Unforgiven- Lauren Kate

Μαρτίου 02, 2016
Γεια σας!
Τι κάνετε; 
Συγγνώμη που δεν ασχολούμαστε και πάρα πολύ με το blog, αλλά έχουμε αρκετές υποχρεώσεις όλες μας και είναι δύσκολο να ανεβάζουμε κριτικές. Ελπίζουμε τώρα που μπήκε η άνοιξη θα έχουμε  περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε.
So, επιτέλους πήρα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο, μετά από αρκετή υπομονή μέχρι να το βρω διαθέσιμο και απλά πλέω σε πελάγη ευτυχίας όχι μόνο γιατί περίμενα πολύ καιρό μέχρι να το διαβάσω, αλλά κι επειδή είναι ένα spin-off της αγαπημένης μου σειράς βιβλίων.

Unforgiven- Lauren Kate


Είδος: Young adult, Φαντασίας, Υπερφυσικό, Ρομαντικό


Περίληψη από το οπισθόφυλλο(μετάφραση από αγγλικά)

Κάθε ιστορία αγάπης έχει και τη σκοτεινή της πλευρά.

Ο Καμ έβαλε ένα στοίχημα με τον Εωσφόρο: Έχει δεκαπέντε ημέρες να κάνει την Λίλιθ να τον ερωτευθεί ξανά. Πριν τρεις χιλιάδες χρόνια της ράγισε την καρδιά και αυτή πληρώνει μια τιμωρία για τα "εγκλήματα" του από τότε. Τώρα δεν αντέχει την παρουσία του.
Με το τέλος της προθεσμίας, καθώς και με τον σχολικό χορό του Λυκείου της Λίλιθ να πλησιάζουν, ο Καμ "παίζει" τα πάντα. Αν επιτύχει, η Λίλιθ θα είναι επιτέλους ελεύθερη και θα μπορούν να ενωθούν ξανά στην αγάπη του ενός για τον άλλο. Αν αποτύχει, υπάρχει μια ιδιαίτερη θέση στην Κόλαση περιμένοντας αποκλειστικά αυτόν. 
Παράδεισος είναι να είσαι με το άτομο που αγαπάς.
Κόλαση είναι να σας κρατάνε μακριά.
Που θα πάει ο Καμ;

Το πολυαναμενόμενο νέο μυθιστόρημα της σειράς Fallen (Άγγελοι).

Προσωπική εμπειρία

Μόλις έμαθα ότι θα εκδιδόταν ένα καινούριο μυθιστόρημα στη συγκεκριμένη σειρά, σκέφτηκα ότι οι προσευχές μου εισακούστηκαν και θα είχαμε ένα βιβλίο με πιθανώς καινούριες περιπέτειες της Luce και του Daniel, καθώς και της υπόλοιπης φτερωτής παρέας (και των Νεφίλιμ) μετά το τέλος του Rapture (Έκσταση, 4ο βιβλίο της σειράς), αλλά αυτό που πραγματικά με περίμενε ήταν ακόμα καλύτερο: Ένα βιβλίο για τον ένα και μοναδικό μαυρομάλλη δαίμονα της καρδιάς μου (και σας ελπίζω)! Από την στιγμή που πήρα μια ματιά για το τι είχε συμβεί πραγματικά με τον Cam και γιατί πήγε στην πλευρά του Lucifer, ήθελα να μάθω περισσότερα για την ιστορία του με τη LIlith, καθώς και τι οδήγησε στο συμβάν αυτό που περιγράφεται στο 3ο βιβλίο της σειράς, Passion (Πάθος). Αυτό το βιβλίο περιέχει ο,τι θα έπρεπε να ξέρουμε για αυτή την ιστορία. Επίσης, αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο είναι το ότι έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποιος πραγματικά είναι ο Cameron Briel, αν είναι στ' αλήθεια ο ο μαυροφορεμένος, μυστήριος γόης που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα ή αν υπάρχει κάπου κρυμμένο ένα αγόρι που ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο από ο,τι δείχνει, ένα αγόρι που έχει στόχους, όνειρα και που  είναι ικανός να αγαπήσει κάποιον πραγματικά. Αν και, προσωπικά εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ήταν έτσι, αυτό το βιβλίο είναι η απόδειξη. Με έκανε να λατρεύω τον πρασινομάτη έκπτωτο ακόμα περισσότερο από πριν.
Αξιολόγηση

Καταπληκτικό βιβλίο. Αρκετά plot twist και πολλή αγωνία. Είναι ένα βιβλίο που από τη μία λατρεύεις και από την άλλη μισείς. Στο ένα κεφάλαιο σε κάνει να πετάς στα σύννεφα και για τα 2 επόμενα βρίζεις. Ο τρόπος συγγραφής της Lauren είναι, όπως πάντα, υπέροχος. Δύο παραπάνω συν στο ότι η αφήγηση δεν είναι μονοπρόσωπη, αλλά ο αναγνώστης ταξιδεύει στο μυαλό και των 2 πρωταγωνιστών και ξέρει τις σκέψεις τους, τις αμφιβολίες τους, τα συναισθήματά τους κλπ, και στο ότι υπάρχουν 2 χρονικά επίπεδα μέσα στην ιστορία, τα οποία εμπλέκονται ευχάριστα, χωρίς να συγχέονται. Τέλος, οι χαρακτήρες είναι αρκετά καλά στημένοι, δεν παρατηρούμε κανέναν επιφανειακό χαρακτήρα, αλλά ακόμα και οι όχι τόσο συμπαθείς χαρακτήρες έχουν ένα κάποιο "βάθος", πράγμα που καταλήγει να μην τους κάνει τόσο μη ευχάριστους. Το μόνο ίσως πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι σε 1 σημείο το πράγμα πάει κάπως γρήγορα ενώ θα μπορούσε να αναπτυχθεί κι άλλο και ότι θα το προτιμούσα λίγο μεγαλύτερο.


So, αυτό ήταν για σήμερα. Ελπίζω να σας άρεσε η κριτική και φυσικά να διαβάσετε το βιβλίο. Μέχρι την επόμενη φορά, keep fangirlig guys!! :)

















-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.