Wynonna Earp ( 2016-)

Σεπτεμβρίου 20, 2017
Γεια σε όλους , αυτή τη φορά θα μιλήσω για μια σειρά που έχει κάνει αίσθηση μιας και είναι μέσα στης εποχής τα ζητούμενα....δαίμονες, πιστολίδι και μια πρωταγωνίστρια όλα τα λεφτά (badass). Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί δυο κύκλοι ( 13 επεισόδια ο πρώτος και 12 ο δεύτερος ) και έχει ανακοινωθεί πως η σειρά θα επιστρέψει με τρίτο κύκλο το καλοκαίρι του 2018. 


Είδος : Δράση | Δράμα | Φαντασία 


Περίληψη 



Το Wynonna Earp είναι ένα γρήγορο, σύγχρονο θρίλερ και ακολουθεί την εγγονή του Wyatt Earp, η οποία μάχεται με δαίμονες και άλλα υπερφυσικά όντα. Η Wynonna είναι μια δυναμική και άγρια πιστολέρο και χρησιμοποιεί τις μοναδικές ικανότητες με σκοπό να φέρει διάφορες παραφυσικές οντότητες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Wynonna Earp είναι η νέα δραματική και γουέστερν σειρά του Syfy που θα βασιστεί στην ομώνυμη σειρά κόμικ του Beau Smith. Η Emily Andras (Lost Girl,Killjoys) είναι δημιουργός της σειράς και θα έχει χρέη showrunner και ειδικού παραγωγού μαζί με τους Jordy Randall και Tom Cox.
 Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο 2016 και συνεχίζει δυναμικά να καθηλώνει το κοινό μιας και ενώνει την Άγρια Δύση με την σύγχρονη εποχή.


Προσωπική εμπειρία

Έχοντας δει ελπίζω το 70% των παραφυσικών και υπερφυσικών σειρών και ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 20 χρόνια και μην έχοντας μεγάλη συμπάθεια προς στο είδος Γουέστερν μπορώ να πω πως με καθήλωσε και με τράβηξε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και να λέω επιτέλους μια σειρά με μια badass πρωταγωνίστρια που δεν είναι το καλό κορίτσι και που δεν ενδιαφέρεται για το τι θα πουν οι γύρω της. Ναι μεν θυμίζει λίγο επαρχία Αμερικής άλλα έχει ωραία στημένο το σενάριο και δεν μπάζει από κάπου μέχρι τώρα. Η Wynonna πραγματικά όσο και να θέλει να δείχνει το κακό εαυτό της τόσο πιο ηρωίδα γίνεται. 


Κριτική

Μη θέλοντας να σποιλαρω την σειρά και χαλώντας την χαρά σε πολλούς μπορώ να πω πως η ιστορία αρχίζει με τον θάνατο ενός θείου της πρωταγωνίστριας και την ίδια να επιστρέφει στην πόλη όπου μεγάλωσε για να παραβρεθεί στην κηδεία του. Από την στιγμή που θα βρεθεί σε απόσταση κοντινή με την πόλη όλα θα αρχίσουν να διαδραματίζονται την στιγμή που το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα και η Wynonna μπει στα 27. Από κει και έπειτα όσο θέλει να το αποφύγει είναι η μοίρα της αυτή να είναι η διάδοχος της κατάρας των Earp που ξεκίνησε από τον προ προ παππού της. Σε αυτήν την μάχη έχει ως συμμάχους της την μικρή της αδερφή έναν αστυνομικό μιας μυστικής ομάδας πιο μυστικής πεθαίνεις και έναν άντρα που ήταν ο καλύτερος φίλος του προ προ παππού της σε φάση ''αιώνια ζωή-δε ξέρω τι είμαι-θνητός'' 130 ετών περίπου που να μην δείχνει πάνω από 30-35. Όλα είναι πιθανά και τίποτα συνηθισμένο σε αυτή τη σειρά μας δίνει μια γεύση από Άγρια Δύση και κάνοντας μας να περιμένουμε το κλασσικό αλα άγρια δύση πιστολίδι. 



 Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη graphic novel και μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί 2 κύκλοι και αναμένεται 3ος 


                 Βαθμολογία 
   ★★★★/★★★★★ (4/5 αστέρια) 


                                       #Ourania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.