλά δυστυχώς πέθανε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όλοι οι συμμαθητές της ήταν συντετριμμένοι από την απώλεια και ένας-ένας άρχισαν να προσποιούνται ότι η Μισάκι ήταν ακόμη ζωντανή και στο τέλος, ακόμα και οι καθηγητές συμμετείχαν σε αυτό. Είχαν κρατήσει το θρανίο της και το έφεραν μέχρι και στην τελετή αποφοίτησης. Μυστηριωδώς, η Μισάκι φάνηκε στην φωτογραφία του τμήματος στο τέλος της χρονιάς ενώ ήταν νεκρή και ήδη θαμμένη.

Το 1998, ένας νέος μαθητής, ο Κούιτσι Σακακίμπαρα έρχεται να φοιτήσει στο τμήμα 3 του σχολείου. Όλοι οι συμμαθητές του φέρονται περίεργα και κανείς δεν του λέει γιατί. Επίσης, εντυπωσιάζεται από ένα κορίτσι με κάλυπτρο στο ένα μάτι, η οποία λέγεται επίσης Μισάκι και που όλοι οι υπόλοιποι μαθητές φαίνεται να μην δέχονται να προσέξουν την παρουσία της. Όλα γίνονται πιο περίπλοκα και επικίνδυνα όταν μία κατάρα -που απ' όσο φαίνεται ξεκίνησε το 1972- αρχίζει...





Προσωπική εμπειρία


Αυτό το anime ήταν από τα πρώτα που παρακολούθησα. Είναι μικρό σε διάρκεια, μόλις 12 επεισόδια έχει αλλά είναι πραγματικά φανταστικό! Το λάτρεψα και πρόσφατα το ξεκίνησα για άλλη μια φορά από την αρχή. Δεν το μετάνιωσα καθόλου καθώς συνεχίζει να είναι από τα καλύτερα anime που έχω δει! Ένιωθα έντονη αγωνία και με κράτησε με κομμένη την ανάσα μέχρι το τέλος!


Κριτική


Θετικά στοιχεία: 1) Η αρχή είναι ωραία και ενδιαφέρουσα ενώ όχι υπερβολικά απότομη, αλλά σε τραβάει. 2) Απρόσμενο και εντυπωσιακό φινάλε. 3) Έντονο μυστήριο και σασπένς! Δεν χάνεις στιγμή το ενδιαφέρον σου! 4) Εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα. 5) Τέλεια διατυπωμένη η ιστορία που ξετυλίγεται όμορφα. 



Αρνητικά στοιχεία: 1) Υπάρχει πολύ αίμα. 2) Υπάρχουν πολλοί θανάτοι, που οι περισσότεροι είναι αρκετά αηδιαστικοί. 


Βαθμολογία: 
★★★½ /★★★★★ (4,5/5 αστερια)

 
-Κάλιι
5. ΚΥΝΗΓΙ ΘΥΣΑΥΡΟΥ


1 σχόλιο:

Από το Blogger.