Wonder Woman (2017)

Ιουνίου 12, 2017
Γεια σας! Τι κάνετε;
So πριν μερικές ημέρες έκανα μια επίσκεψη στο σινεμά για να παρακολουθήσω την ταινία του DC Extended Universe, Wonder Woman και αποφάσισα να γράψω κριτική γι'αυτήν.





Είδος: Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας



Περίληψη:

Εκπαιδευμένη ως πολεμίστρια, η πριγκίπισσα των Αμαζόνων Νταϊάνα εγκαταλείπει το απομονωμένο νησί της και ακολουθεί έναν Αμερικανό πιλότο στην πρώτη γραμμή του μετώπου του Α΄ Παγκοσμίου, , με σκοπό να σταματήσει τα ολέθρια σχέδια του θεού του πολέμου Άρη.


Προσωπική εμπειρία:


Όταν πρωτοάκουσα για την ταινία αυτή δεν είχα ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το σύμπαν της DC, είχα παρακολουθήσει μόνο τις ταινίες Man Of Steel και Suicide Squad, από τις οποίες η πρώτη δεν μου άρεσε και στη δεύτερη πέρασα ευχάριστα, αλλά δεν με ενθουσίασε αρκετά για να ψάξω περισσότερο το θέμα. Επομένως, δεν με συνεπήρε ο ενθουσιασμός από την αρχή.
Λίγο καιρό αργότερα, έτυχε να ξεκινήσω μία από τις τηλεοπτικές σειρές βασισμένη στο σύμπαν των κόμικς της DC κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με το σύμπαν αυτό. 
Μετά που είχα δει μερικές ακόμα από τις ταινίες του σύμπαντος είχα τις επιφυλάξεις μου για τη Wonder Woman και δεν είχα πολλές απαιτήσεις από αυτή την ταινία, σε αντίθεση με όσα υποσχόταν το τρέιλερ.
Πριν 2-3 βδομάδες που άρχισαν να δημοσιεύονται κριτικές λέγοντας πως η ταινία ήταν υπέροχη ήταν που άρχισα να είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη και ανυπόμονη για την ταινία, η οποία τελικά ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία και πήρε την θέση της στις top superhero movies μου και γενικά μια ταινία που πιστεύω αποτελεί πηγή πολλών μηνυμάτων για τον άνθρωπο, και κυρίως το γυναικείο φύλο, που για πρώτη φορά απόλαυσε μια γυναίκα να παίρνει πάνω της όλη την πλοκή μιας υπερηρωικής ταινίας.

Αξιολόγηση:

Τι να πω; Πραγματικά υπέροχη! Το σκηνικό του Α' Παγκοσμίου Πολέμου πλήρως ενσωματωμένο στην ταινία και το χιούμορ δεν καταστρέφει το σκοτεινότερο σκηνικό του έργου.
Επίσης, δεν δίνεται έμφαση μόνο στα αρνητικά ή τα θετικά του ανθρώπινου είδους, αλλά παίζουν και οι δύο πτυχές ρόλο στην πλοκή. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες πήραν όλοι το κομμάτι της ανάπτυξης που τους άρμοζε, χωρίς να επισκιάζουν τους πρωταγωνιστές, αλλά επίσης και χωρίς οι πρωταγωνιστές να καταναλώνουν όλη τη διάρκεια του έργου κι να μην αφήνουν χώρο σε δευτερεύοντες χαρακτήρες και την δική τους ιστορία.
Το ρομαντικό στοιχείο, αν και υπαρκτό, με τη σειρά του έδεσε όμορφα με την πλοκή, χωρίς να γίνεται φορτικό και υπερβολικό. Επίσης, διατυπώθηκε διαφορετικά από το συνηθισμένο, πέρα από στερεοτυπικές αντιλήψεις και αντικειμενοποίηση του γυναικείου φύλου.

Τέλος, οι σκηνές δράσης ήταν απίστευτες, καθώς τις παρακολουθούσα, προσωπικά ανατρίχιασα, ένιωσα για μια στιγμή πως μπορούσα να τα βάλω με ολόκληρο τον κόσμο. Βέβαια, οφείλω να πω πως μερικές στιγμές στις σκηνές μάχης φαίνονται κάπως υπερβολικές, αλλά δεδομένου του ότι είναι υπερηρωική ταινία, μπορεί εύκολα να παραληφθεί αυτό το γεγονός. Δεν βάζω συχνά 5 αστέρια, αλλά πιστεύω πως αυτή η ταινία τα αξίζει.


Βαθμολογία: ★★★★/★★★★★ (5/5 αστέρια)








ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μετά από δεύτερη προβολή και καλύτερη ανάλυση της ταινίας θα κατεβάσω λίγο τη βαθμολογία στα 4,5 αστέρια επειδή, ενώ ήταν από τις καλύτερες υπερηρωικές ταινίες και μακράν η καλύτερη μέχρι στιγμής της DC, είχε λίγα περιθώρια βελτίωσης.

Βαθμολογία: ★★★★½/★★★★★ (4,5/5 αστέρια)



TRAILER:



Αυτό ήταν! Σας προτείνω να πάτε να δείτε όλοι αυτή την ταινία, γιατί έχει τόσα να προσφέρει σε πολλά θέματα!
Μέχρι την επόμενη φορά fangirls/fanboys!

-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.