Ένοχα μυστικά - Μπρέντα Τζόυς

Σεπτεμβρίου 02, 2015
Πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίο και σκέφτηκα να γράψω κριτική για αυτό. Επίσης, καλό μήνα από τις συντάκτριες!

 Είδος: Δράμα, Ρομαντικό

Περίληψη από το οπισθόφυλλο


Τρελά ερωτευμένη η Άννα, δεν πίστευε ποτέ ότι ο Ντόμινικ θα την εγκατέλειπε την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Τώρα, έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Ντόμινικ γυρίζει, αλλά η Άννα είναι αποφασισμένη να μην υποκύψει στη γοητεία του και να μην τον συγχωρέσει ποτέ.

Συγκλονιστικές όμως αποκαλύψεις και δολοπλοκίες θα τη φέρουν κοντά στο σύζυγό της, σ’ αυτό τον αινιγματικό ξένο που, αλίμονο, κρατάει ακόμη το κλειδί τής καρδιάς της αλλά και της ίδιας της ζωής της.



Προσωπική εμπειρία

 
Έχω μία θεία που διαβάζει πολλά βιβλία και πριν 1-2 εβδομάδες την επισκεφτήκαμε, και μου έδειξε την τεράστια βιβλιοθήκη της, λέγοντας μου ότι μπορώ να αρχίσω να δανείζομαι τα βιβλία της για να τα διαβάζω. Εκείνη την μέρα λοιπόν, δανείστηκα 2 βιβλία. Το ένα ήταν το "Ένοχα Μυστικά" της Μπρέντα Τζόυς. Η περίληψη με ενθουσίασε αρκετά επομένως ξεκίνησα να διαβάζω πρώτα αυτό και μετά το άλλο που δανείστηκα επίσης.


Κριτική


Αυτό το βιβλίο δεν θα έλεγα ότι ήταν και κάτι το εξαιρετικό. Ήταν καθαρά συναισθηματικό, είχε μυστήριο πίσω από τις επιθέσεις στην Άννα και αρκετές ανατροπές για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, εγώ κάπου στη μέση του βιβλίου άρχισα να αισθάνομαι ότι το δράμα ήταν υπερβολικό και άρχιζε να με κουράζει διότι για παράδειγμα, εκεί που πάει να προσπαθήσει να τα βρει με τον Ντομ, κάτι γίνεται και τα χαλάει όλα πάλι και εμένα μου φάνηκε σπαστικό αυτό. Επίσης υπάρχουν αρκετές σεξουαλικές σκηνές με αρκετή περιγραφή άρα δεν θα το συνιστούσα στους νεότερους αναγνώστες. Ο Ντομ είναι αρκετά συμπαθητικός και... κτητικός με την Άννα αν και την είχε παρατήσει και έβγαινε με άλλες γυναίκες στα τελευταία 4 χρόνια.. Δεν το θεωρώ σωστό από μέρους του αλλά τουλάχιστον όταν γυρνάει αρχίζει να αλλάζει λίγο στάση. Πάντως, η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή κατά τη διάρκεια του βιβλίου. Η Άννα τώρα, είναι λίγο σπαστική μερικές φορές αλλά κατά τ' άλλα νομίζω αντιδράει φυσιολογικά στις καταστάσεις που προκύπτουν. Πάντως σαν βιβλίο δεν είναι κι ότι καλύτερο, υπάρχουν πολύ καλύτερα για να διαβάσετε, θα έλεγα.


Βαθμολογία:

★★/ ★★★ (2 στα 5) 



#Κάλιι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.