Anime: Mirai Nikki

Ιουνίου 24, 2015
Γεια σας! Είμαι η Κάλι, μια από τις συντάκτριες στον τομέα των βιβλίων. Αποφάσισα, ότι αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να γράφει για άνιμε, να ασχοληθώ εγώ με αυτήν την υποκατηγορία των σειρών!

Το πρώτο άνιμε που θα σχολιάσω θα είναι το Mirai Nikki (Future Diary) που δημιουργήθηκε ως manga από τον Sakae Esuno και δημιουργήθηκε ως anime από το Asread Animation Studio to 2011 και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε το 2012. Είναι ένα από τα πρώτα anime που είδα και αγάπησα! Έχει 26 επεισόδια, ένα redial επεισόδιο (σαν επίλογο) και ένα OVA.



Περιγραφή

O Yukiteru απέρριψε κάθε προσφορά για να πάει με τους φίλους και απλάγράφει ένα ημερολόγιο στο κινητό του. Πιστεύει ότι έχει ένα φανταστικό φίλο-θεό που ονομάζεται Deus Ex Machina. Ωστόσο,ο Deus μια μέρα του ζητά να παίξει ένα παιχνίδι επιβίωσης μαζί με άλλους έντεκα. Ο νικητής γίνεται ο επόμενος θεός Deus Ex Machina. Για να κερδίσουν, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα ημερολόγιά τους για το μέλλον και να εξαφανίσουν ο ένας τον άλλο. Ο Yukiteru για να επιβιώσει, πρέπει να συνεργαστεί με ένα άλλο κάτοχο ημερολογίου, ένα κορίτσι που ονομάζεται Yuno.

 Mirai Nikki is about Yuki, a loner who's not very good with people. He prefers to write a diary on his cell phone and talk to his imaginary friend, Deus Ex Machina – The God of Time and Space. 
However, Yuki soon learns that Deus is more than a figment of his imagination when he makes Yuki participate in a battle royale with eleven others. The contestants are given special diaries that can predict the future, each diary possessing unique features that give it both advantages and disadvantages. Within the next 90 days, the contestants must try to survive until there is only one left standing alive. The winner will become the new God of Time and Space.
 

Προσωπική εμπειρία


Μια φίλη μου, που έβλεπε ήδη anime μου είχε προτείνει δύο αφού της το είχα ζητήσει. Το Mirai Nikki ήταν ένα από τα δύο. Αφού είδα ένα τρέιλερ και για τα δύο που μου είχε προτείνει η φίλη μου αποφάσισα να δω το άλλο. Μόλις το είδα ,λοιπόν, όλο ξεκίνησα το Mirai Nikki, και απλά κόλλησα! Μου φάνηκε τρομερά ενδιαφέρον (και όλο αυτό με το ένας από τους 12 θα ζήσει μου θύμισε κάπως τους Αγώνες Πείνας!). Ο συνδυασμός των τεσσάρων ειδών romance, action, psychological thriller και supernatural απέδωσε σε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!!

Κριτική


Θετικά Στοιχεία: 1) Ενδιαφέρουσα ιστορία! 2) Πολύ δράση. 3) Έντονο σασπένς!

Αρνητικά Στοιχεία: 1) Υπάρχει πολύ αίμα και βία. 2) Υπάρχουν 1-2 ακατάλληλες σκηνές.
(δεν θα το συνιστούσα σε πολύ μικρά παιδιά)


★/(4/5 αστέρια)
-Κάλιι



Οι περιλήψεις προέρχονται από: An1me.se & FUNimation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.