Alienated ~ Melissa Landers

Δεκεμβρίου 25, 2015
Γεια σας!! Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή!! Καλά Χριστούγεννα σε όλους με αγάπη, ευτυχία και υγεία!!

Σίγουρα αυτές τις μέρες όλοι είμαστε στο γιορτινό τραπέζι με τις οικογένειες μας και τους φίλους μας. Βέβαια η ξεκούραση που εξασφαλίζουμε τα Χριστούγεννα τη συνοδεύουμε με ένα πολύ καλό βιβλίο. Για αυτό και εγώ σήμερα θα σας συστήσω ένα από τα πιο όμορφα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ.

Καταρχήν το βιβλίο ονομάζεται Alienated και η συγγραφέας του ονομάζεται Melissa Landers.Δεν έχει βγει στα ελληνικά και το είδος του είναι Sci-fi fiction.




Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Περιγραφή

Δύο χρόνια πριν, οι εξωγήινοι επικοινώνησαν μαζί μας. Τώρα η Cara Sweeney πρόκειται να μοιραστεί το μπάνιο της με έναν από αυτούς.

Επιλεγμένη να διοργανώσει το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με τους L'eihrs, η Cara πιστεύει ότι το μέλλον της έχει οριστεί. Όχι μόνο θα εξασφαλίσει την εισαγωγή της στο κολέγιο που ονειρευόταν, θα έχει και εμπιστευτικές πληροφορίες για τους μυστηριώδεις L'eihrs που κάθε δημοσιογράφος θα σκότωνε για αυτές. Το blog της Cara πρόκειται να ανέβει στα ύψη.

Ακόμη, η Cara δεν ξέρει τι θα σκεφτεί όταν γνωρίσει τον Aelyx. Οι άνθρωποι και οι L'ehrs (εξωγήινοι) έχουν σχεδόν ταυτόσημα DNA, αλλά ο ψυχρός και λαμπερός Aelyx δεν θα μπορούσε να φαίνεται πιο αλλοδαπός. Είναι σίγουρη όμως για ένα πράγμα: κανένα ανθρώπινο αγόρι δεν έχει τόσο καλή εμφάνιση.

Όταν οι συμμαθητές της Cara παθαίνουν παράνοια από την αντιπαθητική στάση τους στους L'eihrs, το Midtown High School δεν είναι πια ασφαλές. Απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στο ντουλαπάκι της Cara και ένας αστυνομικός πρέπει να συνοδεύει εκείνη και τον Aelyx στα μαθήματα.

H Cara βρίσκει υποστήριξη από το τελευταίο άτομο που περίμενε. Αντιλαμβάνεται ότι ο Aelyx δεν είναι μόνο ο μοναδικός της φίλος: Είναι ερωτευμένη μαζί του. Αλλά ο Aelyx κρύβει την αλήθεια πίσω από το σκοπό της ανταλλαγής μαθητών και τις θανατηφόρες συνέπειες του.
Σύντομα η Cara θα δώσει τον αγώνα της ζωής της - όχι μόνο για την ίδια και το αγόρι που αγαπά, αλλά και για το μέλλον του πλανήτη της.

Προσωπική Εμπειρία

Προσωπικά γνώρισα το παραπάνω βιβλίο από τις πολλές καλές κριτικές που έλαβε στο instagram και στο goodreads από πολλά book accounts. Σε έναν διαγωνισμό που έκανε μια κοπέλα κέρδισα ένα ποσό και με αυτό το αγόρασα (διότι έχω μια τρέλα για τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας). Όσο
προχωρούσα το βιβλίο, διαπίστωσα ότι η ιστορία ήταν πρωτότυπη, υπέροχη και ο Aelyx έγινε το νέο fiction crush μου. Το τελείωσα μέσα σε δύο ημέρες. Εξαιρετικά εύκολο εκτός από τις λίγες λέξεις οι οποίες είναι ειδική ορολογία της συγγραφέα (όπως κάποιες λέξεις που η ίδια εφηύρε και με λίγο ψάξιμο είναι κατανοητές).

Αξιολόγηση

Προσωπικά θα του έδινα πέντε αστεράκια, αλλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενική οπότε θα του έδινα 4,5/5 αστεράκια. Δεν μπορώ να δώσω λιγότερα γιατί δεν βρήκα κάτι λάθος στο βιβλίο. Διαβαζόταν με άνεση και δεν κούραζε τον αναγνώστη. Πολύ καλή δουλειά.

Βαθμολογία:★★★★½ / ★★★★★ (4,5/5)

Μέχρι την επόμενη κριτική σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλές διακοπές!!!
Θα ανεβάσω σύντομα την επόμενη!!

~Valia (Books.and.Diamonds)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.