ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ #1 ΒΥ CASSANDRA CLARE

Ιουλίου 12, 2015
                                                                  ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΥ CASSANDRA CLARE

Hey guys είμαι η Κατερίνα και σήμερα ήρθα με μια κριτική για ένα βιβλίο που όλοι λατρεύετε, τον Κουρδιστό Άγγελο της Cassandra Clare! Lets do this!

Είδος: Φαντασίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΩΦΥΛΛΟ (ΜΤΦ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)


Η ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
Όταν η δεκαεξάχρονη Τεέσσα Γκρέυ φτάνει στην Αγγλία κατά την διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτόρια, κάτι τρομακτικό την περιμένει στον Κάτω Κόσμο του Λονδίνου, όπου βρικόλακες, μάγοι, και άλλα παραφυσικά πλάσματα περπατούν στους ημιφωτισμένους δρόμους. Χωρίς φίλους και κυνηγημένη, η Τέσσα αναζητά καταφύγιο στους κυνηγούς των Σκιών, μια ομάδα πολεμιστών αφοσιωμένων στον πόλεμο εναντίον των Δαιμόνων. Καθώς εισέρχεται πιο βαθιά σε αυτόν τον άγνωστο και τρομαχτικό κόσμο, βρίσκει τον εαυτό της μαγευμένο –αλλά και χωρισμένο- ανάμεσα σε δυο κολλητούς και γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η αγάπη ίσως είναι το πιο επικίνδυνο είδος μαγείας.            

                           ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ξεκίνησα να διαβάζω τον Κουρδιστό Άγγελο γιατί είχε γίνει τόσος ντόρος γύρω από αυτό το βιβλίο που ένιωθα σαν εξωγήινη όσο περνούσαν οι μέρες και εγώ ακόμη το είχα στο TBR list! Ένα από τα πιο hyped βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ, και που οι φανς του έχουν πάθει ψύχωση μαζί του. Είχα ακούσει και ότι είναι καλύτερο από τα άλλα βιβλία της Cassie που ανήκουν στην σειρά Θανάσιμα Εργαλεία οπότε είπα why not?

                         ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Κουρδιστός Άγγελος από την αρχή με ξάφνιασε γιατί περίμενα να εξελιχθεί όπως τα υπόλοιπα βιβλία της Clare. Τετρακόσιες σελίδες γεμάτες άχρηστες πληροφορίες για τους χαρακτήρες χωρίς πλοκή και δράση, και τελευταίες 200 σελίδες όπου συμβαίνει ένας χαμός, γίνονται αποκαλύψεις, πέφτουν οι μάσκες, αρχίζει και ξεδιπλώνεται το μυστήριο και πεθαίνουν και 5-6 άτομα. Αλλά όχι! Ο Κουρδιστός Άγγελος από την αρχή μας παρουσιάζει το μυστήριο και μας γεννά απορίες για το τι στο καλό συμβαίνει! Η δράση παραμένει ίδια σε όλο το μήκος του βιβλίου, αλλά δυστυχώς για το βιβλίο αυτό, δεν κατάφερε να με κάνει να δεθώ με τους χαρακτήρες. Δεν με ένοιαζε αν θα πεθάνουν ή αν θα τους νικήσουν οι «κακοί». Βέβαια ήθελα να τιμωρηθεί ο Γουίλ γιατί είναι ένας «παλιοχαρακτήρας»  αλλά ο Κύριος Μόρτμειν δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα. Στην ιστορία αυτή, η Clare συστήνει ένα διαφορετικό είδος απειλής για τους ανθρώπους, τα ρομπότ και τις μηχανές, γεγονός που δυστυχώς «πέρασε και δεν ακούμπησε». Δεν ένιωσα την επικείμενη απειλή που τόσο πολύς ντόρος γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Παρ’όλα αυτά, άγγιξε την καρδιά μου ο Τζεμ, που είναι ένας  από τους πιο γλυκούς χαρακτήρες, και μπορώ να πω ότι για το πρώτο βιβλίο τουλάχιστον τον «σιπάρω» με την Τέσσα. Το τέλος του βιβλίου είναι θεαματικό, γεμάτο μυστήριο, και σε αφήνει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορείς παρά να ξεκινήσεις αμέσως και το δεύτερο βιβλίο. Ο χαρακτήρας του Γουίλ είχε χώρο να    αναπτυχθεί  και να  εξελιχθεί,  κάτι που αποκαλύπτεται και πάλι στο τέλος του βιβλίου. Το  ταλέντο  της Τέσσα  στην μεταμόρφωση  την βοηθά αλλά μόνο αμυδρά και γενικά περνάει απαρατήρητο. Το βιβλίο συνολικά είναι μια καλή αρχή για την τριλογία, έχουμε μια καλή βάση που μπορεί να εξελιχθεί και η πλοκή να εκτοξευθεί αλλά από το δεύτερο βιβλίο! Δυστυχώς δεν με συνεπήρε, και δεν θα μου μείνει αξέχαστο, αλλά όσο  το διάβαζα με κρατούσε δεσμευμένη και το τελείωσα μέσα σε 5 μέρες!

 
                          ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1                         1)      Ωραίες περιγραφές του Λονδίνου
2                         2)      Δράση και εξέλιξη της πλοκής σε όλο το μήκος του βιβλίο
3                         3)      Ο αναγνώστης παθιάζεται για τους ανταγωνιστές (βλ. Γουιλ, Νειτ) και προσεύχεται για την τιμωρία τους
4                         4)      Υψηλού επιπέδου λεξιλόγιο που προσομοιάζει την Βικτοριανή εποχή
5                         5)      Θεαματικό τέλος που σε παρακινεί να συνεχίσεις την τριλογία


                               ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1                        1)      Αδιάφοροι πρωταγωνιστές
2                        2)      Μη ρεαλιστική ενσωμάτωση της απειλής των ρομπότ
3                        3)      Έλλειψη κορύφωσης και κάθαρσης
4                        4)   Ανύπαρκτοι και αδιάφοροι «κακοί»
5                        5)      Αναπάντητα ερωτήματά

                                                                        ★★★/★★★★★ (3/5 αστεράκια)

 Aυτό ήταν παιδιά για σήμερα!Ελπίζω να σας άρεσε και περιμένω σχόλιά σας! Μέχρι την επόμενη φορά...Βyeeeeee!!!!                                                          



                    #KatTheBookoholic


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.