Anime: Code Geass (Lelouch Of The Rebellion)

Ιουνίου 07, 2017
Η σημερινή κριτική αφορά ένα από τα πιο αγαπημένα μου anime, αν όχι το πιο αγαπημένο μου! Ονομάζεται Code Geass και ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 25 επεισόδια. 

Είδος: Action, Military, Sci-Fi, Super Power, Mecha, School

Περίληψη

Το έτος 2010, η Αυτοκρατορία της Britannia καθιέρωσε τον εαυτό της σαν κυρίαρχο στρατιωτικό έθνος, αρχίζοντας με την κατάκτηση της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία μετονομάστηκε σε Περιοχή 11 μετά την γρήγορη ήττα, δείχνωντας σημαντική αντίσταση στους τυράνοους σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την ανεξαρτησία. O Lelouch Lamperouge, εξορισμένος πρίγκιπας της Brittania βρίσκεται ανάμεσα σε ανταλλαγή πυρών των ένοπλων δυνάμεων των δύο εθνών. Καταφέρνει να αποδράσει, χάρη στην εμφάνιση μιας μυστηριώδης κοπέλας, που λέγεται C.C, η οποία του απονέμει το Geass, την "Δύναμη των Βασιλιάδων". Συνειδητοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες της νέας του "δύναμης για απόλυτη υπακοή", ο Lelouch ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι ως αυτόκλητος μασκοφόρος τιμωρός, γνωστός ως Zero, οδηγώντας μια ανελέητη επίθεση κατά της Britannia για να εκδικηθεί μια για πάντα.

Προσωπική εμπειρία

Το συγκεκριμένο anime άρεσε πολύ σε μια φίλη μου και μου το είχε προτείνει τότε που άρχισα να πρωτοβλέπω. Ωστόσο επειδή με προβλημάτιζε το μέγεθος του (2 κύκλοι με 25 επεισόδια ο καθένας), γιατί στην αρχή έβλεπα πολύ μικρά anime, αλλά και το θέμα του, άργησα πάρα πολύ να το ξεκινήσω. Μεγάλο λάθος μου! Είδα και τους δύο κύκλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το Code Geass κατέληξε να είναι από τα καλύτερα που έχω δει!

Αξιολόγηση

Καταρχήν, η αρχή του anime είναι εξαιρετικά δυναμική και εισαγει τον θεατή κατευθείαν στο θέμα. Μια τυραννική αυτοκρατορία έχει κατακτήσει την Ιαπωνία. Όμως οι Ιάπωνες προσπαθούν να αντισταθούν, έτσι ώστε να ελευθερωθούν. Ο Lelouch, άριστος μαθητής και αρκετά δημοφιλής, εμπλέκεται σε αυτή την διαμάχη μετά που η C.C, μια περίεργη κοπέλα, του δίνει μια πανίσχυρη δύναμη, το Geass. Έτσι λοιπόν, μπορεί να κάνει τον οποιοδήποτε να τον υπακούσει σε ό,τι κι αν του ζητήσει. Ακόμα και αν διατάξει κάποιον να αυτοκτονήσει, τότε αυτός δεν έχει επιλογή και το κάνει. Με τέτοια δύναμη, αυτοκυρρήσετε το σύμβολο της επανάστασης, ο Zero, ο οποίος μαζί με μια ομάδα αντιστατών προσπαθούν να πολεμήσουν την Britannia. Εξαιρετικές μάχες συμβαίνουν καθ' όλη τη διαρκεια του anime, ωστόσο δεν βαριέσαι σε καμία από αυτές. Το art style είναι αρκετά διαφορετικό από άλλα anime, παρ' όλα αυτά συνηθίζεται γρήγορα και δεν επηρεάζει το πόσο απολαμβάνεις το anime. Είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο του anime, που το κάνει να διαφοροποιείται από την πλειοψηφία. 

Ας μιλήσουμε για τον Lelouch, τον πρωταγωνιστή του anime που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ένας εξορισμένος πρίγκιπας της Britannia, αντιστέκεται σε αυτή. Μια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν, τον οδηγεί στο να νιώθει τέτοιο μίσος απέναντι στην αυτοκρατορία. Προστατεύει με κάθε τρόπο την μικρή του αδελφή, τη Nunnally, η οποία λόγω τραυματισμού έχει μείνει παράλυτη και τυφλή. Ο Lelouch είναι μια ιδιοφυία με εξαιρετικό μυαλό, ικανός να ετοιμάσει κατάλληλες στρατηγικές για να αντιμετωπίσει τον εχθρό. Είναι αποφασισμένος να πετύχει τον στόχο του, με κάθε μέσο, ακόμα κι αν χρειάζεται να πει ψέματα στους συμμάχους του ή να χρησιμοποιήσει ανθρώπους σαν δόλωμα για να έχει το αποτέλεσμα που θέλει. Δυσκολεύεται όμως να διακινδυνεύσει τους ανθρώπους που νοιάζεται, χαρακτηριστικό που του προσδίδει αδυναμία αλλά και ανθρωπιά. Ενώ αρχίζει την εκδίκηση για προσωπικούς λόγους, σύντομα υπερασπίζεται όλη την Περιοχή 11. 

 
Γενικά, η ιστορία ξετυλίγεται με περίτεχνο τρόπο, διατηρώντας το ενδιαφέρον του θεατή για την εξέλιξη της. Ο Lelouch έχει έναν παιδικό φίλο, τον Suzaku, ο οποίος είναι περισσότερο σαν αδελφός του. Όμως ο Suzaku είναι πολεμιστής της Britannia και δεν γνωρίζει ότι ο Lelouch είναι κρυφά ο Zero. Η σχέση τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς δείχνει πως μια φιλία μπορεί να επιβιώσει ή να κινδυνεύσει μέσα σε τέτοιες συνθήκες, αφού και οι δύο διακρίνονται από διαφορετικές ιδεολογίες, που όμως στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα: την απελευθέρωση της Περιοχής 11. 

Όλοι οι χαρακτήρες του anime είναι ενδιαφέροντες και πολλοί από αυτές έχουν σημαντική εξέλιξη χαρακτήρα. Η ιστορία συνοδεύεται από αρκετά plot twist, που σε καθηλώνουν. Οι φίλοι του Lelouch από το σχολικό συμβούλιο, τα μέλη της ομάδας του για την επανάσταση, οι υπόλοιποι γαλαζοαίματοι της Britannia δίνουν μία ποικιλία χαρακτήρων, με τον καθένα να προσφέρει ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο show. Κι ενώ πολλοί δηλώνουν απογοητευμένοι από το τέλος του anime, έχω να πω ότι ήταν το εντυπωσιακό τέλος που ταίριαζε σε ένα επικό anime, που βλέπεις με ανάμεικτα συναισθήματα. Το τέλος αυτό, περνάει το σημαντικότερο μήνυμα από όλη την ιστορία που βλέπουμε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αλλά και εκφράζει τον χαρακτήρα του Lelouch. Με λίγα λόγια, δεν υπήρχε τίποτα που να με απογοητεύσει σε αυτό το anime, το οποίο εξετάζει με δημιουργικό τρόπο τα περίπλοκα θέματα όπως είναι η δικαιοσύνη και ο πόλεμος.  Εξαιρετικά φτιαγμένο, εκπληκτικό voice acting, ενδιαφέρουσες σχέσεις μεταξύ των ηρώων, εξελισσόμενη πλοκή, με δυναμική ιστορία και δυνατούς χαρακτήρες, το Code Geass είναι ένα anime που θα σας καθηλώσει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο!

Βαθμολογία
★★★★★
★★★★★ (5/5 αστέρια)

#Κάλι 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.