In The Heart Of The Sea (2015)

Ιανουαρίου 09, 2016
Γεια σας fangirls/fanboys! Είμαι η Χρυσή και σήμερα ήρθα με την κριτική μιας ταινίας που πήγα να δω αυτή την εβδομάδα.

In The Heart Of The Sea



Είδος: Περιπέτειας

Περίληψη




Το χειμώνα του 1820 το φαλαινοθηρικό πλοίο Essex δέχθηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, μια φάλαινα τεράστιων διαστάσεων και δύναμης, η οποία είχε μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. 
Πολλά χρόνια μετά, ο Χέρμαν Μέλβιλ αναζητά πληροφορίες γύρω από αυτή την τραγωδία με σκοπό να γράψει το μυθιστόρημά του "Μόμπι Ντικ". Στο βιβλίο, όμως, θα κατάφερνε να μπει μόνο η μισή ιστορία  Η ταινία αυτή μας αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη μέσα από την διήγηση του τελευταίου ανθρώπου που είναι ζωντανός για να την πει.


Προσωπική εμπειρία

Για να πω την αλήθεια, ο μόνος λόγος που πήγα να δω την ταινία είναι επειδή ο πρωταγωνιστής (Chris Hemsworth) είναι ένας ηθοποιός που θαυμάζω αρκετά. Δεν είχα διαβάσει καν την περίληψη όταν μπήκα μέσα στην αίθουσα που θα παιζόταν η ταινία. Περίμενα απλά μια ομάδα από ανθρώπους να ναυαγούν στη θάλασσα, όμως η ταινία είχε ένα storyline, ωραία στημένο και κατάλληλα συνδεδεμένο με το μυθιστόρημα από το οποίο εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί της.

Αξιολόγηση


Καλή ταινία, η πλοκή ενδιαφέρουσα και γεμάτη περιπέτεια. Ωστόσο είχε κάποια περιθώρια βελτίωσης. Τα εφέ ήταν αρκετά καλά σχετικά με το πως περίμενα εγώ να είναι. Τέλος, οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν πάρα πολύ καλές και μπορούσες να καταλάβεις την αγωνία και το φόβο τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να μείνουν ζωντανοί, με οποιοδήποτε μέσο, μέχρι και απαίσια πράγματα.


Βαθμολογία: ★★★½ / ★★★★★ (3,5/5)


TRAILER






So, αυτό ήταν. Θα τα πούμε την επόμενη φορά στην επόμενη κριτική.
Μέχρι τότε, may the Force be with you (έχω φάει κόλλημα με αυτή τη φράση, σόρρυ :3 )



-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.