ΣΙΝΤΕΡ #1 ΒΥ MARISSA MEYER

Ιουνίου 24, 2015
                                                     ΣΙΝΤΕΡ BY MARISSA MEYER

Hey guys! Είμαι η Κατερίνα και σήμερα ήρθα με μια ακόμη κριτική βιβλίου για το βιβλίο Cinder της τριλογίας The Lunar Chronicles της Marissa Meyer.

Είδος: Επιστημονικής φαντασίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΩΦΥΛΛΟ (ΜΤΦ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)

Σίντερ: Μια ταλαντούχα μηχανικός στο Νέο Πεκίνο, είναι επίσης Σάιμπορκ(Cyborg). H μητριά της την κακομεταχειρίζεται και την κατηγορεί για την ξαφνική ασθένεια που κόλλησε η μικρή ετεροθαλής αδερφή της. Αλλά όταν η ζωή της μπλέκεται με αυτήν του όμορφου πρίγκιπα Και, βρίσκεται στο κέντρο ενός βίαιου αγώνα ανάμεσα στις επιθυμίες μιας σατανικής βασίλισσας και ενός επικίνδυνου πειρασμού.
Η Σίντερ είναι αιχμάλωτη ανάμεσα στο καθήκον και στην ελευθερία, την πίστη και την προδοσία. Τώρα πρέπει να ξεσκεπάσει τα μυστικά του μυστηριώδους παρελθόντος της για να προστατέψει το μέλλον την Γης.

                                 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το βιβλίο αυτό είναι ένα από αυτά τα overhyped βιβλία, υμνήθηκε και προωθήθηκε, ως κάτι φοβερό, εκτεταμένα από όλη την κοινότητα του Booktube. Έτσι σαν booktuber και εγώ είπα να το αγοράσω και να δω περί τίνος πρόκειται όλος αυτός ο χαμός. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι είχε ρομπότ και σάιμπορκς αλλά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ενσωμάτωσε και την ιστορία της Σταχτοπούτας.
Αποτέλεσμα εικόνας για CINDER

                              ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ξεκινώντας το βιβλίο ήταν αρκετά ενδιαφέρον καθώς ένιωθα την δαμόκλειο σπάθη της αρρώστιας να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των χαρακτήρων. Ήταν έντονο και υπήρχε αγωνία για το ποιός θα είναι ο επόμενος που θα προσβληθεί από την ασθένεια. Η εξέλιξη των γεγονότων ήταν αρκετά αναμενόμενη και όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το παρελθόν της Σίντερ και ποιά πραγματικά είναι δεν εξεπλάγην. Μου άρεσε πολύ το world building της Marissa Meyer και το ότι χώρισε τον πληθυσμό σε αυτούς που μένουν στο φεγγάρι (Lunars) και έχουν μαγικές δυνάμεις από αυτούς που ζουν στην γη και είναι απλοί άνθρωποι ή σάιμποργκς. Ένα μέτριο βιβλίο που η ιστορία του ελπίζω να εξελιχθεί στα επόμενα 2 βιβλία της τριλογίας.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
11)      Πρωτότυπη ιστορία
22)      Επιτυχημένη ενσωμάτωση του παραμυθιού της Σταχτοπούτας (retelling of Cinderellas story)
33)      Yπέροχο worldbuilding

44)      Προσεγμένος τρόπος γραφής και ποιοτικό λεξιλόγιο

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
11)      Έλλειψης ενδιαφέρουσας πλοκής
22)      Αναμενόμενο τέλος
33)      Ήπιο-σχεδόν ανύπαρκτο love interest

                      ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                 ★★★/★★★★★ (3/5 αστεράκια)

Περιμένω τα σχόλια σας...μέχρι την επόμενη φορά...Βyeeeeeee!
                                                 

                          #KatTheBookoholic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.