Αγώνες Πείνας (2012)

Ιουλίου 25, 2015
Γεια σας παιδιά!! Η αλήθεια είναι πως έχω λίγο καιρό να γράψω για ταινία και ζητώ συγνώμη για αυτό αλλά είναι καλοκαίρι, ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Σήμερα θα ήθελα να σας γράψω για μια πολύ καλή ταινία κατά τη γνώμη μου, με τίτλο ''Αγώνες Πείνας'' (Hunger Games) του σκηνοθέτη Francis Lawrence.

Eίδος: Δυστοπία, Φαντασία, Young Adult




Περιγραφή(πηγή: Wikipedia)

Το μελλοντικό έθνος της Πάνεμ, σχηματισμένο από τη σημερινή Βόρεια Αμερική, αποτελείται από μια πλούσια πρωτεύουσα, την Κάπιτολ, και 12 φτωχές περιφέρειες. Ως τιμωρία για μια προηγούμενη επανάσταση των περιφερειών εναντίον της Κάπιτολ, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12 έως 18 ετών από κάθε περιφέρεια επιλέγονται σε μια ετήσια κλήρωση (γνωστή ως "Θερισμός") για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας. Η ταινία ακολουθεί την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν από την Περιοχή 12, η οποία προσφέρεται εθελοντικά να αντικαταστήσει την μικρή της αδερφή στους εβδομηκοστούς τέταρτους Αγώνες Πείνας.






Προσωπική Εμπειρία

Η πρώτη φορά που είδα την ταινία ήταν όταν την επιλέξαμε για να τη δούμε στη λέσχη ταινιών του σχολείου μου. Κι όταν την είδαμε όλοι μαζί μας άρεσε πάρα πολύ!! Δεν ξέραμε και το βιβλίο και έτσι ήταν κάτι καινούργιο για εμάς και είχαμε εντυπωσιαστεί!! Και φυσικά μετά όλοι ψάξαμε να βρούμε τα βιβλία, τα νέα για τις επόμενες ταινίες και τα λοιπά.







Αξιολόγηση

Αν και η ταινία ήταν κάτι όμορφο κι πρωτότυπο, δεν θα μπορούσα να της δώσω πάνω από 3,5 αστέρια. Δεν φταίει τόσο η ταινία αλλά όλη η ιστορία του από πίσω. Είναι μόνο μια γεύση από την συνέχεια που έρχεται η οποία είναι συνταρακτική. Κατά τα άλλα, είναι πολύ καλά τα σκηνικά, οι ερμηνείες των ηθοποιών, τα κουστούμια, όλα. Αλλά αυτή η ταινία υπόσχεται πολλά για το μέλλον της ιστορίας.

★★ ½/★★★★★ (3,5/5 αστερια)


Αυτή ήταν η σημερινή κριτική!! Σύντομα αν θέλετε κι εσείς θα γράψω και για τις επόμενες ταινίες ( ίσως σύντομα reviews). 

Μέχρι τότε, αντίο!!

#Valia


2 σχόλια:

Από το Blogger.