Πριν φύγω - Λόρεν Όλιβερ

Σεπτεμβρίου 30, 2015
Γεια σας! Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που δημοσίευσα κάτι απλώς, όπως γνωρίζετε έχει αρχίσει το σχολείο και είμαι αρκετά απασχολημένη! Επιστρέφω με μία κριτική, αυτή τη φορά για ένα stand-alone book (δηλαδή αυτοτελές), γραμμένο από την Λόρεν Όλιβερ. 


Είδος: Contemporary, Σύγχρονο, Δράμα


Περίληψη από το οπισθόφυλλο


Αν σου έμενε μόνο μία μέρα ζωής, τι θα έκανες; Με ποιον θα φιλιόσουν; Μέχρι πού θα έφτανες προκειμένου να σωθείς; 

Η Σαμάνθα Κίνγκστον έχει τα πάντα: βγαίνει με ένα αγόρι που το θέλουν όλες, έχει τρεις απίστευτες κολλητές και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο σχολείο της – απ’ το να διαλέγει το καλύτερο τραπέζι στο κυλικείο μέχρι το να πιάνει την καλύτερη θέση στο πάρκιγκ. Η Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είναι ακόμα μία μέρα στην υπέροχη ζωή της. Να όμως που είναι η τελευταία της μέρα. Έπειτα όμως της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Στην πραγματικότητα, έχει συνολικά επτά ευκαιρίες. Ζει και ξαναζεί την τελευταία της μέρα επτά φορές – μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα πρέπει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό της και να ανακαλύψει την πραγματική αξία όλων αυτών που κινδυνεύει να χάσει.


Προσωπική εμπειρία 


Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πως ακριβώς απέκτησα το συγκεκριμένο βιβλίο, ωστόσο μου άρεσε πάρα πολύ και αν και δεν θα έλεγα ότι είναι και από τα αγαπημένα μου βιβλία, είναι πολύ ωραίο και αξίζει τον χρόνο μας!

Κριτική


Το βιβλίο αυτό είναι καλογραμμένο και απολαυστικό. Η πρωταγωνίστρια και οι φίλες της αρχικά είναι πολύ σνομπ και ντίβες -γενικότερα, μισητοί χαρακτήρες- και συμπεριφέρονται άσχημα σε μια κοπέλα, ουσιαστικά ασκούν ψυχολογική βία πάνω της. Μετά από ένα πάρτι όμως η ζωή της Σαμ (της πρωταγωνίστριας) αλλάζει εντελώς - γιατί δεν υπάρχει πλέον. Η Σαμ θα πεθάνει αλλά θα ξαναξυπνήσει και θα ζήσει την τελευταία της μέρα 7 φορές. Είναι μία διαφορετική ιδέα, δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι τέτοιο και μου άρεσε πολύ! Μου αρέσει η εξέλιξη της πρωταγωνίστριας καθώς περνούν αυτές οι 7 μέρες. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, εφηβικό αλλά περνάει διάφορα μηνύματα για τον σχολικό εκφοβισμό, την ζωή -που είναι τόσο εύθραυστη- και τον θάνατο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα περισσότερα γεγονότα είναι ίδια καθώς η τελευταία της μέρα επαναλαμβάνεται (αλλά εκείνη αρχίζει να τα αλλάζει). 

Έχετε διαβάσει το βιβλίο αυτό; Θα θέλατε να το διαβάσετε; Σας άρεσε η κριτική; (ελπίζω ναι, χαχα)... Αυτά από μένα, ίσως προλάβω να ανεβάσω ξανά σύντομα, μέχρι τότε, καλή συνέχεια με το σχολείο ή τις σπουδές σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

 Βαθμολογία: 
½ /★★★★(3,5 στα 5)


#Κάλιι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.