Westworld (2016- )

Σεπτεμβρίου 27, 2017
Γεια σας!
Λυπάμαι για την απουσία μου από το blog όλον αυτό τον καιρό, αλλά με είχε πιάσει ένα σοβαρό writer's block και δεν είχα έμπνευση για τίποτα. Ευτυχώς επέστρεψα δυναμικά κι ελπίζω να συνεχιστεί έτσι για όλη τη χρονιά.

Σε αυτή την κριτική, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τη σειρά του HBO, Westworld.


Είδος: Επιστημονικής φαντασίας, δράσης, western

Περίληψη

Η σειρά παρουσιάζει μια ομάδα επιστημόνων που δημιουργεί τεχνητούς ανθρώπους που τοποθετούνται και ζουν σ' ένα θεματικό πάρκο αναψυχής με θέμα την Άγρια Δύση, το Westworld. Τα όντα αυτά, οι λεγόμενοι "Οικοδεσπότες", δεν γνωρίζουν πως η ζωή τους είναι προγραμματισμένη από τρίτους. Στο Westworld πηγαίνουν πλούσιοι πελάτες με την ονομασία "Νεοφερμένοι" (γνωστοί και ως "Επισκέπτες"), οι οποίοι όντας άτρωτοι, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο πάρκο, χωρίς να έχουν το φόβο της δολοφονίας τους από τους Οικοδεσπότες. 
Ωστόσο, μερικοί "Οικοδεσπότες" αρχίζουν να 'φέρονται' περίεργα και οι εργαζόμενοι στο πάρκο πρέπει να βρουν τι φταίει πριν καταστραφούν τα πάντα.



Προσωπική εμπειρία




Είχα ακούσει αρκετό καιρό γι'αυτή τη σειρά, αλλά δεν μπορώ να πω πως ήμουν τόσο ανυπόμονη να τη δω, οπότε της προσέθεσα χαμηλά στη λίστα μου. Ωστόσο, μερικούς μήνες μετά μία καθηγήτρια μου στο σχολείο ανέφερε τη σειρά μέσα στην τάξη, λέγοντας πως ήταν πάρα πολύ καλή και πως την τελείωσε πολύ γρήγορα. Από άλλες αναφορές σε ταινίες και σειρές ήξερα ότι έχουμε παρόμοια γούστα, οπότε αποφάσισα να το δω μόλις μπορέσω. Δεν απογοητεύτηκα διόλου που πήρα αυτή την απόφαση. Τελείωσα τη σειρά μέσα σε 24 ώρες.

Αξιολόγηση

Καταπληκτικό. Προσωπικά δεν μπορούσα να προβλέψω τι θα γίνει στη συνέχεια, πράγμα που κρατάει το θεατή σε αγωνία. Είναι γεμάτο δράση και οι χαρακτήρες είναι πολύ καλογραμμένοι. Γενικά η όλη σειρά είναι γεμάτη ηθικά θέματα και διλήμματα, βάζει το μυαλό να σκεφτεί. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιστημονική φαντασία και τα άψογα, αλλά όχι υπερβολικά ειδικά εφέ τοποθετεί τη σειρά πολύ υψηλά.
Τα επεισόδια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από το σύνηθες μίας σειράς (περίπου 1 ώρα), αλλά σε αντίθεση με πολλές τέτοιες σειρές, δεν κουράζουν τα παραπάνω λεπτά, ίσα ίσα που μόλις τελειώσει το ένα επεισόδιο λες αμέσως "θέλω κι άλλο".
Τέλος, (αυτό είναι περισσότερο ειδοποίηση παρά κομμάτι της αξιολόγησης) η σειρά περιέχει σε αφθονία το γυμνό στοιχείο, οπότε αν κάποιον τον ενοχλεί, θα του πρότεινα να μην ασχοληθεί με τη σειρά. Αυτός θα ήταν και ο μόνος λόγος που θα έλεγα σε κάποιον να μη δει το Westworld. 
Γενικά βάζω πολύ δύσκολα 5 αστέρια, αλλά το Westworld το αξίζει πραγματικά.


Βαθμολογία: ★★★★/★★★★★ (5/5 αστέρια)


Αυτό ήταν! Μέχρι την επόμενη φορά fangirls/fanboys...


-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.