TOP 5 Βιβλία Καλοκαιριού 2017

Το καλοκαίρι τελείωσε μπήκε το φθινόπωρο ( που λέει ο λόγος γιατί ακόμα ζέστη έχουμε  ) αφήσαμε πίσω μας πολλές αναμνήσεις ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς αλλά τις πήραμε μαζί μας στη καρδιά . Όπως κάθε βιβλιολάτρης έτσι και εγώ είχα έστω ένα βιβλίο να με συνοδεύει στις βόλτες μου είτε ήταν σε παράλιες είτε σε μαγαζιά είτε πλατείες , Φέτος απόλαυσα περισσότερο την παρέα των βιβλίων και των ιστοριών που μου έλεγαν παρα τα μπανάκια και την ξεκούραση . Έτσι σκέφτηκα μαζί με τους υπόλοιπους συντάκτες του μπλοκ μας να φτιάξουμε ένα top 5 συν 1 βιβλίων που διαβάσαμε το καλοκαίρι αυτό.


Aristotle and Dante discover the secrets of the universe του Benjamin Sáenz
(5/5⭐)
Σε αυτό το βιβλίο ακολουθούμε δυο τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες που όμως έχουν την ίδια λαχτάρα για ζωή και αγάπη.
Ο ένας η προσωποποίηση της μελαγχολίας και των ανασφαλειών και ο άλλος γεμάτος ζωντάνια και αισιοδοξία.
Μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και μιας αγνής και δυνατής φιλίας που μιλάει για τον πόνο, την απώλεια, την μοναξιά, την οικογένεια, τον έρωτα και την αγάπη και που θα κάνει τον καθένα να αρχίσει να βλέπει με άλλο μάτι τη ζωή του αλλά και τους γύρω του.
Αρκετά καλογραμμένο, βαθειά συγκινητικό, απίστευτα ρεαλιστικό και τρομερά γλυκό βιβλίο που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει όλοι να διαβάσουν!
ΥΓ. Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί ακόμα, παρόλα αυτά το λεξιλόγιο του είναι πολύ εύκολο και διαβάζεται πολύ άνετα
#Wayfarer of desert








Ακλόνητη ( Ο Οίκος της Νύχτας #9 ) ( 4,5/5⭐ )
Πραγματικά ένα από τα πιο απορροφητικά βιβλία σειρών που έχω διαβάσει μιας και λατρεύω αυτή τη σειρά και περιμένω πως και πως να μεταφραστούν όλα. Κλασσικό teen drama αλλά με μεγάλη δόση μαγείας και σκηνές που άλλες ιστορίες δεν θα μπορούσαν να συνδυαστούν , ένα σύμπαν που πραγματικά θα ήθελα να ήταν πραγματικό. Καλοί και κακοί συνυπάρχουν και η μάχη μεταξύ τους με το ''γαντι'' , το Καλό με το Κακό να ενώνεται και πολλά πολλά ευτράπελα. Θέλω πραγματικά να δω πως θα εξελιχθεί και πως θα αντιδράσω μιας και με το  που ξεκίνησα να το διαβάζω σε 2 μέρες το είχα ολοκληρώσει έχοντας πολλά συναισθήματα για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.
Καλογραμμένο σε επίπεδο που ακόμα και άτομα που δεν ενθουσιάζονται με το διάβασμα θα μπορούσαν να το διαβάσουν χωρίς να τους κουράσει , καλό στήσιμο και υπέροχος συνδυασμός δικιάς μας πραγματικότητας και παράλληλης μπορούμε να πούμε. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα βιβλίο που εύκολο μπορεί να γίνει δώρο για φιλο η γνωστό ως πρώτη επαφή στην λογοτεχνία , νεανικό και δροσερό όλες οι βιβλιοθήκες θα πρέπει να έχουν αυτή τη σειρά !
                                                                       #Ourania



Η μαγεία του αίματος( 3,5/5⭐ )
Ένα πολύ καλό βιβλίο με δυνατές σκηνές και εξελίξεις νεανικό αλλά και λίγο μελό και κάνει κοιλία συχνά , στην αρχή περίμενα να είναι κάπως σαν το Vampires Diaries με μάγισσες σαν την Μπόνι αλλά τελικά μου βγήκε διαφορετικό. Δεν ειναι και τοσο πολυ της δικιας μου κλισης αλλα και παλι με κρατησε σε ορισμενα σημεια. Ειδικα οταν η πρωταγωνιστρια μαζι με τον συντροφο της προσπαθουσαν να πολεμισουν μια κακια μαγισσα και ολα αυτα τα γεγονοτα που εξελισσονταν σε εκανε να λες πως ή την εχουν καταραστει ή πραγματικα καποιος την μισει τοσο πολυ και θελει να την εξαφανισει.
Στα ελληνικα ειναι μεταφρασμενο μονο το 1ο της τριλογιας ενω υπαρχει στα αγγλικα
                                  #Ourania
 






Percy Jackson And The Lighting Thief( 4,5/5⭐ )
Πριν μερικές εβδομάδες είχα όρεξη να διαβάσω κάτι που θα είχε σχέση με μυθολογία. Έχοντας λοιπόν δει σε κάποια φάση την πρώτη ταινία Percy Jackson κι έχοντας ακούσει πάρα πολλά καλά λόγια για το βιβλίο αυτό, αποφάσισα να το ξεκινήσω. Πραγματικά, δεν το μετανιώνω. Η πλοκή είναι καταπληκτική, σε κρατάει συνεχώς σε αγωνία για το τι θα συμβεί μετά. Οι χαρακτήρες είναι πολύ όμορφα ανεπτυγμένοι και σε κάνουν να δένεσαι μαζί τους απευθείας. Τέλος, οι διάλογοι είναι έξυπνοι και γεμάτοι χιούμορ, πράγμα που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο ενδιαφέρον. Οφείλω να πω πως είχα ενδοιασμούς για το αν θα μου άρεσε αυτή η σειρά βιβλίων, έχοντας υπόψιν ότι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας έχουν την ηλικία των 12 ετών κι έτσι υπέθεσα πως ίσως προορίζεται περισσότερο για παιδιά, αλλά μόλις το έπιασα στα χέρια μου όλες μου οι αμφιβολίες εξαφανίστηκαν. Είναι πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο.
#Chrissy Ps




Magnus Chase And The Sword Of Summer( 4/5⭐ )
Αφού τελείωσα το Lightning Thief του ίδιου συγγραφέα, ανακάλυψα πως έχει ασχοληθεί και με άλλες μυθολογίες πέραν της Ελληνικής και αποφάσισα να διαβάσω και αυτό το βιβλίο, αφού είμαι φαν της Νορβηγικής μυθολογίας. Τα γνώριμα στοιχεία του γραψίματος του συγγραφέα είναι εμφανή και σε αυτό το βιβλίο, το χιούμορ και οι αναφορές σε άλλα fandoms κοσμούσαν όμορφα τις σελίδες του βιβλίου. Η πλοκή είναι άκρως ενδιαφέρουσα και σε κρατάει σε αγωνία. Οι χαρακτήρες, ενώ μου άρεσε πολύ η ανάπτυξή τους, δεν μπορούσα παρά να προσέξω κάποιες ομοιότητες με κάποιους από τους πρωταγωνιστές του προηγούμενου βιβλίου του Riordan που είχα διαβάσει. Εν πάσει περιπτώσει, διασκέδασα αρκετά καθώς διάβαζα το βιβλίο και σίγουρα θα συνεχίσω τη σειρά.
                                                                                #Chrissy Ps

Αυτα ηταν τα 5 βιβλια που μας συντροφευαν το καλοκαιρι αυτο ελπιζουμε και το δικο σας καλοκαιρι να ηταν δημιουργικο και ξεκουραστο, να περασατε μαγευτικες στιγμες και να κανατε νεους φιλους. Οπως επισης να περασετε καλα τωρα που η σχολικη χρονια ξεκινησε και να εχετε παντα λιγο χρονο ελευθερο για εσας . Πειτε μας τις δικες σας επιλογες βιβλιων για αυτο το καλοκαιρι .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.