Γλυκιά Καταστροφή (Beautiful Disaster #1) - Τζέιμι ΜακΓκουάιρ

Ιουνίου 18, 2015
McGuire Jamie

Γεια σας φίλοι αναγνώστες κι αναγνώστριες! Είμαι η Κάλι, μία από τις συγγραφείς αυτού το blog. Σε αυτή την ανάρτηση, θα κάνω μια κριτική για ένα ρομαντικό βιβλίο, το "Γλυκιά Καταστροφή" της Τζέιμι ΜακΓκουάιρ. 

Είδος: Ρομαντικά, Σύγχρονο, Young Adult

Περίληψη Του Βιβλίου Από Το Οπισθόφυλλο

Η Άμπι Αμπερνάθι είναι ένα καλό κορίτσι. Δεν πίνει. Δεν βρίζει. Ντύνεται πολύ συντηρητικά. Πιστεύει ότι έχει καταφέρει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκοτεινό παρελθόν της αλλά όταν πάει στο κολέγιο για να ξεκινήσει τις σπουδές της τα πράγματα θα ανατραπούν. Θα γνωρίσει τον Τράβις Μάντοξ. Ακαταμάχητος καρδιοκατακτητής αλλά επικίνδυνος, περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες πάλης. Θα αντισταθεί στη γοητεία του και τότε ο Τράβις θα την παγιδεύσει μ' ένα απλό στοίχημα: αν χάσει ο Τράβις, θα απέχει από το σεξ για ένα μήνα, ενώ αν χάσει η Άμπι, θα μείνει στο διαμέρισμά του ως συγκάτοικός του για ένα μήνα. Δεν υποψιάζεται ότι πίσω από το παρουσιαστικό του καλού κοριτσιού κρύβεται μια πολύ δυναμική προσωπικότητα.






Προσωπική Εμπειρία

Καθώς διάβαζα το συγκεκριμένο βιβλίο, ένιωσα να ζω τη ζωή της Άμπι καθώς το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο. Συμπάθησα τρομερά τον Τράβις σαν χαρακτήρα και μου άρεσε η αλλαγή του μετά που γνώρισε την Άμπι. Με αυτό το βιβλίο γέλασα κι ένιωσα αγωνία. Μου άρεσε πολύ η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Άμπι και Τράβις. Ήταν ένα καθαρά ρομαντικό μυθιστόρημα, ωστόσο είχε μερικά στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει.  





Κριτική

Θετικά Στοιχεία: 1) Οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών είναι πολύ ενδιαφέροντες. Η Άμπι δυνατή, φαινομενικά καλό κορίτσι αλλά με σκοτεινό παρελθόν κι ο Τραβ γνωρίζει την ερωτική αγάπη.
2) Δυνατό βιβλίο που σου περνάει πολλά συναισθήματα.
3) Ένα απολαυστικό love story.

Αρνητικά Στοιχεία: 1) Υπήρχαν κάποιες ακατάλληλες σκηνές και γι’ αυτό το λόγο δεν θα το πρότεινα σε νεότερους αναγνώστες.
2) Η γραφή της συγγραφέως δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, τη θεωρώ πολύ απλή.
3) Υπήρχαν αρκετές υβριστικές λέξεις, γεγονός που προσωπικά, δεν εκτιμάω ιδιαίτερα σε ένα βιβλίο, εκτός κι αν είναι ελάχιστες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ
★★★/★★★★★ (3/5 αστέρια)

 Αυτή ήταν η πρώτη μου κριτική. Εσείς τι γνώμη έχετε για το βιβλίο;
-Κάλιι

8. ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ



1 σχόλιο:

Από το Blogger.