Top 5 βιβλία να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι

Ιουνίου 25, 2017

Έφτασε το καλοκαίρι λοιπόν άγνωστοι αναγνώστες μου, και μαζί με το καλοκαίρι έρχεται και άπλετος χρόνος για διάβασμα. Παρακάτω, λοιπόν, θα σας προτείνω πέντε βιβλία που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν συντροφιά φέτος.
Υ. Γ. Προσπάθησα να βρω πέντε διαφορετικού είδους βιβλία, ώστε να καλύψω κάθε γούστο!

1. Το σώμα της Στέφανι Μάιερ. (εκδ. Platypus)



Σε ένα ουτοπικό μέλλον, όπου το ανθρώπινο είδος έχει υποταχθεί σε εξωγήινες «ψυχές», οι τελευταίοι εναπομείναντες άνθρωποι μάχονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.
Για τους λάτρεις του φανταστικού, που ταυτόχρονα θέλουν περιπέτεια και ρομάντζο, το βιβλίο αυτό είναι μια από τις καλύτερες επιλογές!
Υ. Γ.1 Είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό βιβλίο φαντασίας. 
Υ.Γ.2 Δυστυχώς η ελληνική έκδοση πλέον δεν κυκλοφορεί, ωστόσο μπορεί κανείς να το βρεi στα αγγλικά με τίτλο The Host.
  

 2. Ψάχνοντας για κοχύλια της Ρόζαμουντ Πίλτσερ. (εκδ. Ωκεανίδα)



Η ιστορία της Πενέλοπε, μιας επιπόλαια παντρεμένης γυναίκας, των τριών παιδιών της, ενός μεγάλου έρωτα και ενός πίνακα ανεκτίμητης αξίας, κυρίως συναισθηματικής, στην περίοδο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στην Κορνουάλη. Ένα βιβλίο γεμάτο ζωντανές εικόνες, αλησμόνητους χαρακτήρες και άπειρα συναισθήματα, για όσους ψάχνουν κάτι αρκετά χορταστικό, καλογραμμένο και πλέον κλασικό.





 3. Το δωμάτιο της Έμα Ντόναχιου. (εκδ. Ψυχογιός)


Η ιστορία ακολουθεί ένα πεντάχρονο, πανέξυπνο αγόρι που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δώδεκα τετραγωνικών με τη μητέρα του, όπου τους κρατάει φυλακισμένους ο απαγωγέας της.
Η συγγραφέας πετυχαίνει μέσα από τη ματιά του Τζάκ, του πεντάχρονου ήρωά της , να αγχώσει, να συγκινήσει και να βάλει σε σκέψεις κάθε αναγνώστη.




 4. Το προηγούμενο κορίτσι του Τζ. Π. Ντιλέινι. (εκδ. Ψυχογιός)


Δυο φαινομενικά ίδιες γυναίκες, η μια στο παρελθόν και άλλη στο παρόν, νοικιάζουν το ίδιο ιδιόμορφο σπίτι από έναν πολύ ιδιαίτερο και μυστηριώδη άντρα, που τις κάνει πιόνια ενός παρανοϊκού παιχνιδιού εκδίκησης, διπροσωπίας, έρωτα και θανάτου.
Ένα δυνατό, γρήγορο, αγωνιώδες και γεμάτο ανατροπές, ψυχολογικό θρίλερ που θεωρώ must για τους λάτρεις του είδους.





5. Θα σου χαριστώ τον ήλιο της Τζάντι Νέλσον. (εκδ. Πατάκης)

Δυο δίδυμα αδέλφια, σε δύο διαφορετικά επίπεδα χρόνου, μας αφηγούνται τις ιστορίες τους μιλώντας για όλες τις μορφές αγάπης και προσπαθώντας να μας διδάξουν ότι η αγάπη και ο έρωτας δε γνωρίζουν φύλο, ηλικία, όρια και περιορισμούς.
Ένα μοναδικό βιβλίο!








  Και αυτά ήταν άγνωστοι αναγνώστες μου, πέντε βιβλία που αξίζει κατά τη γνώμη μου, να διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι και που σας εγγυώμαι πως όποιο από αυτά και να επιλέξετε, θα το αγαπήσετε! _w.a.y.f.a.r.e.r._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.