TOP 5 UNPOPULAR BOOKS THAT YOU SHOULD READ

Ιουνίου 11, 2017
Όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος ο τίτλος του άρθρου, παρακάτω θα σας προτείνω μερικά βιβλία που δεν έλαβαν την αναγνώριση που θα έπρεπε στη Ελλάδα, με αποτέλεσμα είτε να σταματήσουν να εκδίδονται είτε να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

1. Ο Γυρισμός της Ρόζαμουντ Πίλτσερ (εκδ. Ωκεανίδα)


Σε αυτό το βιβλίο μεταφερόμαστε στη Κορνουάλη, την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου και ακολουθούμε τη Τζούντιθ Ντάνμπαρ, εσωτερική σε ένα σχολείο της Αγγλίας, όπου όλα αλλάζουν όταν η καλύτερή της φίλη την καλεί σπίτι της. Στο πλούσιο αυτό αρχοντικό η πρωταγωνίστριά μας βρίσκει τη θαλπωρή μιας δεύτερης οικογένειας αλλά γνωρίζει και τη πρώτη της αγάπη• ώσπου όλα γκρεμίζονται από τη λαίλαπα του πολέμου.
Παρά το μέγεθος του βιβλίου, η συγγραφέας με τις μαγικές περιγραφές, τις πολύχρωμες και μοσχομυρωδάτες εικόνες, αλλά και με τους αλησμόνητους χαρακτήρες της, καταφέρνει να μας δώσει μια γερή γεύση του τι σημαίνει έρωτας, πόλεμος, φτώχεια, οικογένεια...
(Υ.Γ. Το βιβλίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά σε δύο τόμους και αρχικά έκανε σχετικά καλές πωλήσεις, παρόλα αυτά γρήγορα ξεχάστηκε. Παρά ταύτα, μπορεί να τα βρει κανείς αρκετά φθηνά πλέον.)

2. Ο Κήπος των Πειραμάτων της Lauren DeStefano (εκδ. Διόπτρα)

Καθώς η επιστήμη προχωρά, δημιουργούνται οι γενετικά τέλειοι άνθρωποι, που θα σφίζουν από υγεία και δεν υποκύπτουν στο κρούσμα καμιάς ασθένειας. Και ενώ το μέλλον της ανθρώπινης φυλής φαίνεται να είναι εξασφαλισμένο, οι επόμενες γενιές δε μπορούν να ζήσουν για πολύ, με όριο ηλικίας για τους άντρες τα εικοσιπέντε χρόνια και για τις γυναίκες τα είκοσι. Καθώς οι επιστήμονες ψάχνουν κάποια θεραπεία, νεαρά κορίτσια απαγάγονται με σκοπό να γίνουν «νύφες» και να «παραγάγουν» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
Μέσα από τα μάτια μιας δεκαεξάχρονης νύφης που αναζητά τη χαμένη ελευθερία της, η συγγραφέας μας παρασύρει σε έναν μυστήριο, σκοτεινό και αβέβαιο κόσμο.

(Υ.Γ. Aπό τις εκδόσεις Διόπτρα έχουν μεταφράστει τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς, ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται να τελειώσει τη σειρά στο πρωτότυπο, τα αγγλικά της συγγραφέως είναι πολύ απλά και εύκολα.)

3. Το ημερολόγιο ενός δειλού του Βασίλη Παπαθεοδώρου (εκδ. Καστανιώτης)


-Χωρίς πλάκα, το πιο δακρύβρεχτο βιβλίο που υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου!-
Και ενώ πλέον το θέμα bullying δεν αποτελεί και τη νπιο πρωτότυπη ιδέα για βιβλίο, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου καταφέρνει να διεισδύσει στη ψυχολογία και του θύματος αλλά και του θύτη, περνώντας μηνύματα αλλά και ευαισθητοποιώντας μας με τις πολύ σκληρές και ωμές καταστάσεις που περιγράφει.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, αρκετά καλογραμμένο και ρεαλιστικό, και που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη!
(Υ.Γ. Tο βιβλίο τιμήθηκε με βραβείο το 2015 στα public)


4. Το Κυνήγι του Άντριου Φουκούντα (εκδ. Μεταίχμιο)

Σε ένα κόσμο που έχει καταληφθεί από νυκτόβια πλάσματα, το ανθρώπινο είδος θεωρείται υπό εξαφάνιση. Ο Τζιν, όντας ένας από τους τελευταίους ανθρώπους, στη κοινωνία αυτή, είναι αναγκασμένος να ζει τη νύχτα, να μην ιδρώνει, να μη γελά, να κάνει ο,τι μπορεί για να μη τράβα τη προσοχή των γύρω του, να μην ερωτευτεί... αν θέλει να επιβιώσει. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο Τζιν κληρώνεται να κυνηγήσει τα τελευταία εναπομείναντα ανθρώπινα πλάσματα -μια μοναδική, εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία- στο Κυνήγι.
Μια από τις πιο γεμάτες φόβο, παράνοια, ανατριχίλα και έρωτα, ιστορίες που διάβασα ποτέ!
(Υ.Γ. Aπό τις εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν μεταφράστει και τα τρία βιβλία της σειράς και μάλιστα πλέον μπορεί να τα βρει κάνεις σε εξευτελιστική τιμή.)

5. Θέλεις να κάνουμε chat; της Σάρα Ντάρερ Λίτμαν (εκδ. Ψυχογιός)


Η ευαίσθητη και ευάλωτη Αμπι, περνώντας μια δύσκολη εφηβική ζωή, γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άντρα σε ένα chat room και πεπεισμένη ότι αυτός θα έκανε τα πάντα για αυτή, αποφασίζει να τον συναντήσει από κοντά...και εξαφανίζεται.
Μια πολυεπίπεδη ιστορία που θίγει πολλά σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Ένα βιβλίο γεμάτο τολμηρές, ωμές, δυναμικές και ρεαλιστικές σκηνές που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία ή να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη (μικρών και μεγάλων) καθώς αποτελεί ένα μάθημα ζωής για όποιον το διαβάσει.




Και αυτά ήταν άγνωστοι αναγνώστες μου τα Top 5 Unpopular (στην Ελλάδα) βιβλία που θα έπρεπε να διαβάσει κάνεις!
_w.a.y.f.a.r.e.r_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.