Star Wars- The Force Awakens (2015)

Ιανουαρίου 04, 2016
Γεια σας!
Είμαι η Χρυσή και σήμερα σας έρχομαι με μια ακόμα κριτική ταινίας.

Προτού αρχίσω, θέλω να σας ευχηθώ και από ο μέρος μου χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2016, με χαμόγελα και ΠΟΛΛΑ βιβλία/ταινίες! Εύχομαι αυτός ο χρόνος να είναι ακόμα καλύτερος από τους προηγούμενους για όλους μας, να εξαφανιστούν όλα μας τα προβλήματα και να επικρατήσει παντού η ειρήνη και η αγάπη. 
Ναι, το ξέρω, έδωσα τις πιο cliché ευχές ever, αλλά ας το παραβλέψουμε αυτό και να ξεκινήσουμε με την κριτική μας, η οποία ξεπερνάει τα όρια του σύμπαντος ;)

Star Wars- The Force Awakens



Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης

Περίληψη

Βρισκόμαστε 30 χρόνια μετά την "Επιστροφή Των Τζεντάι". 
Η Αυτοκρατορία έχει αναζοπυρωθεί από τις στάχτες της και είναι δυνατή ξανά.. Στην προσπάθεια να βρουν τον αποσυρμένο Luke Skywalker, τον τελευταίο ζωντανό Ιππότη Τζεντάι, η Αντίσταση έχει στα χέρια της ένα στοιχείο, το οποίο οδηγεί στην μόνη τους ελπίδα να σώσουν το γαλαξία από τον μοχθηρό Kylo Ren και τους ακόλουθούς του. Ωστόσο, η Αυτοκρατορία αναζητά επίσης το στοιχείο αυτό για να βρει πρώτη τον Luke και να τον καταστρέψει. Την Αντίσταση βοηθούν ένας πρώην stormtrooper της Αυτοκρατορίας, μια ρακοσυλλέκτρια από έναν μακρινό πλανήτη κι ένας πιλότος. Θα τα καταφέρουν;

Προσωπική Εμπειρία

Τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει μία καινούρια τριλογία ως sequel του Star Wars δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου, αφού υπερλατρεύω αυτή την ιστορία. Έτσι περίμενα με ανυπομονησία να έρθουν τα φετινά Χριστούγεννα και έπρηζα τους πάντες από το καλοκαίρι να δουν τα υπόλοιπα έτσι ώστε να πάμε να δούμε το καινούριο. Έτσι όταν περίμενα στην αίθουσα του σινεμά να αρχίσει, ένιωθα την αγωνία μου να κορυφώνεται και αναρωτιόμουν αν αυτό το καινούριο κεφάλαιο θα κατάφερνε να ξεπεράσει την original τριλογία, πράγμα που ούτε τα prequels με την ιστορία του Anakin (Darth Vader) δεν κατάφεραν. Βασικά δεν το περίμενα με τίποτα να την ξεπεράσει, πράγμα που δεν έκανε κιόλας. Ωστόσο, κατάφερε και ξεπέρασε τις δικές μου προσδοκίες, 
Το καλύτερο πράγμα στο Επεισόδιο 7 ήταν ότι εξελίσσεται η ιστορία των νέων πρωταγωνιστών και του σκοπού τους, ενώ ταυτόχρονα παίζουν αρκετά μεγάλο ρόλο και πρόσωπα από τα original έργα του George Lucas. Τέλος, έχω να πω ότι σε κάποιο σημείο (θα καταλάβετε που) κόντεψα να κλάψω (θα καταλάβετε γιατί)...

Αξιολόγηση

Πολύ ωραία ταινία. Η ιστορία εξελίσσεται σχετικά ομαλά, χωρίς πολλά κενά ανάμεσα. Επίσης, το σενάριο είναι αρκετά καλογραμμένο και οι χαρακτήρες πολύ συμπαθητικοί. Θα πω και λίγα λόγια για τον κακό της υπόθεσης. Μην με παρεξηγήσετε, κι εμένα μου αρέσει και τον συμπαθώ αρκετά (για κακό), αλλά δεν πιάνει μία μπροστά στον Darth Vader. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι αντάξιος κακός. Είναι, και αρκετά μάλιστα. 
Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι σχεδόν άψογες (για να μην πω χωρίς το σχεδόν) και τα εφέ ήταν αρκετά καλύτερα από ό,τι περίμενα. 
Τέλος, η ταινία άφησε ένα μεγάλο cliffhanger. Όμως και στα original μέχρι να μάθουμε την ταυτότητα του Darth Vader και τι σχέση είχε με τον πατέρα του Luke πέρασε 1,5 ταινία και άλλη μισή μέχρι να σιγουρευτούμε ότι ήταν έτσι και να μάθουμε και για την υπόλοιπη οικογένεια του Luke. Άρα δεν με πείραξε ιδιαίτερα.
Βαθμολογία:  / ★ (4/5)











TRAILER





So, αυτό ήταν. Πείτε μου κι εσείς τις γνώμες σας για την ταινία αυτή και γενικά την πιο ωραία ιστορία του Γαλαξία ;) 
Αντίο για τώρα. 
May the force be with you Jedi /Sith Knights 

-Chrissy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.