Ημέρα Ανεξαρτησίας (1996)

Ιουνίου 18, 2015
Γεια σας! Αυτό είναι το πρώτο post για τον τομέα των ταινιών και εύχομαι αυτός ο τομέας να γεμίσει γρήγορα με πολλές ταινίες και κριτικές! Σήμερα θα σας μιλήσω για τη ταινία Ημέρα Ανεξαρτησίας του σκηνοθέτη Roland Emmerich.

Είδος: Επιστημονικής φαντασίας


Περιγραφή

Στις 2 Ιουλίου, ένα τεράστιο αντικείμενο μήκους 500 χιλιομέτρων εμφανίζεται πάνω από τον ουρανό και αρχίζει να αντικαθίσταται σε μεγάλες πόλεις της γης σε κομμάτια 24 χιλιομέτρων το καθένα από το έδαφος. Αυτό το αντιλαμβάνεται ένας απόφοιτος του Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης  ο οποίος δουλεύει σε μια εταιρία επικοινωνιών της Νέας Υόρκης., ανακαλύπτει κρυμμένες συχνότητες στους δορυφόρους της Γης που καταλαβαίνει ότι είναι ένα ρολόι το οποίο μετράει αντίστροφα από την επίθεση των εξωγήινων στη Γη. Με τη βοήθεια της γυναίκας του η οποία είναι γραμματέας στο Λευκό Οίκο και τον πατέρα του μπαίνουν στο γραφείο του προέδρου για να τον προειδοποιήσουν για την επίθεση. Εκείνος ανακοινώνει αμέσως να εγκαταλειφθούν οι πόλεις αλλά είναι πολύ αργά καθώς οι εξωγήινοι κάνουν την εμφάνιση τους με  όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας πριν προλάβουν να εκκενωθούν οι πόλεις. Οι ίδιοι καταφέρνουν να σωθούν μαζί με τους εργαζόμενους του Λευκού Οίκου από την Ουάσινγκτον, η οποία έχει καταστραφεί ολοσχερώς.


Στις 3 Ιουλίου, ένα σώμα της αεροπορίας αποφασίζει να καταστρέψει ένα από τα εξωγήινα ''κομμάτια'' κοντά στο Λος Άντζελες. όμως για κακή τους τύχη δέχονται επίθεση από πολλά μικρότερα εξωγήινα σκάφη. Μετά από αυτό όλο το σώμα έχει εξοντωθεί, εκτός από τον πιλότο Hiller, o οποίος είναι ο μόνος επιζών της επιχείρησης. Καταφέρνει να τραυματίσει έναν εξωγήινο στην έρημο του Γκραν Κάνιον και μαζί με ένα σώμα διασωθέντων ανθρώπων τον μεταφέρουν στην Περιοχή 51 η οποία κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, αφού έχουν βρεθεί σώματα εξωγήινων και επιθετικών σκαφών από το 1947.

Όταν πια ο εξωγήινος είναι σε αυτοψία, βρίσκει τις αισθήσεις του και επιτίθεται στους επιστήμονες τους οποίους σκοτώνει. Έχει μια ψυχική ''συνομιλία'' με τον πρόεδρο δείχνοντας του ότι θέλει να καταστρέψει τη ζωή στη Γη όπως κάνει το είδος του σε κάθε πλανήτη που ταξιδεύουν λίγο πριν σκοτωθεί. Αμέσως ο πρόεδρος διατάζει πυρηνική επίθεση στους εξωγήινους αλλά για άλλη μια φορά αποτυγχάνει το σχέδιο του.

Στις 4 Ιουλίου, καταφέρνουν να σκεφτούν να περάσουν ένα ιό υπολογιστή στο κατασκευασμένο εξωγήινο σκάφος που είχαν βρει και να τον ανεβάσουν στο μητρικό εξωγήινο σκάφος ώστε με την πυρηνική επίθεση να τους εξοντώσουν. Πιλότοι του σκάφους, ο γενναίος Hiller και ο εργαζόμενος της εταιρείας επικοινωνιών, Levinson ενώ για τα μαχητικά σκάφη συγκεντρώνονται εθελοντές πολίτες.

Με την επιτυχημένη φόρτωση του ιού, ο πρόεδρος δίνει το σήμα της επίθεσης χωρίς αποτέλεσμα. Όταν όλοι οι πύραυλοι έχουν χρησιμοποιηθεί και οι εξωγήινοι είναι έτοιμοι να κάνουν την επίθεση τους, ένας γενναίος πολίτης έχει έναν πύραυλο ακόμα που δυστυχώς έχει κολλήσει. Κάτι το οποίο όμως δεν του στέκεται εμπόδιο καθώς με μια γρήγορη κίνηση επιτίθεται στην καρδιά του εξωγήινου σκάφους εξοντώνοντας το και θυσιάζοντας τη ζωή του. Οι Αμερικανοί τηλεγραφούν σε όλο τον κόσμο δίνοντας οδηγίες στο πως θα καταστρέψουν τα υπόλοιπα σκάφη. Οι πιλότοι Hiller και Levinson ξεφεύγοντας την τελευταία στιγμή από την πυρηνική καταστροφή γυρνούν στη γη. Επανασυνδέονται με τις οικογένειες τους και όλη η Υφήλιος γιορτάζει καθώς αυτή η ημέρα είναι πραγματικά η ''Ημέρα Ανεξαρτησίας''



Προσωπική Εμπειρία

Την πρώτη φορά που το είδα, ομολογώ ότι δεν περίμενα να τη λατρέψω. Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες και παρόλο που η ταινία είναι από το 1996 και δεν υπήρχε ανεπτυγμένη τεχνολογία, τα γραφικά της είναι πάρα πολύ καλά, οι εικόνες καταπληκτικές και οι ερμηνείες απλά ασχολίαστες. Οι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά το ρόλο τους και σου δημιουργούν το αίσθημα του πατριώτη καθώς με τον πρώτο πύραυλο που πέτυχε τους εξωγήινους άρχισα να φωνάζω από τη χαρά μου.

Αξιολόγηση

★★★★/★★★★★ (4/5 αστέρια)

Όπως προείπα, η ταινία έχει πάρα πολύ καλά γραφικά και καταπληκτικές ερμηνείες, όμως έχει και τα αρνητικά της καθώς μας περνάει συνειδητά την προπαγάνδα που κρύβει. Είναι αμερικάνικη ταινία κι έτσι μας δείχνει μόνο τους Αμερικανούς οι οποίοι εμφανίζονται ως ήρωες οι οποίοι σώζουν τον κόσμο. Θα τη βαθμολογούσα για το λόγο αυτό με 4 αστεράκια, διότι σε γενικές γραμμές η ταινία ήταν φανταστική.

Εύχομαι να σας άρεσε η πρώτη κριτική μου για αυτή την ταινία, και εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα!! Αφήστε στα σχόλια ποια ταινία θέλετε να σχολιάσω ( σχολιάζω επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου, αστυνομικές, θρίλερ και κοινωνικές)

Μέχρι τότε, αντίο!!
Bάλια #Βάλια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.