Top 5 "My Favourite Book Ships"

Ιουλίου 26, 2015
Γεια σας και πάλι! Καλώς ήρθατε στην τρίτη ανάρτηση της ενότητας Τα 3 - 5 - 10 Καλύτερα. Αυτή τη φορά θα σας δείξω τα δέκα πιο αγαπημένα μου ships. Εντελώς τυχαία, όλα είναι canon, αν και δεν το περίμενα αρχικά. Αν θέλετε πείτε μου στα σχόλια τι πιστεύετε για τα ships μου και ποιο είναι το δικό σας Top 5 ή το OTP σας!

 5) Clace (Clary & Jace)


Ο Τζέις είναι κυνηγός σκιών και η Κλέρι μια κοινή θνητή -ή έτσι νόμιζε! Γνωρίστηκαν στο club Πανδαιμόνιο όπου ο Τζέις σκότωσε έναν δαίμονα και η Κλέρι σαν κυνηγός σκιών κατείχε την Ενόραση και τους είδε. Έπειτα η Κλέρι μαθαίνει ποια είναι και όταν απαγάγουν τη μητέρα της στρέφεται για βοήθεια στους Κυνηγούς των Σκιών και φυσικά ο Τζέις θα τη βοηθήσει να σώσει τη μητέρα της από τον Βάλενταιν. Δεν λέω τίποτα παραπάνω (ότι ανέφερα είναι μονάχα για το πρώτο βιβλίο) καθώς δεν θέλω να κάνω spoiler. Αυτό είναι ένα έντονο ship, γεμάτο ανατροπές και δράση. Ζεις ένα όμορφο ταξίδι μαζί τους γεμάτο σασπένς! Ταιριάζουν πολύ και αγαπιούνται ξεχωριστά και όμορφα.

















4) Everlark (Peeta & Katniss)


Ο Πίτα ερωτεύτηκε την Κάτνις όταν εκείνη τραγούδησε μια φορά στο σχολείο. Όταν μεγάλωσαν περισσότερο, την βοήθησε δίνοντας της ψωμί για να φάει, αλλά ποτέ δεν μίλησαν, όχι πριν τους αγώνες, όπου ήταν οι φόροι της Περιοχής 12. Για να μαζέψουν χορηγούς και βοήθεια έπαιξαν το θέατρο των "άτυχων εραστών" ωστόσο ο Πίτα ένιωθε πραγματικά συναισθήματα για εκείνη. Η Κάτνις σιγά-σιγά μαλακώνει και αρχίζει να νιώθει κι εκείνη πράγματα για τον Πίτα αλλά η επανάσταση αρχίζει και αλλάζει πολλά. Είναι ένα ship γεμάτο περιπέτεια. Η αγάπη που έχει ο Πίτα για την Κάτνις είναι συγκινητική και χαίρομαι που η Κάτνις ανταπέδωσε τα συναισθήματα του.


5) Thomas & Newt


Ο Τόμας γνώρισε τον Νιούτ στον λαβύρινθο... Βασικά αυτό το ship είναι το μόνο που δεν έχει γίνει cannon σε αυτή την λίστα αλλά πραγματικά από τη μία λατρεύω την δυνατή φιλία τους και από την άλλη θα μπορούσε να έχειε εξελιχτεί παραπάνω. Πραγματικά, είτε τους shipάρεις είτε όχι, σου ραγίσουν την καρδιά μόνο και μόνο σαν φίλοι. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα είναι περιττά.


 

 

 

 








2) Jessa (Jem & Tessa)


Τζεμ και Τέσσα. Από την αρχή αυτό το ship σου ζεσταίνει την καρδιά. Ο Τζεμ είναι γλυκός, έξυπνος μα και δυναμικός. Αγαπάει πολύ την Τέσα και ταυτόχρονα έχει μια προσωπική μάχη να μαίνεται καθημερινά (δεν λέω γιατί είναι spoiler). H Τέσα από την άλλη είναι μπερδεμένη με την καρδιά της να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον Τζεμ και τον Γουίλ. Η αγάπη τους είναι δυνατή και περνάει πολλές δυσκολίες. Είναι το είδος του ship που από την αρχή φαντάζεσαι ότι θα σου ραγίσει έστω την καρδιά αλλά το απολαμβάνεις. Αυτοί οι δύο είναι υπέροχοι μαζί...


1) Malec (Magnus & Alec) OTP


Φτάσαμε λοιπόν και στο OTP μου, το πολυαγαπημένο μου ship, Μalec. Αν και ο Μάγκνους και ο Άλεκ είναι δευτερεύοντες χαρακτήρες στα Θανάσιμα Εργαλεία, πολύς fan-κόσμος τους έχει αγαπήσει τρελά! Ο Άλεκ είναι ο παράμπαται του Τζέις, και ο Μάγκνους είναι ο υψηλόβαθμος μάγος του Μπρούκλιν που συνδέεται με το παρελθόν της Κλέρι κι έτσι γνωρίζεται με τον Άλεκ σε ένα πάρτι στο σπίτι του. Ενώ ο Άλεκ είναι ομοφυλόφιλος, το κρύβει καθώς απαγορεύεται στους Κυνηγούς των Σκιών και μόνο η αδελφή του γνωρίζει ενώ σύντομα το μαντεύει και η Κλέρι. Ο Μάγκνους δείχνει ενδιαφέρον στον Άλεκ από την αρχή ζητώντας του να τον τηλεφωνήσει ωστόσο ο Άλεκ είναι ακόμη ερωτευμένος με τον Τζέις, ο οποίος αγαπάει δυναμικά την Κλέρι. Άρα ο Άλεκ πρέπει να αποφασίσει στο να κρύβεται πίσω από μια αγάπη που είναι αδύνατο να του ανταποδοθεί ή να αποδεχτεί τον Μάγκνους και να ρισκάρει την αποκάλυψη του. Η ιστορία τους είναι υπέροχη και η  αγάπη τους δυνατή και ξεχωριστή. Είναι ένα ship που σίγουρα σου σπαράζει την καρδιά αλλά αξίζει. Παραμένει σταθερά το OTP μου εδώ και μήνες άρα αυτό δείχνει το πόσο τους λατρεύω φαντάζομαι. Αχ..!! ♥ 





ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  • SHIP = Προέρχεται από τη λέξη relationSHIP και χρησιμοποιείται από fangirls και fanboys για να περιγράψουν ένα ζευγάρι που τους αρέσει να είναι μαζί. Ship είναι π.χ Ερμιόνη & Ρον. 
  • OTP = One True Pairing (δηλαδή το αγαπημένο σου ship).
  • CANON= είναι ένα ship που υπάρχει κανονικά στο βιβλίο, στην ταινία κτλ. (Ερμιόνη & Ρον - Ερμιόνη & Ντράκο )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.