Νόρμπιτ (2007)

Ιουνίου 21, 2015
Γεια σας!! Σήμερα μια ακόμα ωραία μέρα του καλοκαιριού ( άσχετο αν έβρεχε λιγάκι χαχα) σκέφτηκα να σχολιάσω μια ταινία που πιστεύω λίγοι δεν γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι που δεν αγαπούν. Μιλώ φυσικά όπως είδατε και από τον τίτλο για την ταινία Νόρμπιτ του σκηνοθέτη Brian Robbins και που πρωταγωνιστεί ο υπέροχος Eddie Murphy.

Είδος: Κωμωδία



Περιγραφή

Η ιστορία ξεκινάει έχοντας ως αφηγητή τον Νόρμπιτ, ο οποίος αποκαλύπτει πως έχει μεγαλώσει σαν ορφανός επειδή οι γονείς του τον εγκατέλειψαν έξω από ένα ορφανοτροφείο. Έχοντας για καλύτερη του φίλη την Κέιτ, πέρασαν πολλά χρόνια μαζί στο ορφανοτροφείο μέχρι που εκείνη υιοθετήθηκε. Μεγαλώνοντας έπεσε θύμα εκφοβισμού στο δημοτικό, μέχρι τη στιγμή που ένα κορίτσι, η Ρασπιούσα τον προστατεύει από τα υπόλοιπα παιδιά. Μεγαλώνοντας, η Ρασπιούσα γίνεται όλο και πιο κακιά θέλοντας να κρατήσει το Νόρμπιτ κοντά της. Τελικά παντρεύονται, κι έτσι ο Νόρμπιτ δουλεύει στην τοπική κατασκευαστική εταιρεία που διευθύνουν τα αδέρφια της Ρασπιούσα. Όταν κάποια στιγμή ο Νόρμπιτ παρουσιάζει ένα κουκλοθέατρο στο ορφανοτροφείο συναντάει μετά από πολλά χρόνια την Κέιτ και απογοητεύεται τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι είναι αρραβωνιασμένη με έναν ύπουλο επιχειρηματία, τον Ντιόν. Η ιστορία εξελίσσεται και η Κέιτ αρχίζει να ξανανιώθει αισθήματα για τον Νόρμπιτ τα οποία ανακαλύπτει πως έχει όταν κάνει τη πρόβα του γάμου της με τον Νόρμπιτ στην εκκλησία. 

Οι Λάτιμορ έχουν αποφασίσει να αγοράσουν το ορφανοτροφείο που έμεναν ο Νόρμπιτ και η Κέιτ και να χτίσουν στη θέση του ένα νυχτερινό μαγαζί.  Με το γάμο της Κέιτ και του Ντιόν το ορφανοτροφείο θα περάσει στα χέρια των Λάτιμορ κι από τα έσοδα του μαγαζιού ένα μέρος θα περνάει στον Ντιόν. Ο Νόρμπιτ το ανακαλύπτει και σε μια προσπάθεια του να πει την αλήθεια στην Κέιτ, ο Ντιόν την πείθει πως ο Νόρμπιτ την εξαπάτησε για να βοηθήσει τους Λάτιμορ. Η Ρασπιούσα από την άλλη κλειδώνει τον Νόρμπιτ στο υπόγειο και στην προσπάθεια του να σώσει την Κέιτ από τα χέρια της Ρασπιούσα, ο Νόρμπιτ ψεύδεται και μιλάει άσχημα στην Κέιτ λέγοντας της πως την εξαπάτησε για να βοηθήσει τους Λάτιμορ. Εκείνη θυμωμένη αποφασίζει να παντρευτεί τον Ντιόν. 

Καθώς οι Λάτιμορ φεύγουν από το σπίτι για να πάνε στο γάμο, ο Νόρμπιτ δραπετεύει από το υπόγειο για να πάει στην εκκλησία όπου παντρεύεται η Κέιτ. Οι Λάτιμορ τον καταδιώκουν και ο ίδιος καταφέρνει να φτάσει στην εκκλησία, έχοντας πρώτα πέσει σε μια λίμνη με το ποδήλατο του. Για να αποδείξει  τις προθέσεις του Ντιόν στην Κέιτ, ο Νόρμπιτ παρουσιάζει αυτοπροσώπως τις πρώην γυναίκες του Ντιόν οι οποίες έχουν εξαπατηθεί από αυτόν και εκείνος έχει πλουτίσει από τα διαζύγια που έχει κάνει. Εκείνος ξεφεύγει αλλά οι Λάτιμορ κυνηγούν τον Νόρμπιτ έχοντας χαλάσει τα σχέδια τους. Όμως οι κάτοικοι της πόλης τον υπερασπίζονται και έτσι οι Λάτιμορ φεύγουν από την πόλη και δεν γυρίζουν ποτέ.

Στο τέλος ο Νόρμπιτ και η Κέιτ παντρεύονται και αγοράζουν το ορφανοτροφείο. Οι Λάτιμορ έχοντας δραπετεύσει στο Μεξικό, ανοίγουν εκεί ένα νυχτερινό μαγαζί, έχοντας την Ρασπιούσα την πιο προσοδοφόρα εξωτική χορεύτρια.



Προσωπική Εμπειρία

Την πρώτη φορά που είδα την ταινία είχε μόλις βγει σε DVD και ήμουν με κάτι γνωστούς μου και μου φάνηκε αρκετά καλή ταινία!! Ο Μέρφι είναι ένας από τους καλύτερους κωμικούς κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο και καταφέρνει να αποδώσει καλά το ρόλο του. Τραγούδι και χορός προσδίδουν στη ταινία μια όμορφη νότα και φυσικά δίνει και το μήνυμα της αγάπης αλλά και εναντίον του ρατσισμού.



Αξιολόγηση

Η ταινία για το είδος της και τη χρονιά που βγήκε, ήταν καλή Πολλά μέρη της βέβαια ήταν υπερβολικά αλλά ήταν μια ευχάριστη παρέα για όλη την οικογένεια!! Θα της δώσω 3 στα 5 αστεράκια.

 ★★/★★★★★ (3/5 αστέρια)


Αυτή ήταν και η σημερινή κριτική!! Είμαι πολύ χαρούμενη που το blog πάει καλά και ανακοινώνω πως μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει σίγουρα κριτική για τον Προμηθέα καθώς και για το Spy ( την καινούργια ταινία που  βγαίνει στους κινηματογράφους)


Αυτά για τώρα!! Φιλάκια και τα λέμε σύντομα!!

Βάλια #Valia 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.