Once Upon A Time (2011- )

Ιουλίου 30, 2015
Γεια σας! Είμαι η Χρυσή. Αυτό είναι το 30ο μας άρθρο αυτό τον μήνα και σε αυτό θα σας μιλήσω για άλλη μία πολύ αγαπημένη μου σειρά, το Once Upon A Time.






Περίληψη

Η σειρά ακολουθεί την ζωή της Emma Swan (Jennifer Morrison), που την ημέρα των 28ων γενεθλίων της βρίσκει στην πόρτα της ένα 10χρονο αγόρι που ισχυρίζεται ότι είναι ο γιός που η Emma είχε δώσει 10 χρόνια πριν για υιοθεσία και της ζητά να τον βοηθήσει. Ο Henry (Jared S.Gilmore) φέρνει την Emma στο Storybrooke, μία πόλη όπου αυτός πιστεύει ότι οι πολίτες είναι ήρωες των παραμυθιών και ότι η κακιά βασίλισσα, η οποία δεν είναι άλλη από την θετή του μητέρα και δήμαρχο Regina Mills (Lana Parilla), έκανε ένα ξόρκι και τους παγίδευσε εκεί, χωρίς να θυμούνται ποιοι είναι. Τέλος ο Henry ισχυρίζεται ότι η Emma είναι η 'σωτήρας'. Είναι όλα αυτά αλήθεια; Και αν η Emma είναι πράγματι η σωτήρας, θα καταφέρει να λύσει την κατάρα και να σώσει την πόλη και τους κατοίκους της;

Η σειρά έχει ολοκληρώσει 4 κύκλους και τον Οκτώβριο του 2015 θα αρχίσει ο 5ος κύκλος στο κανάλι Abc στην Αμερική και λίγο αργότερα στο Fox Life στην Ελλάδα.


Προσωπική εμπειρία

Πριν δύο χρόνια βάλαμε στο σπίτι μου Nova. Ωστόσο δεν έμαθα για το Once μέχρι που άρχισε να το βλέπει ο πατέρας μου και να μην χάνει επεισόδιο.Αφού του άρεσε τόσο, την άρχισα κι εγώ και τελικά κόλλησα επίσης. Μέσα σε έναν μήνα είδα τις πρώτες 3 σεζόν και είδα την 4η στο Fox Life. Τώρα περιμένω να βγει η 5η σεζόν στη Αμερική και να περάσει λίγος καιρός μέχρι να ξεκινήσει και στην Ελλάδα.


Αξιολόγηση

Πολύ πρωτότυπο σενάριο και απρόβλεπτη πλοκή με πάρα πολλές ανατροπές, που σε κάνει να "διψάς" για την συνέχεια. Αρκετά "καλοχτισμένοι" χαρακτήρες και πολλές φορές έχουν πολύ μεγάλη διαφορά με τις πλοκές των κλασικών παραμυθιών. Επίσης, ο σεναριογράφος κάνει πραγματικά υπέροχη δουλειά με το να "πλέκει" το ένα παραμύθι με το άλλο και βγαίνει ένα άψογο αποτέλεσμα.
Κατά τη γνώμη μου δεν έχει σχεδόν κανένα αρνητικό στοιχείο, μιας κι έχει πολύ καλό backstory και κάθε σεζόν έχει τουλάχιστον ένα δικό της ξεχωριστό storyline, με την 4η σεζόν να μπορούμε να πούμε ότι έχει 3 διαφορετικά σκέλη, το καθένα με τον/την δικό/ούς του ξεχωριστό/ούς villain(s) και τις αμέτρητες ανατροπές. Το μόνο (πολύ μικρό) αρνητικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι σε κάποια επεισόδια (1-2 σε κάθε σεζόν) αρχίζεις να βαριέσαι λίγο, αλλά η υπόλοιπη σεζόν, με το πιο "δυνατό" της χαρτί το φινάλε, το ισοσταθμίζει αυτό το φαινόμενο.


Βαθμολογία: ★★★★/★★★★★ (4/5 αστέρια)      


So, αυτό ήταν για σήμερα. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των writers του blog που διαβάζετε τα άρθρα μας και συνεχίζετε να μας υποστηρίζετε άλλον ένα μήνα.
Μέχρι την επόμενη φορά...
Να προσέχετε!
See ya guys ;)

-Chrissy


4. ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

1 σχόλιο:

Από το Blogger.