Η επιλογή (The Selection) - Κίρα Κας

Ιουλίου 29, 2015

Γεια σας φίλοι αναγνώστες! Καλώς ήρθατε σε μία ακόμη κριτική για ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα, το Η Επιλογή της Κίρα Κας. 


Είδος: Ρομαντικά, Δυστοπία

Περίληψη από το οπισθόφυλλο



Για τριάντα πέντε κοπέλες, η Επιλογή αποτελεί την ευκαιρία της ζωής τους. Την ευκαιρία να μπουν σ’ έναν κόσμο γεμάτο λαμπερά φορέματα και ανεκτίμητα κοσμήματα. Να ζήσουν σ’ ένα παλάτι και να προσπαθήσουν να κερδίσουν την καρδιά του γοητευτικού πρίγκιπα Μέιξον.

Για την Αμέρικα Σίνγκερ, η πιθανότητα να Επιλεγεί είναι εφιάλτης. Γιατί σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να απαρνηθεί τον κρυφό έρωτά της για τον Άσπεν, να αφήσει το σπίτι της για να συμμετάσχει σε ένα σκληρό διαγωνισμό για ένα στέμμα που δε θέλει και να ζήσει σ’ ένα παλάτι που απειλείται από επιθέσεις επαναστατών.

Και τότε η Αμέρικα συναντά τον πρίγκιπα Μέιξον. Σταδιακά αρχίζει να αμφισβητεί όλα όσα σχεδίαζε για τον εαυτό της και να συνειδητοποιεί ότι η ζωή που είχε ονειρευτεί δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μέλλον που δεν είχε ποτέ φανταστεί. 


Προσωπική γνώμη



Στην αρχή δεν ήμουν και τόσο ενθουσιασμένη να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο. Είχα στο μυαλό μου την ψευδαίσθηση ότι θα ήταν μια κοριτσίστικη χαζομάρα για όσες αρέσουν τα πριγκιπικά παραμυθάκια γεμάτο φορέματα και τέτοια πράγματα που εμένα προσωπικά δεν ενδιαφέρουν καθόλου. Γι' αυτό και δεν το είχα διαβάσει ακόμη ενώ άκουγα πολλές καλές κριτικές από άλλα άτομα που το διάβαζαν. Πριν δυο-τρεις μέρες όμως αποφάσισα να το δοκιμάσω. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περίμενα. Πραγματικά το βιβλίο ήταν πολύ ενδιαφέρον και ωραίο και να σας πω την αλήθεια, νομίζω ότι σιγά-σιγά εντάσσομαι στο fandom του! Μέσα σε 2-3 μέρες το διάβασα όλο και έχω ήδη αρχίσει το δεύτερο της σειράς γεμάτη ενθουσιασμό! 



Κριτική




Θετικά στοιχεία: 1) Ωραία πλοκή. 2) Ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 3) Δυναμική πρωταγωνίστρια και διαφορετική απ' όλες τις άλλες κοπέλες του βιβλίου. 4) Ωραία δημιουργημένο ερωτικό τρίγωνο που δεν μπορείς να μαντέψεις εύκολα ποιον θα επιλέξει στο τέλος η Αμέρικα. 5) Αρκετές στιγμές με χιούμορ αλλά και έντονες σκηνές με αγωνία. 6) Υπάρχει ένα αγνό μυστήριο πίσω από τις επιθέσεις των ανταρτών αλλά και από την φίλη της πρωταγωνίστριας.



Αρνητικά στοιχεία: 1) Κάπως αναμενόμενο το τέλος του πρώτου βιβλίου της σειράς. 2) Δεν μας δίνονται πολλά στοιχεία για τους αντάρτες που απειλούν το βασίλειο. 

Βαθμολογία:

★★★★/★★★★★ (4/5 αστέρια)      

 -Κάλιι

10. ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (τελευταίος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.