The fate of the furious / Οι μαχητές των δρόμων 8 (2017)

Ιουνίου 09, 2017
Γεια σας, ονομάζομαι Βασιλική, είμαι μία από τους καινούργιους συντάκτες της συντακτικής ομάδας και αυτή θα είναι η πρωτη μου κριτική.


Παρακάτω θα αναφερθώ στην φετινή ταινία The fate of the furious ή αλλιώς Οι μαχητές των δρόμων 8, μιας και είμαι μεγάλη φαν της συγκεκριμένης σειράς ταινιών και γενικά κινηματογραφόφιλη.





Είδος: Δράσης, Περιπέτειας, Εγκληματική 




Περίληψη: 
Μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Ντομ, στον οποίο αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Μ’ αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και στους αχώριστους συνεργάτες του.


Προσωπική εμπειρία:
Όπως ανέφερα και παραπάνω είμαι μεγάλη φαν του saga The fast and the furious, οπότε περίμενα με ανυπομονησία να βγει και η 8η ταινία. Μετά από την τεράστια επιτυχία της 7ης ταινίας δεν περίμενα η 8η ταινία να είναι τόσο καλή και να γίνει blockbuster. Από το trailer δεν κατάλαβα ακριβώς την πλοκή, εκτός από το βασικό: O Dom γυρνάει την πλάτη του στην οικογένειά του. Σοκαρίστηκα αρκετά όταν έμαθα μέσω μερικών spoil βασικά πράγματα για την ταινία, για παράδειγμα το μυστικό της Cifer με το όποιο εκβίαζε τον Dom, τα οποία αν και ήταν φυσιολογικά για το συγκεκριμένο sequel, δεν ήταν προβλεπόμενα.





Αξιολόγηση: 
Η ταινία ήταν απλά φανταστική. Μπορεί να είχε τα μειονεκτήματα της αλλά τα προτερήματα υπερτερούσαν. Το μονο μειονέκτημα που παρατήρησα ήταν οτι  η πλοκή ήταν αρκετά μεγάλη και προσπαθούσαν να την χωρέσουν σε μία 2ωρη ταινία με αποτέλεσμα όλα να φαίνονται πως διαδραματίζονται σε ένα 24ωρο. Όμως, υπήρχαν, εκτός απο τους κλασικούς ηθοποιούς των ταινιων και καινούργια πρόσωπα όπως, Charlize Theron, Jason Statham (τον είχαμε δει και στο Furious 7), Kurt Russell και Scot Eastwood, που έκαναν την ταινία πιο ωραία. Επίσης υπήρχε μια neon πορτοκαλί Lamborghini, ένα τανκ και ένα... υποβρύχιο. Δεν θα αποκαλύψω τίποτα αλλο γιατί θα είναι spoil, απλά θα πω πως δεν νομίζω ότι χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη ταινία της σειράς (έλειπε και Paul Walker), αλλά έκανε τεράστια επιτυχία και νομίζω ότι το άξιζε.


Αυτά  από εμένα, ελπίζω να σας άρεσε η κριτική, και να δείτε την ταινία.


P.S.: Η κριτική έγινε προς την μνήμη του Paul Walker.

~V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.