The Scorch Trials: Πύρινες Δοκιμασίες (2015)

Σεπτεμβρίου 30, 2015
Γεια σας και πάλι! Μία άλλη διαχειρίστρια του blog μου υπενθύμισε ότι ήθελα να κάνω κριτική για το Scorch Trials καθώς παρόλο που το είδα πρόσφατα, είχα ξεχάσει ότι έπρεπε να κάνω κριτική, επομένως πάλι καλά που το ανέφερε και αυτή η πρόταση βγήκε πάρα πολύ μεγάλη (._.). Ελπίζω να σας αρέσει η κριτική!


Είδος: Young Adult, Δυστοπία, Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης

Περίληψη ταινίας


Στο νέο κεφάλαιο της επικής ιστορίας του «Λαβυρίνθου», ο Τόμας (Ντίλαν Ο’Μπράιεν) και οι σύντροφοί του αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τους πρόκληση μέχρι τώρα: να ψάξουν για στοιχεία σχετικά με την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD). Το ταξίδι τους τούς φέρνει στη Πύρινη Γη, ένα ερημικό τοπίο γεμάτο με αφάνταστα εμπόδια. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια για αυτούς.

(ναι, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό σαν περίληψη, αλλά αυτό βρήκα σε site από σινεμά :3). 



Προσωπική εμπειρία


Μετά την παρακολούθηση της πρώτης ταινίας, δεν άργησα να διαβάσω τα βιβλία και να ενταχθώ στο fandom. Αγάπησα την ιστορία, τους χαρακτήρες, τα πάντα στο Maze Runner. Είδα την πρώτη ταινία πολλές φορές και ήμουν τρομερά ενθουσιασμένη για την δεύτερη. Από πολλούς φαν των βιβλίων άκουσα άσχημα λόγια γιατί η ιστορία της ταινίας είναι παντελώς διαφορετική από το βιβλίο, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν μου μείωσε την επιθυμία να δω την ταινία... και δεν το μετάνιωσα!


Κριτική


Αν και εντελώς διαφορετική ιστορία από το βιβλίο, η ταινία ήταν υπέροχη! Οι fans των βιβλίων την έχουν αδικήσει τρομερά, εντάξει, τι να κάνουμε, άλλαξαν το βιβλίο αλλά δεν τα έκαναν σαλάτα, αντιθέτως το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο και αναζωογονητικό! Το cast είναι υπέροχο, τους λατρεύω όλους και ταιριάζουν στους ρόλους, επίσης είναι τέλειοι ηθοποιοί, κανείς τους δεν με απογοήτευσε. Η ιστορία εκτυλίσσεται πολύ ωραία και υπάρχει έντονο σασπένς, πολύ δράση, μυστήριο, αγωνία. Ουσιαστικά, δεν βαριέσαι ούτε λεπτό! Υπάρχουν 2 τεράστια plot twist στο τέλος (το ένα δεν είναι τόσο προφανές, αλλά αν το επεξεργαστείτε θα καταλάβετε και θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα) και πραγματικά, δεν με πείραξε καθόλου που ήταν τόσο διαφορετικό από το βιβλίο! Οι Κρανκ ήταν πιο τρομαχτικοί και 2-3 φορές πετάγονταν απότομα και ήταν τόσο υπέροχο (χδ). Πραγματικά, δεν έχω λόγια, τέλεια ταινία, καλοφτιαγμένη, καλογραμμένη, με υπέροχους ηθοποιούς, εξαιρετικό plot και το αποτέλεσμα ήταν απλά κορυφαίο! 


Βαθμολογία: 
★★½ /★★★★(4,5 στα 5)

Ανυπομωνώ τόσο πολύ για την τρίτη ταινία! Πως σας φάνηκε εσάς το Πύρινες Δοκιμασίες; 


#Κάλιι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.