The Boss Baby / Αρχηγός από κούνια (2017)

Ιουνίου 16, 2017

Γεια σας! Τι κάνετε; Είδα εχτές την καινούργια ταινία της Dreamworks, Αρχηγός απο κουνια, και δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, αλλά και πάλι θα κανω μια κριτική πάνω σε αυτήν.


Είδος: Κινουμένων σχεδίων, κωμωδία,  οικογενειακή


Περίληψη: 
Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Τιμ ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα. Μία εξωφρενική περιπέτεια ξεκινά και κορυφώνεται με μια επική μάχη ανάμεσα σε κουτάβια και μωρά.


Προσωπική εμπειρία: 
Αρχηγός από κούνια, όπως λεμε Donald Trump Jr. Αυταρχικός, αφεντικό, με κύριο σχέδιό του να κάνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν περισσότερο τα μωρά. Μου θύμισε πλήρη αντιγραφή Family Guy και τα αστεία ήταν του είδους "Τα 'χω ξανακούσει αλλά δεν ξερω από πού". Η σεναριακή ιδέα ήταν έξυπνη και ο χαρακτήρας σχετικά πρωτότυπος για τα δεδομένα της DreamWorks, άσχετα αν η ταινία ήταν προβλέψιμη και άκρως για ανηλίκους. Φυσικά η Dreamworks animation δεν έχει την ίδια φαντασία με την Pixar, αλλα εκτός από αυτό ακολουθεί και το ίδιο μοτίβο. Όντα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, ξαφνικά οχι μόνο υπάρχουν αλλά μιλούν κι όλας και όλα ψάχνουν την αγάπη της οικογένειας και της φιλίας.


Αξιολόγηση:
Το τρέιλερ έδειχνε την ταινία πιο ωραία από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Απογοητεύτηκα λίγο όταν την ειδα γιατί περίμενα περισσότερα αστεία και μεγαλύτερη πλοκή. Ο πρωταγωνιστής πάντως ήταν πάρα πολύ έξυπνος, αστείος και αξιολατρευτος. Στο τέλος υποτίθεται ότι έπρεπε να συγκινηθουμε αλλά σίγουρα όποιος άνθρωπος ηλικίας άνω των 11 το δει θα είναι πιο ανέκφραστος και από ψάρι, γιατί απλα το τέλος ήταν προβλεπόμενο απο τα πρώτα λεπτά της έναρξης. Φυσικά η ταινία απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 4 έως 10, αλλά όποιος γονέας πάει και την δει θα περάσει τα 98 πιο βαρετά λεπτά της ζωής του. Μπορείς να πεις ότι έχει suspense, αλλά όπως είπα ήταν προβλεπόμενη οπότε καταλάβαινες τι θα γίνει χωρίς καν να το σκεφτείς. 

Αυτά από εμένα, όπως ανέφερα η ταινία δεν με τρέλανε, αλλά άτομα της ηλικιας στην οποία απευθύνεται θα την έβρισκαν φανταστική.

~V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.