Harry Potter Spells Book Tag

Αυγούστου 14, 2015
Γεια σας!
Είμαι η Χρυσή και σήμερα σας έχω μια καινούρια ιδέα που είχαμε κάποια κορίτσια από το blog.
Λοιπόν, όσοι παρακολουθείτε τα βίντεο κάποιου/ων booktuber(s), θα ξέρετε τί είναι τα book tags (οι υπόλοιποι θα καταλάβετε). Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε ό,τι ακριβώς κάνουν οι booktubers στα βίντεο τους,απλά θα το κάνουμε σαν ποστ στο blog.
Λοιπόν, σαν πρώτο book tag, διάλεξα ένα tag που βρήκα στο κανάλι του jessethereader και μου άρεσε ιδιαίτερα.
Είναι το Harry Potter Spells Book Tag! :)

Σε αυτό το tag θα χρησιμοποιήσω 10 ξόρκια από την σειρά βιβλίων "Harry Potter" και το καθένα θα αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, θα δείτε πιο κάτω.

Ξεκινάμε!
(ΠΡΟΣΟΧΗ! Περιέχει spoiler για το Allegiant- Αφοσίωση! Διαβάστε το 7 με δική σας ευθύνη!)

1. Expecto Patronum.
Σε αυτό το ξόρκι θα πρέπει να διαλέξω ένα βιβλίο που διάβασα ως παιδί και είναι συνδεδεμένο με καλές αναμνήσεις.

11 και... χαριτωμένες (Eleven)- Lauren Myracle

Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν διάβαζα σχεδόν καθόλου βιβλία μέχρι το τέλος της πρώτης γυμνασίου. Ωστόσο είχα διαβάσει αυτό το βιβλίο στην πέμπτη δημοτικού που τότε το λάτρεψα. Θυμάμαι να το έπαιρνα μαζί μου στο σχολείο και να το διαβάζω ξανά και ξανά. Βέβαια τώρα το θεωρώ λίγο παιδικό βιβλίο, αλλά για την ηλικία που το διάβασα ήταν το κάτι άλλο και με βοήθησε να περάσω την αρχική φάση της εφηβείας νιώθοντας ότι κάποιος με καταλαβαίνει!

Περίληψη από το οπσθόφυλλο

Γνωρίστε τη Γουίνι! Ετών 11. Η Γουίνι θεωρεί ότι δεν έγινε και τίποτε φοβερό που έκλεισε τα έντεκα. Πιο σοβαρά προβλήματα την απασχολούν, καθώς η κολλητή της, η Αμάντα, ολοένα και απομακρύνεται. Προσθέστε μια ευέξαπτη έφηβη αδελφή, ένα γατάκι παγιδευμένο στην καμινάδα και ένα Βαλεντίνο με κριθαράκι στο μάτι, και έχετε ένα υπέροχο κουβάρι: τη ζωή της Γουίνι. Η Γουίνι έχει αποφασίσει ότι θα παραμείνει ακριβώς η ίδια, ό,τι κι αν γίνει. Με κάθε μήνα που περνάει, όμως, καινούριες περιπέτειες φέρνουν τα πάνω κάτω. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε ένα χρόνο… Άραγε θα αλλάξει και η ίδια η Γουίνι;


2. Expelliarmus.
Για αυτό το ξόρκι θα πρέπει να διαλέξω ένα βιβλίο που με εξέπληξε.


Fallen- Lauren Kate

Πριν το διαβάσω, μπορώ να πω ότι δεν με ενθουσίαζε τόσο πολύ η περίληψη και οι γνώμες που είχα διαβάσει ήταν ανάμεικτες. Έτσι, δεν περίμενα πολλά όταν το αγόρασα. Κι όμως, το λάτρεψα! Το διάβασα μέσα σε 24 ώρες και πήρα αμέσως και το δεύτερο, το οποίο λάτρεψα επίσης, όπως και όλη την σειρά.
Πραγματικά δεν το περίμενα. Το γράψιμο της Lauren είναι υπέροχο και πολύ παραστατικό, πράγμα που σε βοηθάει να φτιάξεις μια καλύτερη εικόνα για όλα στο μυαλό σου και η ιστορία είναι πρωτότυπη. Από τη σειρά (βιβλίων) δεν λείπουν και οι ανατροπές, καθώς αλλάζουν διάφορα πράγματα, από την 'πλευρά' που βρίσκονται οι χαρακτήρες ως την πραγματική φύση των πρωταγωνιστών. Τέλος, είναι από τα λίγα βιβλία όπου το φανταστικό στοιχείο αναπτύσσεται ίσα και ταυτόχρονα με το ρομαντικό.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο (στα αγγλικά)

Instant. Intense. Wierdly familiar...
The moment Luce looks at Daniel she knows she has never felt like this before. Except she can't shake the feeling that she has... And with him - a boy she doesn't remember ever setting eyes on.

Will her attempt to find out enlighten her - or destroy her?

3. Prior Incantando
Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα.

Beautiful Creatures- Cami Garcia & Margaret Stohl


Αυτό το βιβλίο μου το έφεραν δώρο στα γενέθλιά μου πριν ένα μήνα, μαζί με κάτι άλλα. Αποφάσισα να διαλέξω ένα στα τυφλά για να ξεκινήσω πρώτα και επέλεξα το Beautiful Creatures.
Περίμενα να μου αρέσει, μιας και μου άρεσε και η ταινία λίγο.
Η ιστορία είναι αρκετά πρωτότυπη, αλλά οι περιγραφές είναι υπερβολικά ακριβείς και η πλοκή δεν έχει σχεδόν καθόλου δράση κι ελάχιστες ανατροπές, πράγμα που το καθιστά βαρετό. Είναι η πρώτη φορά που μου παίρνει πάνω από μια εβδομάδα για να διαβάσω ένα βιβλίο, ακριβώς για το λόγο ότι διάβαζα από λίγο κάθε μέρα, αφού το βαριόμουν.


Περίληψη από το οπισθόφυλλο (στα αγγλικά)


Is falling in love the beggining... or the end?
In Ethan Wate's hometown there lies the darkest of secrets...

THERE IS A GIRL
Slowly, she pulled the hood from her head. Green eyes, black hair. Lena Duchannes

THERE IS A CURSE
On the sixteenth moon, the sixteenth year, the book will take what it's been promised. And no one can stop it.

IN THE END, THERE IS A GRAVE
Lena and Ethan become bound together by a deep, powerful love. But Lena is cursed and on her sixteenth birthday her fate will be decided.

Ethan never even saw it coming.

4.Alohamora
Ένα βιβλίο που μου γνώρισε ένα είδος που δεν είχα σκεφτεί.

Αγάπες τηγανητές- Λένα Μερίκα



Αυτό το βιβλίο το διάβασα όταν ήμουν στην έκτη τάξη από τη δημοτική παιδική/εφηβική βιβλιοθήκη της πόλης μου. Δεν θυμόμουν ακριβώς τι έλεγε ή αν κάποιος χαρακτήρας με εκνεύρισε ή τον λάτρεψα, μέχρι πρόσφατα που το ξαναδιάβασα. Αν το είχα λατρέψει τότε, τώρα το αγάπησα. Ήταν από τα βιβλία που με ώθησαν στο διάβασμα τότε και είναι το βιβλίο που με ώθησε ξανά στα εφηβικά μυθιστορήματα.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Με λένε Τίνα. Για τους φίλους, Πατατίνα. Για το ζηλιάρη αδερφό μου Στριγκλοπατάτα. Δεν κοιτάει τα μούτρα του καλύτερα; Κάθε μέρα το ίδιο πρόβλημα: Τι να φάω; Τηγανητές πατάτες ή πατατοκροκέτες; Πατατοτηγανίτες ή πατατοσαλάτα; Η ζωή είναι γεμάτη διλήμματα όταν είσαι μια φανατική πατατοφάγος. Και μάλιστα με πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Που σημαίνει ότι πρέπει ν' ανέχεσαι τη θεία Ξανθίππη, τη γεροντοκόρη αδερφή του μπαμπά, να πετάει τη σπόντα όποτε τσακωνόσαστε: "Μη μου αυθαδιάζεις εμένα. Εδώ είναι ελληνικό σπίτι. Δε θα μας επιβάλεις εσύ γερμανικά συστήματα, εντάξει;". Παίρνεις, λοιπόν, κάποιο πρωί τα "γερμανικά σου συστήματα" στην παραφορτωμένη σου βαλίτσα και ξεκινάς να επισκεφθείς τον άρρωστο παππού σου στο Αμβούργο. Και τι ανακαλύπτεις εκεί; Μια ξαδέρφη κι έναν ξάδερφο, οικογενειακά μυστικά, μεγάλους έρωτες και πονεμένες ιστορίες, κι όλα, ψέματα και αλήθειες, μπερδεύονται γλυκά στο κεφάλι σου, σερβιρισμένα με λαχταριστές πατατούλες. Α, η υπόθεση σηκώνει μαγείρεμα! "Τι μαγειρεύεις, Τίνα;" σε ρωτάνε όλοι με περιέργεια. "Αγάπες τηγανητές". Με μπόλικη τύχη!

5. Riddikulus.
Ένα αστείο βιβλίο που έχω διαβάσει.

Ο Μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες Νο2- René Goscinny & Jean Jacques Sempé


Ναι, το ξέρω, θα πείτε πολύ κλισέ και παιδιάστικο, αλλά πραγματικά παραμένει ακόμα το πιο αστείο βιβλίο που έχω διαβάσει. ΚΙ ας το διάβασα στην έκτη δημοτικού.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Ο μικρός Νικόλας ξαναχτυπά!
Το γέλιο συνεχίζεται: Οι σκανταλιές τις πιο απίθανης τρελοπαρέας σε σαράντα πέντε νέες απολαυστικές περιπέτειες, με το ανεπανάληπτο χιούμορ του Ρενέ Γκοσινί και τα μοναδικά σκίτσα του Ζαν Ζακ Σενπέ.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και οι μεγάλοι ξαναθυμούνται δικές τους αγαπημένες ιστορίες, γιατί κατά βάθος όλοι κρύβουμε ένα μικρό Νικόλα μέσα μας.

6.Sonorus
Ένα βιβλίο που πιστεύω όλοι θα πρέπει να μάθουν.

Σκάρλετ (Scarlett)- Barbara Baraldi



Αυτό το βιβλίο το αγόρασα κατά τύχη πέρυσι τα Χριστούγεννα από το Public. Μου άρεσε το εξώφυλλο και είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Οφείλω να πω ότι νόμιζα πως δεν είχα κάνει καλή επιλογή, αφού κοίταξα μόνο το εξώφυλλο. Όμως, αυτό το βιβλίο είναι ακόμα ένα από τα αγαπημένα μου. Είναι πραγματικά κρίμα που δεν είναι σχεδόν καθόλου γνωστό. Το γράψιμο της συγγραφέα είναι υπέροχο, η ιστορία γεμάτη σασπένς και μυστήριο, σε συνδυασμό με το κάπως γκόθικ σκηνικό και τους ρυθμούς του ροκ. Οφείλω να πω πως σε κάποια σημεία το βιβλίο θυμίζει κάποια άλλα βιβλία τέτοιου είδους, αλλά και πάλι, η Barbara έχει πάρει έμπνευση από αυτά κι εμπλούτισε το γράψιμο της, καθώς έφτιαξε μια ολοδική της ιστορία. Επίσης, κρίμα που έχει μεταφραστεί μόνο το πρώτο βιβλίο της τριλογίας.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Η Σκάρλετ μετακομίζει με την οικογένειά της σε νέα πόλη και αφήνει πίσω της το καλοκαίρι, την καλύτερή της φίλη κι έναν έρωτα που μόλις άνθιζε. Καινούριες γνωριμίες, καινούρια ζωή. Σύντομα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία. Η απάντηση έρχεται στη σχολική συναυλία, όταν στη σκηνή ανεαίνει ένα αγόρι με μάτια σαν τον πάγο, που τον αναζητούν μέσα στο πλήθος. Ο Μίκαελ είναι πολύ όμορφος και μυστηριώδης για να είναι αληθινός, αλλά η Σκάρλετ δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ύστερα, ένας ανεξήγητος φόνος και μια επίθεση από μια τρομακτική σκιά με πύρινα μάτια κάνουν τη Σκάρλετ να αναρωτιέται: ποιος είναι στ' αλήθεια ο Μίκαελ; Ο φύλακας άγγελός της ή ένα δαίμονας που τη βασανίζει;

7.Obliviate
Ένα βιβλίο/σπόιλερ που θέλω να ξεχάσω ότι διάβασα.

Allegiant- Veronica Roth



Αν και η τριλογία της απόκλισης εξακολουθεί να είναι τα αγαπημένα μου βιβλία, ήξερα πριν διαβάσω το Allegiant ότι η πρωταγωνίστρια, Tris, θα πέθαινε. Ωστόσο το διάβασα, γιατί τα άλλα δύο τα είχα λατρέψει και είπα: "Και τι πως το ξέρω;". Όμως όταν έφτασα σε αυτό το σημείο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ξαφνιάστηκα όπως θα έπρεπε να έχω κάνει. Παρ'όλα αυτά, η Veronica κατάφερε και πάλι να με κάνει να κλαίω για πολλή ώρα, μιας και η Τρις είναι ένας από τους χαρακτήρες βιβλίων που δέθηκα πιο πολύ, αφού ο χαρακτήρας της μοιάζει αρκετά με τον δικό μου χαρακτήρα. Αν δεν το είχα μάθει πρωτύτερα, θα ήταν πιο έντονη για εμένα αυτή η στιγμή.



Περίληψη από το οπισθόφυλλο (στα αγγλικά)

ONE CHOICE

ONE CHOICE
CAN TRANSFORM YOU

ONE CHOICE
CAN DESTROY YOU

ONE CHOICE
WILL DEFINE YOU

8.Imperio
Ένα βιβλίο που έπρεπε να διαβάσω για το σχολείο.

Επειδή είμαστε στην Ελλάδα και δυστυχώς τα ελληνικά σχολεία από την πρώτη δημοτικού και μετά ασχολούνται μόνο με τη γλώσσα και τα μαθηματικά και δεν ενθαρρύνουν άμεσα τα παιδιά να διαβάζουν, εκτός από κάποια παραμύθια και κόμικς στο νηπιαγωγείο, δεν χρειάστηκε να διαβάσω ποτέ ξανά κάποιο βιβλίο για το σχολείο...

9.Crucio
Ένα βιβλίο που ήταν επώδυνο να διαβάσω.

Allegiant- Veronica Roth

Ό, τι χρειαζόταν να πω για αυτό το βιβλίο, το είπα στο 7. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο...










10. Avada Kedavra:
Ένα βιβλίο που ΣΚΟΤΩΝΕΙ! Με όποια έννοια το εννοεί ο καθένας...


Ο Χάρι Πόττερ Και Οι Κλήροι Του Θανάτου- J.K. Rowling




Πραγματικά, είναι το βιβλίο που αλλάζει τα πάντα! Όλα όσα πιστεύαμε για συγκεκριμένους χαρακτήρες.
Επίσης, μέχρι το τέλος του βιβλίου, σχεδόν όλοι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες ήταν νεκροί.
Και τέλος, είναι το τελευταίο βιβλίο της ιστορίας που μεγαλώσαμε όλοι, κάποιοι (όπως εμένα δυστυχώς) βλέποντας και αργότερα διαβάζοντας και άλλοι διαβάζοντας από την αρχή, το τελευταίο κεφάλαιο ενός σημαντικού μέρους της παιδικής μας ηλικίας.

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Είναι καλοκαίρι και ο Χάρι περιμένει στην οδό Πριβέτ. Το Τάγμα του Φοίνικα έρχεται να τον φυγαδεύσει μακριά από τον Βόλντεμορτ και τους οπαδούς του. Ήρθε πια η ώρα να αναλάβει ο Χάρι δράση, ώστε να εκπληρώσει το σχεδόν ακατόρθωτο καθήκον που του άφησε ο καθηγητής Ντάμπλντορ. Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα και η τελική αναμέτρηση είναι οδυνηρά αναπόφευκτη... Στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δίνει, με συγκλονιστικό τρόπο, τις απαντήσεις που όλοι περιμέναμε και αποδεικνύει ότι τα βιβλία του Χάρι Πότερ θα διαβαστούν ξανά και ξανά και ξανά...

So, αυτό ήταν για σήμερα! Ελπίζω να μην σας κούρασα (πολύ :3).
Κανονικά θα πρέπει να κάνω Tag κι άλλους, αλλά δεν ξέρω σε ποιούς αρέσει η ιδέα για book tags σε ποστ, άρα σας προσκαλώ όλους και όποιος θέλει, ας το κάνει ;)

Μέχρι την επόμενη φορά,
να προσέχετε και να διαβάζετε όσο μπορείτε περισσότερο ;)

-Chrissy












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.