Community (2009-2015)

Ιουνίου 06, 2017
Είδος: Κωμωδία


Περίληψη


Ο δικηγόρος Jeff Winger που απολύθηκε λόγω ψεύτικου πτυχίου αναγκάζεται να φοιτήσει στο Κοινοτικό Κολέγιο του Greendale το οποίο θεωρείται ένα απο τα χειρότερα της χώρας ώστε να μπορέσει να γυρίσει στην φυσιολογική του ζωή. Εκεί προκειμένου να την πέσει στην Britta, μια ξανθιά κοπέλα που είναι μαζί στο μάθημα των Ισπανικών δημιουργεί μια ψεύτικη ομάδα μελέτης. Ωστόσο, προστίθενται και άλλα άτομα με διαφορετικά εθνικά φοντά και διαφορετικές πεποιθήσεις για την ζωή. Αυτά τα 7 διαφορετικά άτομα, ο Jeff ένας εγωιστής πρώην δικηγόρος που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, η Britta η οποία το έσκασε από το σπίτι της και παράτησε το σχολείο ώστε να αγωνισθεί υπέρ των δικαιωμάτων κάθε μειονότητας, ο Troy, ένας πρώην διάσημος ποδοσφαιριστής στο σχολείο του, η Annie, μια φαινομενικά καλή μαθήτρια στο λύκειο που έπασχε από προβλήματα με εξάρτηση από χάπια, ο Pierce, ένας ρατσιστής ηλικιωμένος και ιδιοκτήτης μιας εταιρίας υγρών μαντιλακίων, η Shirley, μια μαύρη διαζευγμένη χριστιανή με δυο παιδιά και ο Abed, ένας άραβας με διαφορετικό μυαλό από των υπολοίπων και με πάθος για τις ταινίες, θα μάθουν να σέβονται ο ένας στον άλλον και θα προσπαθήσουν να γίνουν όχι μόνο φίλοι αλλά ακόμα και οικογένεια. Πάντα υπό την πίεση των εξωφρενικών γεγονότων που συμβαίνουν στο Greendale, του Πρύτανη αλλά και του τρελού Καθηγητή Ισπανικών Senior Chang.  Η σειρά αποτελείται από έξι σεζόν με 13-26 επεισόδια η κάθε μια και 22-28 λεπτά το κάθε επεισόδιο. 

Προσωπική Εμπειρία

Βρέθηκα “αντιμέτωπος” με την παρέα του Greendale μέσω κυρίως των memes που βγήκαν από την σειρά (Φώτο κάτω). Ωστόσο αφού είδα το Powerless της DC και ανακάλυψα τον Danny Pudi που παίζει τον Abed, αποφάσισα να δώσω την ευκαιρία στο Community. Άρχισα με χαμηλά standards τα οποία σε κάθε season όλο και ανέβαιναν. Η σειρά κατάφερε να δημιουργήσει μια “οικογένεια” από το τίποτα καθώς ακόμη και τόσο διαφορετικοί οι χαρακτήρες του Community, κατάφεραν να αποκτήσουν χημεία μεταξύ τους. Κάθε επεισόδιο ήταν διαφορετικό από το άλλο, καθώς ο δημιουργός Dan Harmor (Rick and Morty) και οι παραγωγοί Anthony Russo και Joe Russo (Captain America: Civil War, Avengers Infinity War) πειραματιζόντουσαν με πολλά είδη και συχνά πολλά επεισόδια αποτελούσαν φόρο τιμής σε άλλες σειρές (πχ υπήρχε επεισόδιο βασισμένο στο Law & Order).

 







Αξιολόγηση

Τελειώνοντας την σειρά εκτίμησα πόσο καλή πραγματικά ήτανε. Από το έξυπνο γράψιμο του σεναρίου και το χιούμορ, έως τους καλογραμμένους χαρακτήρες που είναι εύκολα αγαπητοί στο κοινό, το community δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κλασσικές κωμωδίες όπως το Friends. Συνδυάζει μια μείξη σύγχρονης pop κουλτούρας με έξυπνο χιούμορ γύρω από μια τεράστια ποικιλία θεμάτων.  Ωστόσο με χάλασε το ότι μέλη του κεντρικού καστ άρχισαν να αποχωρούν στις τελευταίες σεζόν και οι “αντικαταστάτες” τους δεν ήταν ικανοί να αναπληρώσουν το κενό που άφησαν οι προηγούμενοι.Παρ’όλα αυτά, το Community κατάφερε να γίνει μια από τις εξυπνότερες και πιο αγαπημένες κωμωδίες της δεκαετίας μας και προσωπικά, μια από τις αγαπημένες μου σειρές  

  (δώρο από εμένα το εκπληκτικό intro theme της σειράς)

Βαθμολογία: ★★★★ / ★★★★★  (4/5)

#SIXSEASONSANDAMOVIE

-Θοδωρής (theothunder)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.