Η Tala Ashe εντάσσεται στο cast του Legends Of Tomorrow

Ιουνίου 07, 2017
Γεια σας και πάλι! 
Αυτή τη φορά σας έχω νέα που αφορούν την επερχόμενη σεζόν της σειράς Legends Of Tomorrow.

Χθες, στις 6/6/2017, η επίσημη σελίδα της σειράς ανάρτησε μία δημισίευση που καλωσόριζε την ηθοποιό Tala Ashe στους Θρύλους.


Πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στην ηθοποιό:




Η Tala Ashe γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1984 στο Ιράν με το όνομα Tala Ashrafi.. Είναι γνωστή για τους ρόλους της στις σειρές: American Odyssey (2015) ως Anna Stone, Smash (2012-2013) ως R.J. Quigley και Law And Order: Criminal Intent (2001-2011) ως Rebecca Landon.


Τώρα ας αναφερθούμε στο ρόλο που θα υποδυθεί η Tala στη σειρά, δηλαδή τη Zari Adrianna Tomaz, ή Θεά Isis..

Οφείλω να πω πώς δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με κομικς της DC οπότε δεν γνωρίζω αν αυτά που έχουν γραφεί είναι 100% έγκυρα, αλλά έκανα μεγάλη προσπάθεια να μαζέψω ο,τι μπορούσα και να τα γράψω σε ένα άρθρο. Συγχωρήστε με αν έχω κάνει κάποιο λάθος σχετικά με την ιστορία ή τις δυνάμεις του χαρακτήρα και τα κόμικς


Δυνάμεις και ικανότητες:

Για να αλλάξει μορφή, η Adrianna πρέπει να μπορεί να πει τη φράση "Είμαι η Isis". Μόλις αλλάξει μορφή, η Adrianna αποκτά σωματικές δυνατότητες παρόμοιες με τον αδερφό της, το σύζυγο της και όλη την οικογένεια των Marvels. Επίσης είναι υπερβολικά ανθεκτική και δεν μπορεί να πάθει κακό από σωματική δύναμη, εκτός αν ο αντίπαλος της είναι πιο δυνατός από την ίδια. Έχει επίσης πλήρη αντοχή στις σφαίρες και μπορεί να τρέξει σε υπεράνθρωπες ταχύτητες, καθώς και τα αντανακλαστικά της είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με τους απλούς ανθρώπους ή ακόμα και πολλούς υπερανθρώπους. Επίσης, έχει την ικανότητα να πετάει με απίστευτες ταχύτητες και μπορεί να φτάσει από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο εντός λεπτών. Όπως και οι υπόλοιπο Marvels, η Isis έχει ένα υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης, που της επιτρέπει να λύνει πολύπλοκα προβλήματα πολύ γρήγορα. Έχει τον έλεγχο των τεσσάρων στοιχείων και, του ηλεκτρισμού και μπορεί να ελέγξει τον καιρό και τη λάβα μέσα στο φλοιό της Γης. Απλούστερα, η Isis είναι η ίδια η φύση και μπορεί να ελεγξει όλες τις πτυχές της. 
Επιπρόσθετα, η Isis κατέχει τη δύναμη την τηλεκίνησης, η οποία της επιτρέπει να σηκώνει αντικείμενα, να πετάει ριπές τηλεκινητικής ενεργειας και να δημιουργεί τηλεκινητικές ασπίδες. Οι θεϊκές της δυνάμεις της επιτρέπουν να γιατρεύει σχεδόν οποιαδήποτε πληγή, ωστόσο η ίδια έχει πεθάνει.
Χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο φυλαχτό, μπορεί να δει γεγονότα που λαμβάνουν μέρος στο παρόν σε οποιοδήποτε σημείο. Δεν μπορεί να δει το παρελθόν ή το μέλλον, όμως.

Εξαιτίας του θανάτου και της αναγέννησης της, είχε πρόβλημα με το να ελέγχει τις δυνάμεις της επειδή, όπως είπε η ιδια, "η φύση τη θεωρεί αποτυχημένο υποκείμενο" ωστόσο έχει καταφέρει κι έχει ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο.



Ιστορία του χαρακτήρα:

Ο χαρακτήρας αυτός εμφανίστηκε πρώτη φορά στη τηλεοπτική σειρά The Secrets Of Isis, η οποία ήταν μια live-action Αμερικάνικη σειρά που αποτελούσε το δεύτερο μισό του προγράμματος "Shazam!/Isis hour". Η τηλεοπτική υπερηρωίδα εμφανίστηκε σε αρκετά κόμικς της DC τη δεκαετία του 1970.

Όπως και τον πρωταγωνιστή του πρώτου μέρους του τηλεοπτικού προγράμματος, Captain Marvel, η Isis έχει και αυτή τις ρίζες της στην αρχαία Αιγυπτιακή μυθολογία. Η Andrea Tomas ήταν μία καθηγήτρια επιστημών σε Λύκειο η οποία μπορεί και επικαλείται τις δυνάμεις της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδας με τη βοήθεια ενός αρχαίου φυλαχτού.

Η πρώτη φορά που ο χαρακτήρας εμφανίστηκε σε κομικς ήταν στο Shazam! #25 το 1976. Αργότερα την ίδια χρονιά πήρε το δική της σειρά κόμικς βασισμένη στον τηλεοπτικό χαρακτήρα της Andrea Tomas. Η σειρά διήρκησε 2 χρόνια (Οκτώβριος 1976- Ιανουάριος 1979). Αν και δεν έγινε κάποια αναφορά σε αυτήν στο Crisis On Infinite Earth, έχει γίνει υπόθεση πως ο χαρακτήρας έπαψε να υπάρχει κατά τη διάρκεια αυτής της μίνι σειράς κομικς (1985).

Ο χαρακτήρας επανεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2002 ως μια από τις θεότητες της Αμαζόνιας φυλής Bana-Mighdallian στο κομικ της Wonder Woman.

Η Adrianna Tomaz ως Isis εμφανίστηκε πρώτη φορά στα κόμικ 52 της DC, στο οποίο ήταν μια μετανάστρια που δώθηκε δώρο ως σκλάβα στον Black Adam. Η Adrianna κατάφερε και άλλαξε τον τρόπο που ο Black Adam έβλεπε τον κόσμο και, αφού βρήκε το αρχαίο φυλαχτό και απέκτησε τις δυνάμεις της Isis, ταξίδεψε με τον Black Adam στη Μέση Ανατολή ελευθερώνοντας σκλάβους με σκοπό να βρουν τον αδερφό της Adrianna που είχε απαχθεί. Την 16η εβδομάδα έκδοσης της σειράς, την Adrianna και τον Adam παντρεύει ο Captain Marvel. 
Η Adrianna καταφέρνει να εντοπίσει τον αδερφό της, Amon, αλλά δεν μπορεί να γιατρέψει εντελώς τις πληγές του λόγω του βάθους και της πολυπλοκότητας τους. Αργότερα ο Black Adam πείθει τον Amon να πει το όνομα του, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από τη δύναμη του Shazam και να γίνει ο Osiris. Μαζί αποφασίζουν να βελτιώσουν τον κόσμο, ξεκινώντας από την Κίνα και από την βελτίωση την κοινής γνώμης για την οικογένεια Black Marvel. Ωστόσο, αυτό τους οδηγεί στον θάνατο του Osiris, τη μάχη των Black Marvel εναντίων των Τεσσάρων Καβαλάρηδων Της Αποκάλυψης και το θάνατο της Isis από επίθεση του Λοιμού. Πριν πεθάνει, λέει στον Adam να πάρει εκδίκηση γιατης αυτή καιτη τον αδερφό της. Αργότερα αποδεικνύεται πως η Adrianna είναι κατά κάποιο τρόπο παγιδευμένη μέσα στο φυλαχτό της Ίσιδος.

Στο New 52, η Adrianna Tomaz είναι μια νεαρή γυναίκα που με το να πολεμά τον Khandaq, είναι αντίθετη με τη μύηση του αδελφού της, Amon, στην τρομοκρατική ομάδα The Sons of Adam. Ωστόσο μετά που ο Khandaq σκοτώνει τον Amon και η Adrianna αναγκάζεται να αναστήσει τον Black Adam, στρέφεται στη βία, με μια φωνή μέσα της να λέει πως θα επιλεγεί για δύναμη/εξουσία.



Δεν ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα της παλαιάς τηλεοπτικής σειράς και των κόμικς θα χρησιμοποιηθούν στην Adrianna των Θρύλων, ούτε αν χρησιμοποιηθεί καν το όνομα της ηρωίδας, εφόσον δυστυχώς μοιράζεται το όνομα της με τη γνωστή σε όλους ακραία θρησκευτική ομάδα. 
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τον 3ο κύκλο της σειράς για να το διαπιστώσουμε. 


Αυτό ήταν για σήμερα. Μέχρι την επόμενη φορά fangirls/fanboys!

-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.