Τα 39 Στοιχεία: Ο Λαβύρινθος των Σκελετών (#1) - Ρικ Ριορνταν

Αυγούστου 05, 2015
Γεια σας! Αυτή τη φορά αποφάσισα να γράψω μια κριτική για ένα βιβλίο περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου αφού σπανίως γράφω για τέτοια είδη!

Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Μυστήριο

Περίληψη από το οπισθόφυλλο


Οι Κέιχιλ είναι η πιο ισχυρή οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Παρόλα αυτά, η οικογένεια είναι διασκορπισμένη και η πηγή της δύναμης της έχει χαθεί. Η ιστορία ξεκινά με τον θάνατο της επικεφαλής της οικογένειας, Γκρέις Κέιχιλ. Στη διαθήκη της δίνει στους κληρονόμους της μια επιλογή: μπορούν είτε να πάρουν ένα εκατομμύριο δολάρια, είτε ένα στοιχείο. Το πρώτο μέλος της οικογένειας των Κέιχιλ που θα συγκεντρώσει και τα 39 στοιχεία που βρίσκονται κρυμμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ανακαλύψει τι είναι αυτό που κάνει την οικογένεια τόσο ισχυρή - μια
ασύγκριτη ανταμοιβή. Άρα οι Κέιχιλ μάχονται εναντίον των Κέιχιλ σε έναν αγώνα δρόμου, τον οποίο οι αναγνώστες παρακολουθούν γεμάτοι αγωνία μέσα από τους κεντρικούς χαρακτήρες, την 14τετράχρονη Έιμι Κέιχιλ και τον 11χρονο αδερφό της, Νταν.


Προσωπική εμπειρία


Όταν ήμουν στην έκτη δημοτικού μια φίλη μου μού δάνεισε την σειρά αυτή αλλά επειδή το πρώτο βιβλίο δεν ήταν δικό της ξεκίνησα να τα διαβάζω από το δεύτερο. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, βρήκα την ευκαιρία να το διαβάσω και να δω πως άρχισαν όλα. Μπορώ να πω πως είναι πάρα πολύ ωραία σειρά καθώς μαθαίνεις πράγματα για την ιστορία και διάσημα ιστορικά πρόσωπα (Μότσαρτ - Φράνκλιν κτλ.) και μπορείς να μαντεύεις τις λύσεις τον γρίφων. Έχει περιπέτεια, δράση και μυστήριο και γενικά είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, πολύ ευχάριστο για να περάσεις την ώρα σου.


Κριτική


Θετικά στοιχεία: 1) Καλογραμμένο. 2) Έντονη δράση και αγωνία. 3) Έχει αρκετό χιούμορ. 4) Εκπαιδευτικό ωστόσο όχι βαρετό. 5) Διασκεδαστικό και διαφορετικό!

Αρνητικά στοιχεία: 1) Η πλοκή στην αρχή είναι κάπως αργή. 2) Πιστεύω πως τα επόμενα της σειράς είναι πιο ωραία.

Βαθμολογία:

★★★/★★★★★ (3/5 αστέρια)  


-Κάλιι 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.