Το τεστ (The Maze Runner #1) - Τζέιμς Ντάσνερ

Ιουλίου 16, 2015

Γεια σας! Είμαι η Κάλι και αυτή τη φορά θα σας μιλήσω για το πιο πρόσφατο book fandom που είμαι. Είδα την ταινία πολύ πρόσφατα και καθώς τη λάτρεψα, έτρεξα γεμάτη ενθουσιασμό να διαβάσω και το βιβλίο το οποίο ήταν πραγματικά υπέροχο και αφού το έχω φρέσκο στο μυαλό μου είπα να γράψω γι' αυτό!

Είδος: Δυστοπία, Επιστημονική φαντασία, Young Adult

Περίληψη από το οπισθόφυλλο


Όταν ο Τόμας ξυπνάει μέσα στον ανελκυστήρα, το μόνο που μπορεί να θυμηθεί είναι το όνομά του. Η μνήμη του είναι ένα κενό.

Δεν είναι όμως μόνος. Όταν ανοίγουν οι πόρτες του ανελκυστήρα ο Τόμας βρίσκεται περικυκλωμένος από πολλά αγόρια που τον υποδέχονται στο Γκλέιντ -ένα μεγάλο, ανοιχτό ξέφωτο που περιβάλλεται από πανύψηλα πέτρινα τείχη.

Όπως ο Τόμας, έτσι και οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν ούτε γιατί ούτε πώς βρέθηκαν στο Γκλέιντ. Το μόνο που ξέρουν είναι πως κάθε πρωί τα τεράστια τείχη που τους περιβάλλουν, ανοίγουν. Κάθε βράδυ ξανακλείνουν ερμητικά. Και κάθε 30 μέρες ένα καινούριο αγόρι παραδίδεται από τον ανελκυστήρα.
Η άφιξη του Τόμας ήταν αναμενόμενη. Όμως την αμέσως επόμενη μέρα, θα σταλεί ένα κορίτσι -το πρώτο κορίτσι που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Γκλέιντ. Και ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το μήνυμα που έχει να παραδώσει.

Ο Τόμας ίσως να είναι πιο σημαντικός από ό,τι μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Μακάρι μόνο να μπορούσε να ξεκλειδώσει τα σκοτεινά μυστικά που είναι θαμμένα στο μυαλό του.



Προσωπική εμπειρία


Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ένιωσα μαγεμένη από αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον δυστοπίας και ενθουσιώδης να ανακαλύψω όλα τα μυστικά που κρύβονται στις σβησμένες αναμνήσεις των αγοριών στο Γκλέιντ. Το έντονο μυστήριο που περιβάλλει όλο το βιβλίο ήταν απολαυστικό ενώ δεν έλειπε η έντονη δράση και το σασπένς. Αγάπησα τους χαρακτήρες, οι οποίοι ήταν όλοι εξαιρετικά διατυπωμένοι ενώ ο αγαπημένος μου έχει μείνει σταθερά ο Νιούτ (Newt). Υπάρχουν ένα-δύο plot-twist που εμένα προσωπικά (ειδικά αυτό στο τέλος) με άφησε έκπληκτη καθώς δεν το περίμενα καθόλου να γινόταν κάτι τέτοιο! Έχω λατρέψει πραγματικά το βιβλίο και ανυπομονώ να διαβάσω τα επόμενα της τριλογίας!

Κριτική


Θετικά στοιχεία: 1) Ενδιαφέρουσα και έντονη πλοκή. 2) Εξαιρετικοί και ενδιαφέροντες χαρακτήρες που ειλικρινά, δεν γίνεται να μην λατρέψεις! 3) Έντονο μυστήριο και σασπένς που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. 4) Απρόσμενο τέλος (όταν λέω απρόσμενο, το εννοώ). 5) Περνάει πολλά συναισθήματα στον αναγνώστη! 6) Πρωτότυπη ιδέα!

Αρνητικά στοιχεία: 1) Πρέπει να περιμένουμε μέχρι περίπου στο τέλος του βιβλίου για να πάρουμε απαντήσεις (ωστόσο κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο αρνητικό καθώς καθ' όλη τη διάρκεια του βιβλίου υπάρχει δράση και μυστήριο να γεμίζει το κενό με τις απαντήσεις κι έτσι νιώθουμε λίγο παραπάνω σαν τους Γκλέιντερς!)... 2) Είναι λίγο παράξενο που ενώ οι Γκλέιντεςρ βρίσκονται εκεί 2-3 χρόνια ακόμη οι Δρομείς (που είναι πολύ έξυπνοι) δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο που να τους βοηθήσει...

Βαθμολογία:
★★★½ /★★★★★ (4,5/5 αστερια)

  -Κάλιι




1 σχόλιο:

Από το Blogger.