Η πόλη που φοβόταν το σκοτάδι (2014)

Ιουνίου 19, 2015
Γεια σας και σήμερα!! Δεύτερη μέρα λειτουργίας του blog και είμαι πολύ χαρούμενη που πάει καλά και έχουμε ήδη ανταπόκριση!! Σήμερα αποφάσισα να σας πω για μία ταινία που βγήκε φέτος στις αμερικάνικες αίθουσες και οι περισσότεροι δεν θα τη γνωρίζετε γιατί δεν υπήρχε σε καμία ελληνική αίθουσα. Πρόκειται για την ταινία The Town that dreaded Sundown του σκηνοθέτη Alfonso Gomez-Rejon. Πρόκειται για το remake της ταινίας του 1976 και πρόκειται για ταινία τρόμου.

Είδος: Τρόμου

 

 Photo of the original 1976 film


Περιγραφή

Στην αρχή της ταινίας, ένα ζευγάρι εφήβων, η Jami και ο Corey βλέπουν την ταινία του 1976 που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης τους και τους υπενθυμίζει πως κάποτε υπήρχε ο τρόμος στην πόλη τους στην ετήσια προβολή της το βράδυ του Halloween. Αφού ο Corey συνειδητοποιεί ότι δεν αρέσει στη Jami η ταινία, αποφασίζουν να φύγουν. Παρκάρουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή και εκεί η Jami αντιλαμβάνεται ότι κάποιος τους παρακολουθεί. Πριν προλάβουν να φύγουν το ''φάντασμα'' σπάει το παράθυρο τους και τους βγάζει έξω με την απειλή του όπλου. Αφού σκοτώνει τον Corey αφήνει τη Jami ελεύθερη λέγοντας της ''Αυτό είναι για τη Μαίρη. Κάνε τους να θυμούνται''.Την επόμενη μέρα η αστυνομία επισκέπτεται τη Jami στο νοσοκομείο και το ίδιο βράδυ η Jami με τη γιαγιά της βλέπουν το περιστατικό στις ειδήσεις. Προσπαθεί να μάθει από τη γιαγιά της για τα παλιά περιστατικά και αρχίζει να ερευνά την υπόθεση.

Δύο μέρες πριν την ημέρα των Ευχαριστιών, ένα ζευγάρι ξανά ενώνεται, μα δολοφονείται και η Jami δέχεται από το φάντασμα ένα τηλεφώνημα λέγοντας της πως αν δεν κάνει σε όλους να θυμούνται θα συνεχίσει να σκοτώνει. Τότε αποφασίζει να μιλήσει στην αστυνομία και οι άνθρωποι βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η Jami επισκέπτεται το δημαρχείο για να ψάξει περισσότερα έγγραφα για τους παλιούς φόνους κι δέχεται ένα email από το φάντασμα. Αποφασίζει να το δώσει στις αρχές.Αργότερα το φάντασμα πυροβολείται από έναν αστυνομικό. Ο δήμαρχος το μαθαίνει σε μια τοπική γιορτή και γιορτάζουν το γεγονός. Δύο μέλη του συγκροτήματος που τραγουδούσαν αποφασίζουν να φύγουν και παρόλο που προειδοποιούνται να πάνε στα σπίτια τους, απομακρύνονται. Την άλλη μέρα υπάρχουν δύο ακόμα νεκροί από το δολοφόνο,

Η Jami δέχεται ένα email που της ανακοινώνει ότι τη δέχτηκαν σε ένα κολέγιο στην Καλιφόρνια και αποφασίζει να φύγει από την Τεξαρκάνα. Το επόμενο πρωί φεύγοντας η Jami αποφασίζει να βγει από το αυτοκίνητο σε ένα βενζινάδικο και βρίσκει τη γιαγιά της νεκρή. Το φάντασμα τη κυνηγάει. Εκεί ανακαλύπτει πως το φάντασμα είναι δύο δολοφόνοι και όχι ένας, ο ένας μάλιστα γνωστός της. Ο ένας σκοτώνει τον άλλο και η Jami πριν της επιτεθεί ο επιζών, τον πυροβολεί. Είναι πια ελεύθερη και ζει στην Καλιφόρνια και λίγα λεπτά πριν κλείσει η ταινία, φαίνεται η σκιά του φαντάσματος να την παρακολουθεί.





Προσωπική Εμπειρία

Η αλήθεια είναι πως αυτή η ταινία μου προξένησε το ενδιαφέρον λόγω της πρωταγωνίστριας Addison Timlin η οποία σύντομα θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία ''Fallen''. Όταν την είδα νόμιζα πως πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ καθώς δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος για το τι πρόκειται να συμβεί, αν δεν έχει δει την αυθεντική ταινία. Όμως επειδή κατάλαβα πως πρόκειται για ταινία με phyco killer, μου άρεσε πολύ γιατί ήταν στο αγαπημένο μου είδος θρίλερ. 





Αξιολόγηση

★★★/★★★★★(3/5 αστέρια)

Η ταινία είναι αρκετά καλή, αν και κάποιες σκηνές των φόνων μου φάνηκαν αρκετά περίεργες ενώ περιέχεται και ερωτικό περιεχόμενο. Όμως η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας ήταν καλή αλλά η ιστορία δεν μπορούσε να έχει πολλά εναλλακτικά τέλη για αυτό και παίρνει 3 στα 5 αστεράκια.

Ποιος την έχει δει? Αν όχι θα τη δείτε? Θα τη συνιστούσα για μια βραδιά τρόμου όπου οι φίλοι σας δεν αντέχουν και πολύ τις ταινίες τρόμου xD Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!! Φιλάκια!!

Βάλια #Valia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.