Κόκκινη Βασίλισσα - Victoria Aveyard

Νοεμβρίου 14, 2015
Γεια σας μετά από αρκετό καιρό! Επιτέλους ολοκλήρωσα την ανάγνωση αυτού του  υπέροχου βιβλίου, της Κόκκινης Βασίλισσας από την Victoria Aveyard και είμαι έτοιμη να γράψω κριτική για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα! 



Είδος: Young Adult, Δυστοπία, Φαντασίας, Δράσης

Περίληψη από το οπισθόφυλλο


Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.


Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.


Ένα µυθιστόρηµα µε φαντασία και αγωνία, όπου ο ροµαντισµός συγκρούεται µε την επανάσταση και η εξουσία µονοµαχεί µε τη δικαιοσύνη.
 

Προσωπική εμπειρία

Τα καλά λόγια που άκουγα συνέχεια και οι καλές κριτικές γι' αυτό το βιβλίο, τα τόσα άτομα που έδειχναν ενδιαφέρον γι' αυτό, τα πάρα πολλά άρεσε πάρα πολύ και το γεγονός ότι είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέας και όμως έγινε best-seller αλλά και το θέμα το βιβλίου, είναι τα στοιχεία που με ώθησαν στο να θέλω να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο και μου κίνησαν το ενδιαφέρον για αυτό και την ιστορία που παρουσιάζει. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν μετάνιωσα καθόλου τη συγκεκριμένη αγορά και τον χρόνο που αφιέρωσα στο συγκεκριμένο βιβλίο καθώς είναι ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει!


Κριτική

Πολλοί λένε ότι είναι ένα μείγμα της Επιλογής (The Selection) και των Αγώνων Πείνας (The Hunger games). Θα συμφωνήσω, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι είναι αντιγραφή των παραπάνω βιβλίων. Είναι μοναδικό και ξεχωριστό.Το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικά καλογραμμένο με ωραίο λεξιλόγιο, αρκετά περιγραφικό, γεμάτο αγωνία και σασπένς, περιπέτεια, δράση, φαντασία και σου προσφέρει έντονα συναισθήματα σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης. Είναι γεμάτο ανατροπές και είναι από τα βιβλία που δεν σε κάνουν να βαρεθείς ούτε στιγμή. Η Μάρε, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, είναι δυναμική και δυνατή, διαφορετική από τους άλλους και προσπαθεί να επιβιώσει, να σώσει την οικογένεια της και σύντομα επιθυμεί να σώσει και το λαό της. Είναι γενναία και τολμηρή. Το βιβλίο είναι γεμάτο με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και η ιστορία είναι αρκετά ασυνήθιστη και εντυπωσιακή, με σοβαρά μηνύματα να περνιούνται στον αναγνώστη. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο, από τα καλύτερα του είδους του!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
½ / ★ (4,5 στα 5 αστέρια)

#Κάλιι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.