THE FINAL EMPIRE 1# BY BRANDON SANDERSON

Ιουλίου 31, 2015


                                           THE FINAL EMPIRE 1# ΤΟΥ BRANDON SANDERSON


Hey  guys, είμαι η Κατερίνα και σήμερα ήρθα με μια καινούργια κριτική για ένα βιβλίο το οποίο blew my mind away, το The Final Empire της τριλογίας Mistborn του Brandon Sanderson.

Είδος: Επιστηονικής φαντασίας




ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΩΦΥΛΛΟ( ΜΤΦ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)

Η ΟΜΙΧΛΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΑ.
ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΧΤΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ.
Για χίλια χρόνια, ο λαός ζει κάτω από τον ζυγό της δουλείας με μιζέρια και φόβο.
Για χίλια χρόνια, ο Άρχοντας Βασιλέας, βασιλεύει με απόλυτη εξουσία και τρόμο, θε'ι'κά ακατανίκητος. Κάθε προσπάθεια επανάστασης έχει αποτύχει οικτρά.
ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΖΕΙ.
Ένα νέο είδος επανάστασης αρχίζει να σχηματίζεται και να οργανώνεται, μια επανάσταση που εξαρτάται  από την πονηριά μιας εγκληματικής ιδιοφυίας και από το κουράγιο μιας παρολίγον ηρωίδας, μιας ορφανής του δρόμου, η οποία πρέπει να τιθασεύσει την δύναμη των μετάλλων, δύναμη μόνο τον ομιχλογεννημένων.

Κι αν ο ήρωας  της προφητείας έχει αποτύχει να νικήσει τον Σκοτεινό Άρχοντα? Η απάντηση θα βρεθεί στην τριλογια Mistborn, ένα έπος εκπλήξεων που ξεκινά απο τώρα.

                                                         ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το βιβλίο αυτό το ξεκίνησα για 3 και μόνο λόγους: 1) Katytastic 2)Jesse The Reader 3)Polandbananasbooks. Η ομάδα αυτή ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την συγκεκριμένη τριλογία που απλά δεν μπορούσα να μην επηρεαστώ. Χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται, απλά με το στοιχείο ότι είναι μια high fantasy τριλογία, πήγα και την αγόρασα και πραγματικά δοξάζω τους θεούς των βιβλων για αυτηνή μου την απόφαση!Pat on the back for me!
 
                                                ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το βιβλίο αυτό είχε τα πάντα!Κυριολεκτικά!Οκ ίσως όχι. Το ρομαντικό στοιχείο δεν επικράτησε, γιατί η ιστορία έχει να κάνει με δολοπλοκες, πισωώπλατα μαχαιρώματα, ανατροπές, εξαπάτηση και πολλά άλλα. Ο Κέλσιερ προσλαμβάνει τους καλύτερους «χειριστές» μετάλλων στην ομ;aδα του έσι ώστε να ανατρέψουν το καθεστώς του ΄Αρχοντα Βασιλέα και να δώσουν στον λαό ένα καινούργιο μέλλον. Η Βιν ειναι απαραίτητο μέλος της ομάδας καθώς αυτή ειναι που θα σταλθεί να «παίξει» την αριστοκράτισσα και να κατασκοπεύσει την υψηλή τάξη τσι ώστε το σύστημα να διαφθαρεί εκ των έσω. Όμως ο Κέλσιερ δεν εχει αποκαλύψει λο το σχέδιο του στην ομάδα! Η ιστορία ειναι μεστή, ολοκληρωμένη, με την κατλληλη δόση έκπληξης μέχρι που στο τλος ολα ανατρέπονται. Αν θέλετε να διαβάσετε να βιβλίο που μέχρι την τελευταία σελίδα θα σας αιχμαλωτίσει και είστε λάτρης του high fantasy genre, σας προτίνω ανεπιφύλακτα το The Final Empire!


                                           ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
1)      Μεστή και ολοκληρωμένη ιστορία
2)      Η αφήγηση εναι απολαυστικη και καθολόου κουραστική
3)      Ανατροπές και εκπλήξεις μέχρι το τέλος
4)      Ηθική ικανοποίηση του αναγνώστη (όσοι  το διαβάσετε θα καταλάβετε)
5)      Υψηλ λεξιλόγιο
6)      Αφήγηση από διαφορετικές οπτικές γωνίες που εναλλάσονται, μπλέκονται και αναπτύσσονται ταυτόχρονα χωρίς καμιά να υπολείπεται της άλλης
7)      It raises bigger issues: Σε προκαλεί να σκεφτείς για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και της πολιτικής


                                                          ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1)      647 ΓΑΜ***ΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!!!!!!

                         
                                       ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                   ★★★★★/★★★★★ (5/5 αστεράκια)
Λοιπόν αυτό ήταν παιδιά για σήμερα!Ελπίζω να σας άρεσε. Μέχρι την επόμενη φοράbyeeeeeeee!








                                                     #KatTheBookoholic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.