Top 10 most magical things in Harry Potter movies

Αυγούστου 15, 2015



Γεια σας!! Σήμερα είμαι εδώ με τρίτο άρθρο για να ξεχωρίσουμε τα 10 πιο μαγικά πράγματα που είδαμε μέσα από τις ταινίες Harry Potter.Και ναι ξέρω ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που τελείωσαν τα βιβλία και από τότε που βγήκε η τελευταία ταινία αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι η φράση του Snape το περιγράφει απόλυτα.



10. Η φιλοσοφική λίθος


Ναι, μιλάμε για αυτό το μικρό κομματάκι λίθου το οποίο μπορούσε να χαρίσει την αιώνια ζωή σε όποιον την είχε. Φυσικά ο Βόλντεμορτ την ήθελε αλλά σιγά μην του την έδιναν. Ελπίζω τουλάχιστον να είχε αρκετό ελιξίριο ο Νίκολας Φλαμέλ.





             

       9.Το κύπελλο της Φωτιάς 

Το κύπελλο το οποίο ήταν η αιτία να θυσιαστούν πολλοί μάγοι αλλά και κάποιοι να διακριθούν ως οι ενδοξότεροι. Το Κύπελλο της Φωτιάς ήταν αναμφισβήτητα το πιο θανάσιμο αντικείμενο αφού μπορούσε να διαλέξει το όνομα οποιουδήποτε μάγου που θα βρισκόταν το όνομα του στο κύπελλο ακόμα και αν δεν το έχει βάλει ο ίδιος. όπως του Χάρι.





       8. Ο καθρέφτης του Erised 

Αυτός ο καθρέφτης κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σατανικό πράγμα σε όλη την ιστορία. Σου έδειχνε τι λαχταράς πιο πολύ, ποιους θέλεις να δεις και όπως έλεγε ο Ντάμπλντορ σε μεταφέρει σε μια εικονική πραγματικότητα. 
Για αυτό αν δείτε πουθενά πηγαίνετε προς την αντίθετη κατεύθυνση και μην κοιταχτείτε αν δεν θέλετε βέβαια να πάθετε ψυχολογικό σοκ.


                     
                  7.  Οι Πεμπτουσιωτές 

Ίσως τώρα να με λέτε σατανική ή να γελάτε μαζί μου, αλλά δεν μπορείτε να μην παραδεχτείτε ότι οι πεμπτουσιωτές ήταν ένα σημαντικό πράγμα το οποίο μπορούσε να κρατήσει την ιστορία ζωντανή. Αν δεν υπήρχαν, όλα θα είχαν τελειώσει πιο γρήγορα και για αυτό ο Βόλντεμορτ ήταν πιο δυνατός. Για μένα ο αγαπημένος μου ήταν το ημερολόγιο του Τομ Ρίντλ. Είναι φανταστικό να μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου στα 17 σε ένα ημερολόγιο με την ελπίδα ότι αργότερα κάποιος θα το βρει και θα σε ζωντανέψει ξανά, έτσι δεν είναι;





    6. Ο χορός στο Hogwarts 


Στο τέταρτο έτος βλέπουμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Harry Potter. Γίνεται ένα χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Hogwarts στο οποίο υπάρχει μαγεία, χορός και...rock and roll!! Η μουσική κυριαρχεί σε πολλές σκηνές των ταινιών αλλά αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο να βλέπουμε rock συγκρότημα στο harry potter. Τα φορέματα, τα κουστούμια, τα σκηνικά...όλα συνθέτουν μαζί την τέλεια εορταστική ατμόσφαιρα. Μα καλά ποιος θα ήθελε να είναι σπίτι του τα Χριστούγεννα αντί για εκεί;




5. Το σπαθί του Godric Gryffindor και το Sorting Hat


Το σπαθί που ανήκε στο Godric Gryffindor, τον ιδρυτή του ομώνυμου κοιτώνα ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση ενός μάγου που ανήκε στον κοιτώνα. Εμφανιζόταν σε όσους άξιζαν να βρίσκονται στον κοιτώνα ενώ εύκολα μπορούσε να εξαφανιστεί. Όσο για το καπέλο της επιλογής, ήταν ο τρόπος που ένας μάγος πήγαινε σε έναν κοιτώνα. Συχνά εκνευριστικό αλλά πάνω από όλα σοφό. Στην αρχή της χρονιάς βρισκόταν στο Great Hall για να βάζει τους πρωτοετείς σε κοιτώνες ενώ όλη την υπόλοιπη χρονιά παρέμενε σε ένα ράφι στο γραφείο του Νταμπλντορ.




4. Το Marauder's map


Ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα που ήθελε ένας σκανταλιάρης μάγος. Μπορούσε να δείξει που βρίσκεται ο καθένας βοηθώντας τους μάγους να ξεφεύγουν. Άλλωστε η φράση που τον άνοιγε ήταν να υποσχεθεί ο μάγος ότι ετοιμάζεται να κάνει κάτι το οποίο δεν είναι καλό.







3.  Τα ταξίδια με το time turner

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε την ιδιότητα να γυρνάμε το χρόνο πίσω και να αλλάζουμε καταστάσεις, να διαβάζουμε και να διασκεδάζουμε ταυτοχρόνως. Η μαγική κλεψύδρα είχε την ικανότητα με ένα στριφογύρισμα να πηγαίνει πίσω το χρόνο. Αν και θα μπορούσε να είχε μεγάλες επιπτώσεις στο μάγο, εγώ θα ήθελα να διαβάζω και να γράφω 20 στα διαγωνίσματα και την ίδια στιγμή να γράφω εδώ δημοσιεύσεις. Κάποιοι μάλιστα έχουμε αυτή την κλεψύδρα στα σπίτια μας. Παιδιά μη το ψάχνετε δε δουλεύει στο Muggle world, το έχω δοκιμάσει.


2.Η Κιβωτός των Στοχασμών


Δεν νομίζω ότι είμαι η μόνη που της άρεσε αυτό το πιάτο που μπορούσαν να δουν τις αναμνήσεις τους, έτσι; Ειδικά όταν βρίσκονταν σε μεγάλη ηλικία όπως ο Ντάμπλντορ μπορούσε να δει πολλές αναμνήσεις κι να συνδέσει πράγματα τα οποία φυσικά τους οδήγησαν στο να βρουν έναν από τους πολλούς πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ και να λύσουν το μυστήριο στο πως θα μπορούσαν να τον νικήσουν. Βέβαια υπήρχαν και παραλλαγμένες αναμνήσεις πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε κάποιος να εξακριβώσει αν τα πράγματα που βλέπει είναι αληθινά ή εικονικά.

                                            1. Η μάχη Χάρι-Βόλντεμορτ στο Deathly Hallows Part 2

Η μάχη μεταξύ του Βολντεμορτ και του Χάρι πιστεύω ότι δικαιωματικά κερδίζει την καλύτερη σκηνή που υπάρχει στις ταινίες αλλά και στα βιβλία. Επτά ολόκληρα βιβλία και άλλες επτά ταινίες για να καταλήξουμε στην όγδοη, όταν ο Χάρι είναι πια ενήλικος και αντιμετωπίζει ισάξια τον Βόλντεμορτ σε μια επική μάχη που χαρίζει στα τελευταία τριάντα λεπτά της ταινίας μια μαγική και συγκινητική ατμόσφαιρα.


Δεν ξέρω γιατί αλλά καθώς γράφω αυτή τη δημοσίευση νιώθω απίστευτη συγκίνηση και νοσταλγία για αυτή τη σειρά. Δίδαξε πολλά πράγματα ενώ το golden trio μένει για πάντα χαραγμένο στις ψυχές μας. Άλλωστε είμαστε δεν είμαστε η harry potter generation;

Φιλάκια

                                                    ~Valia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.