Wayward Pines (2015-)

Ιουνίου 30, 2017
Hey! Ολοκλήρωσα πρόσφατα τη συγκεκριμένη σειρά και δεν θα μπορούσα να μην γράψω κριτική για αυτήν. Αποτελείται έως τώρα από δύο κύκλους, με δέκα επεισόδια ο καθένας. 

Είδος: Επιστημονικής φαντασίας, Δυστοπίας

Περίληψη


Ο Ίθαν Μπερκ είναι ένας μυστικός πράκτορας που ερευνά την εξαφάνιση δύο άλλων πρακτόρων στην μικρή, μυστηριώδη πόλη "Wayward Pines" στο Idaho. Ο Ίθαν ξυπνά έχοντας επιβιώσει από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μη μπορώντας να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο και δίχως να μπορεί να φύγει. Βρίσκει την μία πράκτορα, και πρώην ερωμένη του, Κέιτ, η οποία έχει προσαρμοστεί στην ζωή στην ειδυλλιακή πόλη του Wayward Pines. Αλλά οι κάτοικοι είναι ουσιαστικοί παγιδευμένοι εκεί, αφού ένας ηλεκτρικός φράχτης περικυκλώνει την πόλη. Τέλος, η πόλη έχει αυστηρούς κανόνες που έχει υποβάλει ο Σερίφης Πόουπ, και οποιαδήποτε απόπειρα φυγής τιμωρείται με δημόσια εκτέλεση... Ο Ίθαν πρέπει να μάθει τι συμβαίνει με το Wayward Pines...

Προσωπική εμπειρία


Έψαχνα σειρές να δω, γιατί είχα όρεξη να αρχίσω κάτι. Δεν ήξερα όμως τι! Οπότε ρώτησα σε μια ομάδα στο facebook, με fellow fangirls & fanboys για προτάσεις. Δυο-τρία άτομα πρότειναν αυτή τη σειρά, και το όνομα μου τράβηξε την προσοχή. Μόλις είδα το τρέιλερ, αποφάσισα ότι θα την έβλεπα οπωσδήποτε! Έχει κερδίσει 2 βραβεία ("Best guest performance by a male in a dramatic series" το 2016 και 2017 στα Leo Awards για τον Dakota Daulby και για τον Tom Stevens) ενώ ήταν προτεινόμενη για άλλα 8 βραβεία, ανάμεσα τους το Best Actor on Television για τον Matt Dillon.

Κριτική

Η σειρά "Wayward Pines" αρχίζει δυναμικά με τον Ίθαν Μπερκ να ξυπνάει σε μια μυστηριώδη πόλη από την οποία δεν μπορεί να δραπετεύσει για να επιστρέψει στους δικούς του. Έφτασε εκεί ψάχνοντας δύο πράκτορες που εξαφανίστηκαν. Τελικά, βρίσκει την μία από αυτούς να ζει φυσιολογικά σε αυτή την πόλη. Το Wayward Pines όμως κρύβει πολλά μυστικά... μυστικά που δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε. Μια σειρά εμπλουτισμένη από κάμποσα plot twist, με το καθένα να μας τρελαίνει όλο και περισσότερο. Παρακολουθώντας τα επεισόδια προσπαθούμε να μαντέψουμε τι συμβαίνει, με τα μικρά στοιχεία που μας προσφέρονται. Ένας σκληρός σερίφης που υποβάλει αυστηρούς κανόνες, ένας μυστηριώδης γιατρός που βρίσκεται παντού, μια ψυχρή νοσοκόμα, μια περίεργη καθηγήτρια και μια σχεδόν αφύσικα ήσυχη πόλη. Ο Ίθαν θέλει να μάθει τι συμβαίνει για να επιστρέψει στην οικογένεια του. Όποιος προσπαθεί να φύγει, εκτελείται δημόσια! Υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα παντού, όλοι οι άνθρωποι παρακολουθούνται. Κάποιοι από τους κανόνες: "Μην προσπαθήσεις να δραπετεύσεις", "Μην συζητάς για το παρελθόν", "Μην συζητάς για την ζωή σου πριν", "Πάντα να απαντάς το τηλέφωνο εάν χτυπήσει", "Δούλευε σκληρά, ζήσε χαρούμενα και απόλαυσε τη ζωή σου στο Wayward Pines". Η πόλη περιβάλλεται από έναν τεράστιο, ηλεκτροφόρο φράχτη. Γιατί υπάρχει αυτός ο φράχτης και γιατί δεν επιτρέπεται να φύγουν; Υπάρχει και η Πρώτη Γενιά, δηλαδή τα παιδιά της πόλης, τα οποία αποτελούν την πρώτη γνήσια γενιά του Wayward Pines. Γιατί προστατεύονται τόσο; Είναι μήπως διαφορετικά; Τόσες ερωτήσεις... μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μάθετε τις απαντήσεις: Δείτε τη σειρά. Η ερμηνεία των ηθοποιών είναι εξαιρετική, και το σενάριο καθηλωτικό. Λίγο στην δεύτερη σεζόν, χαλάει λίγο καθώς νιώθεις ότι επαναλαμβάνεται κάπως η ιστορία, με κάποιες εξελίξεις βέβαια αλλά προσωπικά τις απόλαυσα και τις δύο ισάξια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!


Το Wayward Pines βασίζεται στην τριλογία του Blake Crouch. Το πρώτο βιβλίο ονομάζεται "Pines" στα αγγλικά. Στα ελληνικά μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Διόπτρα με τον τίτλο "Η Πόλη". Έχουν μεταφραστεί και τα τρία. 

                                 Βαθμολογία:

        ★★★★/★★★★★ (4/5 αστέρια)


#Κάλι





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.