Το μυστικό των σειρήνων #1 - Τζούλια Γκόλντινγκ

Αυγούστου 11, 2015
Γεια σας! Αυτή είναι μια κριτική για το βιβλίο "Το μυστικό των σειρήνων" της Τζούλια Γκόλντινγκ. 


Είδος: Φαντασίας, Περιπέτειας


Περίληψη από το οπισθόφυλλο


Όταν η Κόνι πηγαίνει να ζήσει με τη θεία της, δεν περιμένει ν' ανακαλύψει ότι υπάρχουν ακόμη
μυθικά πλάσματα κι ότι επί αιώνες τα προστάτευε ένας πανάρχαιος σύλλογος, που μια σκοτεινή δύναμη προσπαθεί τώρα να τον καταστρέψει.
Πάνω απ' όλα, δεν περιμένει ν' ανακαλύψει πως έχει το ξεχωριστό χάρισμα να επικοινωνεί με τα
ζώα. Το χάρισμά της αυτό, με τη βοήθεια του φίλου της, του Κολ, θα μπορούσε να της εξασφαλίσει ανυπολόγιστη δύναμη. Μια δύναμη, η οποία μπορεί να σώσει το περιβάλλον, που ο σκοτεινός
μάγος Κουλλέρβο απειλεί να καταστρέψει





Προσωπική εμπειρία


Πήρα ολόκληρη την τετραλογία στα γενέθλια μου, όταν ήμουν ακόμη στο δημοτικό. Πρέπει να ήμουν στην Έκτη τάξη. Διάβασα με μεγάλη όρεξη το πρώτο βιβλίο καθώς με ενθουσίασε πολύ. Το δεύτερο ήταν το λιγότερο αγαπημένο μου από την σειρά ενώ το τέταρτο το πιο ωραίο για μένα. Τα συγκεκριμένα βιβλία τα έχω διαβάσει πολλές φορές από τότε καθώς είναι απολαυστικά και ωραία. 



Κριτική


Θετικά στοιχεία: 1) Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο. 2) Ωραίες περιγραφές. 3) Ενδιαφέρουσα πλοκή. 4) Ένα συνεχές μυστήριο καραδοκεί και η πρωταγωνίστρια είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια. 5) Καλά δημιουργημένος κόσμος και πολλά στοιχεία μυθολογίας (κυρίως μυθικά πλάσματα). 6) Και τα τέσσερα βιβλία περνούν οικολογικά μηνύματα μέσω της διασκέδασης.

Αρνητικά στοιχεία: 1) Υπάρχουν λίγες βαρετές σκηνές. 2) Το βιβλίο είναι πιο παιδικό (μπορεί να διαβαστεί κι από έφηβους αλλά είναι περισσότερο για ηλικίες 11 με 13-14 ετών). 3) Μία σημαντική σκηνή περιγράφεται σε πάρα πολλές σκηνές! 

Βαθμολογία:  

½ / ★ (3,5/5 αστέρια)

 -Κάλιι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.