Divergent- Οι Διαφορετικοί (2014)

Αυγούστου 16, 2015
Γεια σας! Είμαι η Χρυσή και σας έχω την κριτική της αγαπημένης μου ταινίας.

Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, μιλάω για την ταινία Divergent (στα ελληνικά Οι Διαφορετικοί).


Είδος: Δυστοπία, Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης


Περίληψη

Η ταινία λαμβάνει χώρα στην πόλη του Σικάγο στο πολύ μακρινό μέλλον.
Ένας πόλεμος έχει καταστρέψει τα πάντα έξω από τα τείχη της πόλης. Για να διατηρηθεί η ειρήνη στην πόλη, έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα "διαχωρισμού" των πολιτών σε φατρίες, ανάλογα με την προσωπικότητά τους.
Στα 16 τους χρόνια, κάθε πολίτης κάνει ένα τεστ, το οποίο του αποκαλύπτει σε ποια από τις 5 φατρίες ανήκει κι έπειτα καλείται να αποφασίσει σε ποια από τις φατρίες θα πάει τελικά.
Η 16χρονη Beatrice Prior (Shailene Woodley), όμως είναι διαφορετική. Δεν μπορεί να καταταχθεί σε μία μόνο φατρία.
Όταν η Tris ανακαλύπτει μια καλά κρυμμένη συνωμοσία η οποία φέρνει στη φόρα ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των "διαφορετικών", θα προσπαθήσει με όλη της τη δύναμη να ανακαλύψει οπωσδήποτε τι είναι αυτό που καθιστά τις 'αποκλίσεις' τόσο επικίνδυνες, πριν να είναι πολύ αργά για το «είδος» της. 

Είναι η μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του πρώτου βιβλίου από την τριλογία της Απόκλισης της Veronica Roth.


Προσωπική εμπειρία





Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, έμαθα για αυτήν την ταινία από το βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού από το soundtrack της ταινίας. Πιο συγκεκριμένα, το Beating Heart. Είχα βάλει μια playlist στο youtube, όταν αυτό το τραγούδι άρχισε να παίζει. Η μελωδία και οι στίχοι μου τράβηξαν την προσοχή, άρα σταμάτησα ο,τι έκανα και πήγα στη σελίδα του youtube για να μάθω τον τίτλο και άρχισα να βλέπω και το βίντεο κλιπ. Έπειτα έτρεξα αμέσως να δω την ταινία, χωρίς καν να διαβάσω την περίληψη.

Πραγματικά την ΑΓΑΠΗΣΑ! Μετά που την είδα πρώτη φορά, την ξαναείδα άλλες 4 φορές μέσα σε μία εβδομάδα και αυτή τη στιγμή την έχω δει πάνω από 15 φορές. Κυριολεκτικά ξέρω όλους τους διαλόγους απ'έξω! Τον Φεβρουάριο αγόρασα και το βιβλίο, το οποίο 'ρούφηξα' μέσα σε λιγότερο από 2 μέρες.


Αξιολόγηση


Πολύ αξιόλογη ταινία. Η ιστορία είναι πραγματικά πολύ πρωτότυπη, η πλοκή γεμάτη δράση, ανατροπές και πολύ σασπένς και οι ερμηνείες των ηθοποιών πραγματικά άψογες! Συνδυάζει τρία είδη μαζί: δράση, επιστημονική φαντασία και ρομαντισμό. Αρκετά πιστή στο βιβλίο, αν και πάντα υπάρχουν μικρές αλλαγές και σκηνές που δεν μπαίνουν στην ταινία. Ωστόσο, δεν θα το θεωρήσω ως αρνητικό, αφού και το βιβλίο και η ταινία μου αρέσουν εξίσου. Επίσης, ποτέ δεν βλέπω μια ταινία με κριτήριο το βιβλίο, επειδή ξέρω ότι τις περισσότερες φορές θα απογοητευτώ (αν και σε αυτή την περίπτωση το ίδιο κάνει ;) ) Το ξέρω ότι είμαι γενικά κάπως αυστηρή με τις βαθμολογίες μου και δύσκολα θα βάλω 5 αστεράκια κάπου, αλλά σε αυτή την ταινία αν μπορούσα θα έβαζα και παραπάνω, όπως και στην τριλογία από όπου προέρχεται ;)

Βαθμολογία: ★★★★★/★★★★★ (5/5 αστέρια)









Trailer:




So, αυτό ήταν για σήμερα...
Σας ευχαριστώ που παρακολουθείτε το blog μας και μας έχετε βοηθήσει να κάνουμε τεράστια πρόοδο σε τόσο λίγο χρόνο!
Μέχρι την επόμενη φορά να προσέχετε 
και να διαβάζετε όσα πιο πολλά βιβλία μπορείτε. ;)


-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.