Thor: Ragnarok (2017)

Νοεμβρίου 29, 2017
Γεια σας!
Ήθελα να δημοσιεύσω αυτή την κριτική από την ημέρα της Ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας, όποτε και την είδα, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν τα κατάφερα. Εν πάση περιπτώσει, ορίστε η κριτική για την νέα παραγωγή των Marvel Studios και 3η ταινία σχετικά με τον Θεό του Κεραυνού, Thor: Ragnarok.


Είδος: Επιστημονικής φαντασίας, δράσης


Περίληψη

Ο Thor βρίσκεται φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να νικήσει τον χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει την καταστροφή του πλανήτη και του πολιτισμού του, από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής, της αδίστακτης Hela. Πρώτα όμως πρέπει να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του κι επίσης Εκδικητή – τον Απίθανο Hulk!


Προσωπική εμπειρία 

Λατρεύω τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe, δεν το κρύβω. Περίμενα αρκετό καιρό για την 3η ταινία του Thor και είχα πολύ υψηλές απαιτήσεις από αυτή. Οφείλω να πω πως ό,τι κι αν περίμενα από αυτή την ταινία δεν ήταν αυτό που αντίκρισα. Είναι λογικό άρα να πω πως η ταινία με απογοήτευσε σε κάποια σημεία, ωστόσο αν και αποτελεί μία από τις λιγότερο αγαπημένες μου ταινίες της Marvel μέχρι στιγμής, βλέπεται σχετικά ευχάριστα. 








Αξιολόγηση

Με έντονα χρώματα και περισσότερο χιούμορ, το Thor: Ragnarok είναι κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες ταινίες της τριλογίας του Thor. Αν και ίσως μερικά αστεία τοποθετήθηκαν σε λάθος σκηνές, όπου σκέπαζαν λίγο την τραγικότητα χαρακτήρων και καταστάσεων, η ταινία δεν έφυγε από τα όρια ισορροπίας γέλιου-δράσης-δράματος. Αντίθετα, ήταν διασκεδαστική και περιείχε ανατροπές και σκηνές δράσης που σε έκαναν να διψάς για περισσότερο. Ακόμα ένα θετικό κατ'εμέ ήταν η απώλεια του ρομαντικού στοιχείου. Σπάνια βλέπουμε υπερηρωικές ταινίες δίχως ένα love interest για τον/ους πρωταγωνιστή/ές και αυτό ήταν ένα ανανεωτικό βήμα από την πλευρά της Marvel.

 
Το μόνο, αλλά σημαντικό, ελλάτωμα που χρήζει αναφοράς είναι ο γρήγορος ρυθμός του πρώτου μισού της ταινίας. Συμβαίνουν πολλά γεγονότα το ένα μετά το άλλο χωρίς να αφήνουν χρόνο στον θεατή να αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση.





Βαθμολογία: ★★★½/★★★★★ (3,5/5 αστέρια)






Ελπίζω να απολαύσατε την κριτική. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για την ταινία; Υπάρχει κάτι που δεν σας άρεσε ή πιστεύετε πως θα έπρεπε να αναφερθεί; Περιμένω τα σχόλιά σας.
Μέχρι την επόμενη φορά, guys!

-Chrissy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.