Top 5 Καλύτερα LGBT Μanga

Ιουνίου 17, 2017
Γειά σας!! Είμαι ένα από τις καινούργιες συντάκτριες της ιστοσελίδας και έχοντας ως αφορμή τον μήνα υπερηφάνειας αποφάσισα στο πρώτο μου άρθρο να ασχοληθώ με δύο από τα πάθη μου, τα manga  και την LGBT κοινότητα. Τα manga έχουν ποικίλα είδη και έχουν ως σκοπό να ψυχαγωγήσουν άτομα διαφορετικών ηλικιών και με διαφορετικά χόμπι. Αρκετές φορές όμως οι mangaka(manga artists) χρησιμοποιούν τα manga ώστε να απευθυνθούν για διάφορα ζητήματα , να ενημερώσουν ή και ακόμα να εξοικειώσουν τους αναγνώστες τους με αυτά τα θέματα. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσω manga τα οποία κατά την άποψή μου αντιπροσωπεύουν καλύτερα την LGBT κοινότητα:


5.Tamen de Gushi.  Aυτό το manhua(κινέζικο manga) είναι ενα rom-com ή αλλίως ρομαντική κομεντί, το οποίο αφηγείται την ιστορία της συνάντησης της Qiu Tong και της Sun Jing και το πως ερωτεύτηκαν. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το manga είναι μια καλή εισαγωγή στο genre shoujo ai ( κορίτσι x κορίτσι)  καθώς είναι ανάλαφρο και καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να χαμογελάσει.


4.Fake. Αυτό το manga είναι σχετικά τον Ryo και τον Dee, δύο αστυνομικούς στην Nέα Υόρκη. Ο Dee είναι αμφιφυλόφιλος και ο Ryo πασχίζει να ανακαλύψει τα συναισθήματα του για τον Dee. Οπότε το manga είναι σαν τις κλασικές buddy cups ταινίες, μόνο που το συγκκριμένο manga έχει σαν βασικό στοιχείο το ρομάντζο και την προσπάθεια των δύο ηρώων να ισορροπήσουν την εργασία τους και την συναισθηματική τους ζωή. Σαν το Tamen de Gushi προσωπικά πιστεύω οτι είναι μια καλή εισαγωγή στο shounen ai (αγόρι x αγόρι) και το yαoi(είναι σαν το shounen ai, αλλά το yαoi συχνά περιέχει σεξουαλικό περιεχόμενο).



3.Hanayome wa Motodanshi . Το manga είναι αυτοβιογραφική αφήγηση της Chii, σχετικά με τη δυσφορία φύλου της, την απόφασή της να κάνει μετάβαση φύλου, καθώς και την γνωριμία της με ενάν άνδρα, ο οποίος εξακολουθεί να θέλει να είναι μαζί με την Chii ακόμα και όταν μαθαίνει ότι βιολογικά η Chii ήταν άνδρας. Είναι μια χαριτωμένη ιστορία καθώς ενθαρρύνει τους αναγνώστες να αποδεχτούν τη σεξουαλικότητα τους και το φύλο τους και δείχνει την σημαντικότητα του να βρει κάποιος άτομα που υποστηρίζουν τις αποφάσεις του και τις προτιμήσεις του.



2.Shimanami Tasogare. Το συγκεκριμένο manga είναι ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου manga και ο μόνος λόγος που βρίσκεται στην δεύτερη θέση είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά κεφάλαια ώστε να δω όλες τις δυνατότητές του. Έχει ως επίκεντρο τον Tasuku Kaname, ο οποίος αν και γνωρίζει τη σεξουαλικότητα του δεν μπορεί να την παραδεχτεί στους φίλους του και την οικογένεια της. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ανακαλύπτει ένα μέρος όπου μπορεί να είναι ο εαυτός του. Αναφέρεται σε διαφορετικές σεξουαλικότητες και φύλα και έχει ένα σουρεαλιστικό στοιχείο το οποίο κατά την άποψή μου το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.



1.The Wandering Son. To manga είναι και αυτό σαν και το δεύτερο. Με άλλα λόγια με έχει συγκλονίσει. Οι κύριοι χαρακτήρες αυτού του manga είναι ο Shuuichi Nitori και η Yoshino Takatsuki και έχει ως επίκεντρο την επιθυμία τους να είναι το αντίθετο φύλο. Ξεκινάει όταν οι χαρακτήρες είναι στην πέμπτη δημοτικού και αυτό το στοιχείο, επιτρέπει στο manga να εμβαθύνει στα στίγματα που υπάρχουν σχετικά αυτό το θέμα. Καταγράφει την πορεία της ζωής τους και επικεντρώνεται στις φιλικές και ρομαντικές σχέσεις τους, καθώς και τη δυσφορία φύλου τους όταν ωριμάζει το σώμα τους. 
Αυτή είναι η λίστα μου σχετικά με τα manga που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη LGBT κοινότητα! Ελπίζω να σας άρεσε!
-Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.