Οψιδιανός (Οι Φωτεινοί #1) - Τζένιφερ Λ. Άρμεντραουτ

Ιουνίου 07, 2017

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες του blog! Μετά από μήνες αδράνειας, επιστρέφουμε πιο δυναμικοί από ποτέ, με ανανεωμένη ομάδα (θα μάθετε περισσότερα σύντομα!), και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με το blog μας, με νέο υλικό και διάφορα νέα πράγματα! 

Σήμερα θα κάνω μία κριτική για ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα. Λέγεται "Οψιδιανός - Obsidian" και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς "Οι Φωτεινοί - The Lux" της Τζένιφερ Λ. Άρμεντραουτ.

Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Ρομαντικό, Young Adult

Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Όταν μετακομίσαμε στη Δυτική Βιρτζίνια λίγο πριν από την αποφοίτησή μου, αναγκάστηκα να συμβιβαστώ με το νέο μας σπίτι, τη δύσκολη πρόσβαση στο Ίντερνετ και άλλες εκνευριστικές καταστάσεις μέχρι που… εντόπισα τον γείτονά μου με τα καταπράσινα μάτια. Τα πράγματα έδειχναν ότι θα εξελιχθούν καλά. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…

Ο Ντέιμον είναι εξοργιστικός. Αλαζόνας. Δεν τα πάμε καλά. Καθόλου. Αλλά όταν ένα φορτηγό έρχεται καταπάνω μου και ο Ντέιμον παγώνει κυριολεκτικά τον χρόνο με ένα κούνημα του χεριού του, κάτι απίστευτο συμβαίνει. ΕΝΑΣ ΚΑΥΤΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.

Καλά ακούσατε. Εξωγήινος. Ο Ντέιμον και η αδελφή του έχουν έναν σωρό εχθρούς που επιδιώκουν να αποκτήσουν τις δυνάμεις τους. Ο μόνος τρόπος να βγω ζωντανή από όλο αυτό είναι να μείνω όσο πιο κοντά στον Ντέιμον γίνεται. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΩ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.


Προσωπική Εμπειρία

Το συγκεκριμένο βιβλιο το είχα υπόψην μου έχοντας δει πολλές φορες το όνομα του να αναφέρεται και εχοντας διαβάσει την περίληψη του. Μου φάνηκε ενδιαφέρον το γεγονος οτι θα διαβαζα ενα βιβλιο με εξωγήινους, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα συχνό θέμα σε βιβλια YA & fantasy. Οποτε το δανείστηκα απο μια καλη μου φιλη και ξεκίνησα να το διαβαζω.


Κριτική

Παρολο που η αρχή του βιβλιου ειναι ιδιαίτερα κλισέ, με την πρωταγωνίστρια να μετακομίζει σε μια νέα πόλη και τον σέξυ αλλά απόμακρο γείτονά να της τραβάει το ενδιαφέρον, η συνέχεια του θεωρώ οτι αναπληρώνει αυτή τη μέτρια αρχή. Κι ενω η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των περίεργων γειτόνων της, αρχίζουν να διαμορφώνονται μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς οι εξωγήινοι έχουν αρκετούς εχθρούς και εντός αλλά και εκτός της γης. Ο Ντέιμον είναι το κακό αγόρι της διπλανής πόρτας με τα έξυπνα, πειρακτικα σχόλια που φαίνεται να ενδιαφέρεται για την Κέιτι, ωστόσο μένει υπερβολικα προστατευτικος απέναντι στην αδελφή του που θέλει να την κανει παρέα. Η γραφή είναι αρκετά καλη, σε τραβάει και κρατάει το ενδιαφέρον σου, ενώ η πλοκή ξετυλίγεται με ωραίο τροπο. Το μυστήριο, οι κίνδυνοι δεν αργούν να εμφανιστούν και να σς παγιδεύσουν στα δίχτυα τους, για να μαθεις τι θα γίνει. Με λιγα λογια, αν και η περιληψη, τουλαχιστον στα ελληνικά είναι το λιγοτερο ελεεινη, προσπαθώντας να δειξει love drama σε επίπεδα σαπουνόπερας, το περιεχόμενο του βιβλίου είναι πολύ καλύτερο. 


Βαθμολογία

★★★½ / ★★★★★ (3,5/5)

 #Κάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.