Σκάρλετ- Barbara Baraldi

Σεπτεμβρίου 12, 2015
Γεια σας! Είμαι η Χρυσή. Χίλια συγγνώμη που δυο βδομάδες τώρα δεν έχω ανεβάσει κάποια κριτική ή άρθρο, αλλά ξεκίνησα φέτος νωρίς φροντιστήριο (Proficiency είναι αυτό :3) και δεν είχα σχεδόν καθόλου χρόνο να μπω από υπολογιστή.
Τέλος πάντων, σήμερα είμαι εδώ με ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, που δυστυχώς ελάχιστοι το ξέρουν στην Ελλάδα, τη Σκάρλετ της Barbara Baraldi.


Είδος: Φαντασίας, Εφηβικό

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Η Σκάρλετ μετακομίζει με την οικογένειά της σε νέα πόλη και αφήνει πίσω της το καλοκαίρι, την καλύτερή της φίλη κι έναν έρωτα που μόλις άνθιζε. Καινούριες γνωριμίες, καινούρια ζωή. Σύντομα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία. Η απάντηση έρχεται στη σχολική συναυλία, όταν στη σκηνή ανεβαίνει ένα αγόρι με μάτια σαν τον πάγο, που την αναζητούν στο πλήθος. Ο Μίκαελ είναι πολύ όμορφος για να είναι αληθινός, αλλά η Σκάρλετ δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ύστερα, ένας ανεξήγητος φόνος και μια επίθεση από μια τρομακτική σκιά με πύρινα μάτια κάνουν τη Σκάρλετ να αναρωτιέται: Ποιος είναι στ' αλήθεια ο Μίκαελ; Ο φύλακας άγγελός της ή ένας δαίμονας που τη βασανίζει;

Προσωπική εμπειρία

Τα Χριστούγεννα του 2013 πήγα στο Public με σκοπό να αγοράσω ένα βιβλίο, χωρίς όμως να έχω πάει προετοιμασμένη για το τι θα πάρω, καθώς τότε ήταν που είχα πρωτοαρχίσει να διαβάζω βιβλία φαντασίας. Έψαχνα λοιπόν στα ράφια με τα βιβλία φαντασίας και έπεσα πάνω στη Σκάρλετ. Λάτρεψα το εξώφυλλο- λιτό, αλλά υπέροχο- και το πήρα χωρίς καν να κοιτάξω την περίληψη. Δεν το κάνω συχνά αυτό, οπότε το μετάνιωνα σε όλο τον δρόμο προς το σπίτι. Όταν όμως ξεκίνησα να το διαβάζω, πραγματικά κόλλησα. Μέχρι στιγμής το έχω διαβάσει τουλάχιστον 20 φορές.
Είναι πραγματικά άδικο που δεν έχουν μεταφραστεί το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο στα ελληνικά ή έστω στα αγγλικά.

Αξιολόγηση

Πολύ ωραίο βιβλίο. Το γράψιμο της συγγραφέα είναι υπέροχο, η ιστορία γεμάτη σασπένς και μυστήριο, σε συνδυασμό με το κάπως γκόθικ σκηνικό και τους ρυθμούς του ροκ. Οφείλω να πω πως σε κάποια σημεία το βιβλίο θυμίζει κάποια άλλα βιβλία τέτοιου είδους, αλλά και πάλι, η Barbara έχει πάρει έμπνευση από αυτά κι εμπλούτισε το γράψιμο της, καθώς έφτιαξε μια ολοδική της ιστορία.
Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και προσωπικά ταυτίζομαι υπερβολικά πολύ με την πρωταγωνίστρια. Τέλος, μέσα στο βιβλίο υπάρχουν αρκετά υπέροχα quotes, που είναι είτε της ίδιας της Barbara είτε αναφορές σε παλαιούς ανναγεννησιακούς συγγραφείς, π.χ τον Δάντη και τον Γκαίτε.

Βαθμολογία: ½ /★ (4,5/5 αστεράκια)

Αυτό ήταν. Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου και να διαβάσετε το βιβλίο, γιατί είναι πραγματικά πολύ υπέροχο για να είναι τόσο άγνωστο. 
Μέχρι την επόμενη φορά να προσέχετε και να διαβάζετε όσο πιο πολλά βιβλία μπορείτε.

-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.