ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΑΣ #1 BY LAINI TAYLOR

Ιουνίου 19, 2015

Hey guys!Είμαι η Κατερίνα(KatTheBookoholic χαιρετισμός) και σήμερα ήρθα με μια κριτική βιβλίου για το νέο μας μπλόγκ!Πρώτη κριτική και ξεκινάω με το Άγγελος και Δαίμονας(Daughter of Smoke & Bone), της Laini Taylor!

Είδος: Φαντασίας
                                    

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ.
Πανέμορφα φτερωτά πλάσματα πέρασαν στη γη απο μια σχισμη του ουρανού και άφησαν το μαύρο αποτύπωμα της φλογισμένης παλάμης τους πάνω σε εξώπορτες σε ολόκληρο τον πλανήτη...Μέσα στο σκοτεινό μαγαζί κάποιου δαίμονα, τα αποθέματα δοντιών λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα...Στα φιδωτά δρομάκια της Πράγας, μια μαθήτρια Λυκείου Καλών Τεχνών θα μπλέξει στον πιο βάναυσο πόλεμο ενός άλλου κόσμου.           

                           ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Έχοντας δει το 200σιοστο βιντεάκι της Κatytastic να μου λέει διάβασε το Daughter of Smoke &Bone ξανά και ξανά το πήρα απόφαση. Λέω δεν πάει άλλο,δεν γίνεται το είδωλο μου να το λέει ξανά και ξανά και να μην το διαβάσω.Έτσι πήγα και αγόρασα το Άγγελος και Δαίμονας μόνο με την γνώση ότι μιλάει για αγγέλους και δαίμονες και ότι το λατρεύει η Katytastic πού είναι my spirit animal αυτή η κοπέλα!Και με αυτόν τον τρόπο είδα την ζωή μου να αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη!

                                                              ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟY

Ξεκινώ το βιβλίο και από την πρώτη στιγμή κάτι με τραβάει σε αυτήν την κοπέλα με τα μπλε μαλλιά. Δεν μιλάει, είναι ήσυχη και ζωγραφίζει. Καθώς προχωρούσα πιο πολύ άρχισα να συμπαθώ τρελά την κολλητή της γιατί υπήρχε μια ταύτιση, είμαι ακριβώς έτσι σαν χαρακτήρας. Όποιος έχει χιούμορ και μιλάει πολύ και δυνατά και γενικά είναι και τα μυαλά στα κάγκελα θα συμπαθήσει σίγουρα την Ζουζάνα! Από την αρχή βέβαια υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με το ποιός είναι ο Μπρίμστοουν και τί στο καλό συμβαίνει στο μαγαζί του αλλά λες βιβλίο είναι θα μάθουμε πιο μετά!Αμ δε! 300 σελίδες βάσανο μέχρι να μας αποκαλυφθεί τί είναι πραγματικά η Καρού και γιατί τα μαλλιά της είναι μπλε και γιατί δουλεύει για έναν τραγόμορφο τύπο! Ε μα δηλαδή Laini μου έβγαλες  την πίστη! Ήρθε ο Ακίβα, λέω άντε επιτέλους το μανάρι της υπόθεσης θα ρίξει λίγο φως στα σκοτάδια μας αλλά και πάλι έφαγα άκυρο! Όχι μόνο αυτό αλλά η άφιξη του Ακίβα γεννά περισσότερες απορίες. Το love interest κάνει μια δηλή αρχή αλλά η συγγραφέας πάλι δεν σου δίνει την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης! Γενικά το βιβλίο αυτό είναι τόσο πορωτικό γιατί πολύ απλά είναι εκνευριστικά μυστηριώδες. Και δεν μαθαίνουμε μέχρι το τέλος ότι ο Ακίβα γνωρίζει την Καρού παρόλο που της επιτίθεται μόλις την βλέπει μπροστά του! Ευχαριστούμε Laini!
  
 Θετικα στοιχεια:
1)πρωτότυπη ιστορία και όχι αντιγραφή άλλου βιβλίου
2)το setting εκτυλίσετε στην Πράγα και στο Έρετζ(την μαγική χώρα των αγγέλων-σεραφείμ και των χιμαίρων) και όχι στην Αμερική!Έτσι για αλλαγή!
3)έχει πολλά cliffhangers που σε κρατάνε ξύπνιο ως αργά

Αρνητικα στοιχεια:

1) τόσα πολλά cliffhangers που από ένα σημείο και μετά είναι εκνευριστικό να μην λύνεται καμιά απορία
2)το love interest ειναι ήπιο και δεν σε δεσμεύει μέχρι να φτάσεις στο δεύτερο βιβλίο τουλάχιστον.

                               ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

           ★★★★/★★★★★ (4/5 αστεράκια)
                
  Περιμένω τα σχόλιά σας! Μέχρι την επόμενη φορά…Βyeeeeeee!


                     #KatTheBookoholic



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.