Top 3 "Graphic Novels"

Ιουλίου 28, 2015
Γεια σας και πάλι! Είστε έτοιμοι να δείτε τα καλύτερα graphic novels (βάση την προσωπική μου γνώμη πάντα); Ας ξεκινήσουμε!


3) Οι ανύπαρκτες



Η Λίντια Γκόλντμπλατ και η Τζούλι Γκράχαμ-Τσανγκ είναι κολλητές φίλες και έχουν βάλει στόχο να σπάσουν τον κώδικα των Σταρ του σχολείου. Μέσα από την προσεκτική παρατήρηση των συμμαθητριών τους και με ριψοκίνδυνους πειραματισμούς, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το γυμνάσιο στην κορυφή της ιεραρχικής τάξης. Για έναν περίεργο λόγο, όμως, δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Και το χειρότερο είναι ότι, όσο περνάει η χρονιά, δείχνουν να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το στόχο τους… αλλά και η μία από την άλλη.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς Οι Ανύπαρκτες θα σας θυμίσει τον Σπασίκλα και την Ξενέρωτη, και θα σας κάνει να κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια!






2) Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα



"Μια μέρα θα γίνω διάσημος, αλλά για την ώρα είμαι ακόμη στο γυμνάσιο μαζί με ένα μάτσο βλαμμένους." Το να είσαι μικρός είναι φρίκη ώρες ώρες. Και κανένας δεν το γνωρίζει καλύτερα από τον Γκρεγκ Χέφλι που βρίσκεται ξαφνικά στο γυμνάσιο, όπου μικροκαμωμένα πιτσιρίκια μοιράζονται τους διαδρόμους του σχολείου με μαντραχαλάδες, οι οποίοι έχουν κιόλας αρχίσει να ξυρίζονται. Στο Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ο συγγραφέας και εικονογράφος Τζεφ Κίνι μας συστήνει έναν απροσδόκητο ήρωα. Και όπως γράφει κι ο Γκρεγκ στο ημερολόγιό του: Μην περιμένετε να δείτε τίποτε "Αγαπημένο μου ημερολόγιο", αυτό, και "Αγαπημένο μου ημερολόγιο", εκείνο, εντάξει; Ευτυχώς για εμάς, αυτό που ο Γκρεγκ λέει πως δε θα κάνει και αυτό που, τελικά, κάνει είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.






1) Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης



Όταν ο μπαμπάς σου οδηγεί ένα φορτηγάκι με μια πελώρια κατσαρίδα στην οροφή που τη λένε Μαξ, η μαμά σου επιμένει ότι το κινητό είναι άχρηστο, η μικρή αδελφή σου σε ξυπνάει για να διώξεις την κακή νεράιδα που θα της βγάλει τα δόντια, το αγόρι που σου αρέσει παραείναι ωραίο για να σε προσέξει και οι ΔΗ.ΘΕ.Ν. του καινούριου ιδιωτικού σχολείου σου πιστεύουν ότι δεν υπάρχεις, τότε σε λένε Νίκι Μάξουελ, είσαι… ξενέρωτη και έχεις κάθε δικαίωμα να ξεσπάσεις στο ημερολόγιό σου! Ακολουθώντας τα χνάρια του Σπασίκλα, η Ξενέρωτη είναι εδώ για να ξετρελάνει με τις περιπέτειές της όλα τα κορίτσια!





Πρέπει να ομολογήσω ότι η Ξενέρωτη ήταν το βιβλιαράκι που με έκανε βιβλιοφάγο, τότε στην τετάρτη δημοτικού άρα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Εσείς, ποια graphic novels θα λέγατε ότι ήταν πολύ καλά και ότι θα άξιζαν να μπουν σε αυτό το Top;

-Κάλιι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.