The Hunger Games- Επανάσταση Μέρος 2ο (2015)

Δεκεμβρίου 05, 2015
 Γεια σας!
Σας έλειψα;
Χίλια συγγνώμη που δεν έγραφα τόσο καιρό, αλλά με το σχολείο και τα διαγωνίσματα δεν προλάβαινα να κάτσω στον υπολογιστή και δεν προλάβαινα να διαβάσω και να δω τίποτα.
Ήρθε όμως η στιγμή που περιμένω ένα χρόνο τώρα, από τη στιγμή που βγήκα από την αίθουσα του κινηματογράφου που έπαιζε το Mockingjay Part 1. 
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελείωσε, αυτή η τόσο ωραία ιστορία έλαβε τέλος, δεν υπάρχει συνέχεια. Όμως η Katniss, ο Peeta και όλοι οι χαρακτήρες που αγαπήσαμε θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας και θα ζωντανεύουν κάθε φορά που ξαναδιαβάζουμε τα βιβλία και βλέπουμε πάλι τις ταινίες.



Είδος: Δυστοπία, Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης

Περίληψη

Καθώς η σπίθα πολέμου στην Panem μεγαλώνει, η Katniss σχεδόν απρόθυμα γίνεται η ηγέτιδα της και προσπαθεί με διάφορα σποτ και ομιλίες να πείσει και τους κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών να συμμετέχουν στην επανάσταση, με κύριο σκοπό το να πείσουν τους κάτοικους της Περιοχής 2, όπου φυλάσσονται τα όπλα της Panem. Έπειτα προσπαθούν να μπουν στην Capitol και να φτάσουν στον Snow. Στη διαδρομή, όμως είναι στημένες θανάσιμες παγίδες. Θα τα καταφέρουν να φτάσουν στο στόχο τους ή θα πληρώσουν το τίμημα που αψηφούν τον ηγέτη της Panem;

Προσωπική εμπειρία

Πήγα στο σινεμά προετοιμασμένη να κλάψω, αφού ήξερα ήδη τι με περίμενε, πράγμα το οποίο κι έγινε. Οι φίλες μου με κοιτούσαν ανήσυχες καθώς άρχισα να κλαίω με λυγμούς στη σκηνή που πέθανε ο αγαπημένος μου χαρακτήρας της τριλογίας (δεν είναι ακριβώς σποιλερ έτσι που το είπα). Το πιο αστείο πράγμα (ή θλιβερό, δεν ξέρω ακριβώς) είναι ότι έχω διαβάσει ήδη το βιβλίο και ήξερα ότι αυτό θα συμβεί. Παρ'όλα αυτά δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη γι'αυτό που θα συνέβαινε. Επίσης, όσον αφορά το "ρομάντζο" Katniss- Peeta, έβαλαν ακριβώς όσο έπρεπε από αυτό, όπως την πολυπόθητη ερώτηση στην Katniss και την απάντησή της που προσωπικά περίμενα πως και πως, όπως επίσης και η σκηνή ανάμεσα στον Haymitch και της Effie (δεν λεω παραπάνω, θα κάνω σποιλ), η οποία δεν ήταν στο βιβλίο, αλλά ήταν μια πολύ ευχάριστη προσθήκη, και φυσικά το πιο γλυκό και αρμοστό τέλος που θα μπορούσε να δοθεί σε αυτή την τόσο υπέροχη και με νόημα ιστορία

Αξιολόγηση



Απλά άψογη. Αρκετά καλή μεταφορά από το βιβλίο. Τα εφέ έτσι όπως θα έπρεπε, ούτε πολύ υπερβολικά ούτε σαν ψεύτικα (αν και αυτό εννοείται με τα καινούρια συστήματα κλπ), ισορρόπηση δράσης και συγκίνησης, καθώς και μια εσάνς από ρομάντζο, πράγμα το οποίο, κατά τη γνώμη μου, σε μετρημένα επίπεδα, όπως εδώ, επιβάλλεται. Επίσης, όλη η τριλογία γενικά δίνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα για τον σύγχρονο κόσμο και δίνει θάρρος στη νέα γενιά να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να έχει ένα καλύτερο μέλλον.


Βαθμολογία:½ / ★ (4,5/5)

So, αυτό ήταν. Για όσους θέλουν να δουν μια ωραία ταινία δυστοπίας και δράσης, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν και καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσετε με τα βιβλία πρώτα και μετά τις ταινίες κατά τη γνώμη μου, αλλά it's your choice.

Αντίο και... may the odds be ever in your favour ;)



TRAILER







-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.