ΤΟ ΣΩΜΑ BY STEPHENIE MEYER

Ιουλίου 18, 2015
                                              ΤΟ ΣΩΜΑ ΒΥ STEPHENIE MEYER

Hey guys! Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα κάνω για εσάς ένα review για το δεύτερο πιο αγαπημένο μου βιβλίο της Stephenie Meyer, το Σώμα.

Eίδος: Επιστημονικής φαντασίας
                                    

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΩΦΥΛΛΟ

Η Μέλανι Στράιντερ αρνείται να εξαφανιστεί...Η Γη έχει υποκύψει σε έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ξενιστές των εισβολέων. Τα ανθρώπινα σώματά τους παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας τη ζωή τους, φαινομενικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, σε έναν κόσμο που ο καρκίνος έχει θεραπευτεί, υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και η Γη έχει μεταμορφωθεί σε παράδεισο. Όμως ο έλεγχος του μυαλού τους ανήκει πλέον στους εισβολείς.
Όταν η Μέλανι, μια από τους ελάχιστους «άγριους» ανθρώπους, συλλαμβάνεται είναι σίγουρη πως ήρθε το τέλος. Η Γουάντερερ, η «ψυχή» στην οποία έχει δοθεί το σώμα της Μέλανι, είχε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έκρυβε η ζωή μέσα σε έναν άνθρωπο: τα συγκλονιστικά συναισθήματα, την πλημμύρα των αισθήσεων, τις ολοζώντανες αναμνήσεις. Αλλά υπήρχε άλλη μια δυσκολία που η Γουάντερερ δεν περίμενε: η πρώην ένοικος του σώματός της αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο του μυαλού της.
Η Γουάντερερ ψάχνει τις σκέψεις της Μέλανι, ελπίζοντας να ανακαλύψει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ανθρώπινης αντίστασης. Αντί για αυτό η Μέλανι πλημμυρίζει τις σκέψεις της Γουάντερερ με εικόνες του άντρα που η Μέλανι αγαπά-του Τζάρεντ, ενός ανθρώπου που ζει ακόμη κρυμμένος. Ανίκανη να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιθυμίες του σώματός της, η Γουάντερερ αρχίζει να έχει συναισθήματα για έναν άντρα που έχει αποστολή να παραδώσει. Όταν εξωτερικές δυνάμεις θα κάνουν την Γουάντερερ και τη Μέλανι απρόθυμες συμμάχους, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη και αβέβαιη αναζήτηση για τον άντρα που αγαπούν και οι δυο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Όταν αγόρασα το βιβλίο περίμενα μια απλογραμμένη ιστορία, κάτι αναμενόμενο από την Stephenie Meyer, αλλά η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην όταν το διάβασα και έπιασα τον εαυτό μου να το σκέφτεται για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Μια υπέροχη ιστορία, το πιο ώριμο, ολοκληρωμένο και μεστό βιβλίο της συγγραφέως που θα σας καταπλήξει όλους σας!

                      ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Σώμα, είναι ένα βιβλίο με καταπληκτικές και λεπτομερείς περιγραφές, η παλέτα χρωμάτων είναι ζεστή και σε καλωσορίζει σε έναν κόσμο που στο τέλος θριαμβεύει η αγάπη και η ελπίδα. Οι χαρακτήρες της Μέλανι και της Γουάντερερ ωριμάζουν σταδιακά καθώς ανακαλύπτουν μαζί το μυστικό της ζωής. Δεν μας κάνει μόνο το αίμα οικογένεια αλλά πάνω από όλα η αγάπη. Η αγάπη μας ενώνει. Το ελπιδοφόρο μήνυμα στο τέλος του βιβλίου είναι η χαρακτηριστική υπογραφή του στυλ γραφής της Stephenie. Οι διάλογοι είναι ρεαλιστικοί, μεστοί και γεμάτοι συναίσθημα, χωρίς υπερβολές και γλυκανάλατες ατάκες. Μια περιπέτεια στον δαίδαλο της ανθρώπινης ζωής και στο φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Η ιστορία της Γουάντερερ/Μέλανι σε γεμίζει ελπίδα για το είδος μας, ότι μπορούμε με αγάπη να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και τις διαφορές μας και να βαδίσουμε σε ένα μέλλον με αισιοδοξία. Το ερωτικό τρίγωνο ή καλύτερα τετράγωνο μεταξύ Γουάντα-Μέλανι-Τζάρεντ-Ίαν είναι άκρως επιτυχημένο, αν και από την αρχή ως το τέλος δεν παύω να είμαι team Ian!

                                             ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1)      All the feels in the world
2)      Ρεαλιστικοί διάλογοι
3)      Ώριμοι χαρακτήρες που φτάνουν στην ολοκλήρωση
4)      Επιτυχημένο ερωτικό τρίγωνο
5)      Εκπληκτική και επιτυχημένη ενσωμάτωση εξωγήινων στην ιστορία
6)      Ελπιδοφόρο μήνυμα

                                                        ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1)      Πολλές περιγραφές του φυσικού τοπίου
2)      Μακροσκελές βιβλίο


Αυτά από εμένα παιδιά!Περιμένω σχόλιά σας!Μέχρι την επόμενη φορά...Byeeeee!!!!

                                                            ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                                               ★★★★★/★★★★★ (5/5 αστεράκια)
                               
                                   #KatTheBookoholic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.